0

حدیث شماره 30: «ارتباط بي‌نيازي و عزّت با توكّل‏»

 
golijanikhalkhal
golijanikhalkhal
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 41
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:حدیث شماره 30: «ارتباط بي‌نيازي و عزّت با توكّل‏»
دوشنبه 3 آذر 1393  4:32 PM

بسم رب الشهداء و الصدیقین

منظور از توكّل سپردن كارها به خدا، و اعتماد بر لطف اوست، زيرا «توكّل» از مادّه «وكالت» به معنى انتخاب وكيل نمودن و اعتماد بر ديگرى كردن است، بديهى است هر قدر وكيل توانايى بيشتر و آگاهى فزون‏تر داشته باشد شخص موكّل احساس آرامش بيشترى مى‏ كند، و از آنجا كه علم خدا بى پايان و تواناييش نامحدود است هنگامى كه انسان توكّل بر او مى ‏كند آرامش فوق ‏العاده احساس مى‏ كند، در برابر مشكلات و حوادث مقاوم مى ‏شود، و از دشمنان نيرومند و خطرناك نمى ‏هراسد، در سختيها خود را در بن بست نمى‏ بيند و پيوسته راه خود را به سوى هدف ادامه مى ‏دهد.
انسانى كه بر خدا توكّل دارد هرگز احساس حقارت و ضعف نمى ‏كند بلكه به اتّكاى لطف خدا و علم و قدرت بى پايان او خود را پيروز و فاتح مى‏ بيند و حتّى شكست‏ هاى مقطعى او را مأيوس نمى‏ سازد.
هرگاه توكّل به مفهوم صحيح كلمه در جان انسان پياده شود به يقين اميد آفرين، نيروبخش و باعث تقويت اراده و تحكيم مقاومت و پايمردى است.
مسئله توكّل در زندگى انبياى بزرگ الهى درخشش فوق‏ العاده ‏اى دارد، بررسى آيات قرآنى در اين زمينه نشان مى‏ دهد كه آنها هميشه در برابر مشكلات طاقت فرسا خود را زير سپر توكّل قرار مى‏ دادند، و يكى از دلايل مهمّ پيروزى آنها داشتن همين فضيلت اخلاقى بوده است.

 

تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368 nargesza shayesteh2000
دسترسی سریع به انجمن ها