0

حدیث شماره 28: « پرهیز از كثرت سوگند و چهار دلیل سوگندِ زیاد خوردن‏»

 
golijanikhalkhal
golijanikhalkhal
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 41
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:حدیث شماره 28: « پرهیز از كثرت سوگند و چهار دلیل سوگندِ زیاد خوردن‏»
شنبه 1 آذر 1393  6:20 PM

 يكى از بزرگان دين براى خود همسرى انتخاب كرده بود، به ايشان اطّلاع دادند كه آن زن از طايفه خوارج است، و به برخى از ائمه عليهم السلام توهين مى ‏كند. ايشان تصميم به جدايى از آن زن مى ‏گيرد. او را طلاق مى‏ دهد و مهريّه ‏اش كه چهارصد دينار بود را نيز مى‏ پردازد. آن زن به امير مدينه شكايت نموده، و مجدّداً مهريّه ‏اش را مطالبه مى‏ كند. امير مدينه شوهر آن زن را مى‏ خواهد و مى‏ گويد:
قسم بخور كه مهريّه‏ اش را پرداخته ‏اى. او قسم نمى‏ خورد، و دوباره مهريّه زن را مى‏ پردازد! فرزندش مى‏ گويد: پدر جان! مگر تو بر حق نبودى. چرا قسم نخوردى؟ آن بزرگ مى ‏فرمايد: بله، برحق بودم ولى براى حفظ حرمت نام پروردگار قسم را ترك نمودم!».
در روايتى از امام باقر عليه السلام مى‏ خوانيم: «آنچه را انسان بخاطر جلب رضاى خدا ترك مى ‏كند و از دست مى ‏دهد، گم نمى ‏شود».
بنابراين، شايسته است انسان قسم راست را نيز ترك كند، هر چند متحمّل ضرر و زيان مالى شود، كه خداوند آن را جبران خواهد كرد.
اين دستور عالى مكتب نجات‏ بخش اسلام و عمل پيشوايان به حق كجا، و رفتار برخى از مسلمانان كه براى بى‏ ارزش ‏ترين چيزها به غليظ ترين قسم ‏ها متوسّل مى‏ شوند كجا!

 

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها