پاسخ به:مبحث هفتاد و چهارم طرح صالحین: «فرهنگ مطالعه و کتابخوانی»
یک شنبه 25 آبان 1393 9:30 AM
از علل نهادینه نشدن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور، بی توجهی خانواده ها به این امر است. برای بالابردن نرخ مطالعه دانش آموزان باید از کودکی بین کودک و کتاب ارتباط و انس برقرار کرد. از سویی دیگر باید خانواده ها از همان ابتدای آموزش و تربیت کودکان، آنها را با کتاب آشنا نمایند. چرا که کودک، بسیاری از رفتارها را از والدین شان تقلید می نمایند و آنها را الگو قرار می دهند.
مطالعه کتاب در جامعه ما به یک فرهنگ عمومی و امر گسترده مبدل نشده است و کمبود وقت و فرصت و مسائل اقتصادی در مطالعه کتاب تاثیر زیادی دارد صداوسیما کشورمان می تواند نقش بسیار مهمی در افکار عمومی برای توسعه و نشر فرهنگ مطالعه ایجاد نماید. صداوسیما می تواند هر هفته در برنامه ای مشخص و معین با معرفی کتاب های تازه و مفید، تهیه فیلم، مصاحبه، گزارش و میز گردهای دائمی نقش موثری در توسعه فرهنگ کتابخوانی درجامعه ایفاء کند. برپایی نمایشگاههای کتاب، ارائه کتاب های مناسب و مفید و اهداء کتاب به کتابخانه های آموزشگاهی، بکارگیری نیروهای مختصص (کتابداران متخصص) در
کتابخانه های مدارس و ایجاد مراکز چند رسانه ای در آموزشگاههای کشور در ایجاد فرهنگ مطالعه بسیار مفید و موثرند. انتخاب کتابهای مناسب ، مجموعه سازی کتابخانه ها بر اساس نیاز سنجی های اطلاعاتی نیز برافزایش نرخ مطالعه در سطوح مختلف کتابخوانی در جامعه موثر و مفید خواهد.
یادمان باشد سنگ بنای جامعه ی مبتنی بر دانایی و علم محوری ، مطالعه و اطلاعات می باشد و با دانش ، اطلاعات و بینش قوی می توان در مقابل شیره های نوین استعمار قدرت های استکباری قدعلم کرد. به راستی اگر در جامعه ایرانی، فرهنگ مطالعه و نیاز به دانستن نهادینه شود، آیا می توان تصور نمود که روزی کشوری اجنبی در خیالاتش هم ما را اسیر و گرفتار کند؟ بیائیم از همین امروز ساعتی از زندگی مان را به
مطالعه ی علاقمندی هایمان بپردازیم؛ حتی یک صفحه ی روزنامه ، کتاب و ..... بیاد داشته باشیم که مطالعه هر نوشته ای، باید ما را به اندیشیدن وادار نماید نه اینکه به جای ما فکر کند.
|
|