چه مبارك سحرى بود وچه فرخنده شبى
سه شنبه 17 شهریور 1388 6:36 PM
ديدگاه زائران در باره «شب قدر»
سخن از واژهايستبس عظيم و عزيز، واژهگرانسنگى كه زبان عاجز از بيان ويژگيهاى آن است و قلم ناتوان از نوشتن، پيرامونشبى كه خداى تعالى آن را از هزار ماه والاتر و بالاتر خواندهاش; شبى كه درهاىرحمت الهى در آن باز است و شبى كه ...
آنچه در ذيل مىآيد حاصل گفتگويى است صميمى و بىتكلف با زائرين محترم كريمهاهل بيت (سلام الله عليها) و مردم خونگرم شهر علم و اجتهاد قم در باره واژه«قدر» و «شب قدر»; باشد كه مقبول طبع لطيف خوانندگان محترم آيد.
آقاى سيد على اصغر دارستانى دانشجوى رشته تاريخ از تهران مىگويد:
شب قدر شب خداست كه در آن تمام ملائكه و افضل آنها روح به زمين مىآيند و باحضور در پيشگاه آقا امام زمان(عج) تمام امور را به حضرت ايشان تقديم مىدارند;اين شب، شب اتصال زمين به آسمان است و شب يافتن كليد هستى.
حجهالاسلام شيخزاده از طلاب مدرسه علميه اصفهان اظهار مىدارد:
شب قدر، شبى است كه در آن تقدير خلق و اجتماع اندازهگيرى مىشود و با ارائه بهمحضر مقدس حضرت مهدى(عج) صلاحيت آن امور تاييد و احيانا رد مىگردد.
يكى از خدام افتخارى مسجد مقدس جمكران با تواضع خاصى مىگويد: آگاهى من نسبتبه ليلهالقدر كم است و آنهايى مىتوانند در اين رابطه صحبت نمايند كه به مقامهاىمعنوى رسيده باشند كه آنها نيز در جامعه گمنام هستند.
اكبر قاسمى كه از روستاى خاوه اردهال كاشان آمده است مىگويد: قدر در لغتبهمعناى ارزش و مقدار مىباشد او با اشاره به اينكه تنها يك شب در طول سال قدرمىباشد، فلسفه آن را چنين بيان مىكند: اگر هر شب، شب قدر بودى، شب قدر، بىقدربودى.
حجهالاسلام سجادى ضمن اشاره به ارزش و منزلت قدر مىافزايد:
قدرش را نمىدانند مگر آنان كه قدرشناس همه خوبيها هستند.
برادر حسن غلامى از كارمندان بانك ملتشعبه جمكران با اشاره به اينكه شب قدرمعادل هزار ماه و يا به عبارتى 84 سال مىباشد مىافزايد: اين ليله عزيز معادلعمر يك انسان [و بلكه بيشتر] مىباشد و ادامه مىدهد كه:
فضل اين شب به مراتب بيشتر از عمر يك انسان است، حتى اگر در راه خدا و نيكىبه خلق صرف شده باشد.
بحث در باره قدر شيرين و جذاب است و گفتگو با زائران آشنا به فضايل آن،شيرينتر است و جذابتر و واقعا:
خوشا آنانكه از حق برگرفتند از اين پس عشق را در برگرفتند خوشا آنانكه در شامشب قدر كتاب الله را بر سر گرفتند «احتجوا على ولايتنا بليله القدر» از كلماتمعصوم است كه در گفتار آقاى على حلفى آمده است، وى با اشاره به كلمه «تنزل»در آيه 4 سوره قدر مىگويد: نزول ملائكه بر زمين با توجه به صيغه مضارع اين فعلهم اكنون نيز ادامه دارد منتها اين نزول در هر دوران بر انسان كامل آن زمانهاست.
على احمدى از بندر لنگه مىگويد:
هر كس به اندازه قدر خويش اين شب را درك مىكند و همراه وى آقاى محمدرضامحمدىفر از اقليد فارس استفاده از فضايل اين شب عزيز را مايه سعادت دنيا و آخرتمىداند.
شب قدر شب عروج از فرش به عرش است، شب انتظار است، انتظار فرج مولا.
توصيف قدر از زبان جبههرفتههاى قدر ديده زيباست; آقاى ابوالفضل غلامى ازشهداى زنده انقلاب با بيانى شيوا اظهار مىدارد:
شب قدر شب عروج از فرش به عرش است، شب انتظار است، انتظار فرج مولا و كسى كهقدر ندارد، قدر ندارد.
چهرهاش نورانى است، سيد است و نامش روحانى، در كلامش صميميت موج مىزند: دراين شب فاصله زمين و آسمان به حداقل مىرسد و دعاى بندگان مستجاب مىشود و درهاىغفران الهى به روى بندگان باز مىباشد.
نفر بعدى وحيد مالمير است كه براى تحصيل علم و دانش از نهاوند بار و بنديلبسته و به قم آمده است. وى مطالب خود را با بيتى از حافظ شروع مىكند:
چه مبارك سحرى بود و چه فرخنده شبىآن شب قدر كه اين تازه براتم دادند و ادامهمىدهد: در اين شب بايد روح را صفا داد و خود را آماده نمود براى درك سرنوشتخوب، روزى حلال و حوادث دلپذير روحانى و معنوى.
مرتضىپور از حوزه علميه تالش سيدى استبشاش و خندهرو با كلامى آميخته بامعنويت اظهار مىدارد: شب قدر، شب تقدير پروردگار است و در عين حال شب تصميمانسانهايى كه مىتوانند در اين شب خود را آماده كنند براى تبعيت از اسلام عزيز وقرآن كريم.
آقاى مسعود شريعتى: شب قدر يعنى فاطمه(س) كه هر كس او را بشناسد شب قدر رادرك كرده است.
برادر حسين مهدىزاده: تنها با يقين به الرحمن الرحيم است كه شايد بتواناميدوار به درك شب قدر شد. و آقاى وحيد لطيفى مىافزايد: شب قدر، شب بريدن ازغير خدا و پيوستن به معبود است.
اميد استبا بازگو نمودن «نمىازيم» ليله القدر بتوانيم زمينه را براىاستقبال از شب اتصال خالق و مخلوق، شب اشك و ندامت، ندامت از گذشته و شب اميد ورجا، اميد به عفو و كرم حضرت دوست آماده نماييم.