0

امان از اين نوشابه و نمك

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

امان از اين نوشابه و نمك
جمعه 23 آبان 1393  11:43 AM


امان از اين نوشابه و نمك


سلامت -حتماً درباره خواص نوشابه‌هاي گازدار بارها و بارها شنيده‌ايد. تا به حال فكر كرده‌ايد كه نوشيدن آنها تا چه اندازه در ميان مردم كشور ما رواج دارد و تا چه اندازه وضعيت تغذيه‌اي جامعه را تحت‌تأثير قرار داده است؟ نوشابه‌هاي گازدار و تبليغ گسترده آن براي فروش بيشتر، از عوامل خطرساز در افزايش بيماري‌هاي غيرواگيردار است. علاوه بر اينكه اين مواد مي‌توانند مشكلات گوارشي ايجاد كنند، به دليل داشتن املاح فسفات بالا جذب كلسيم را در بدن مختل مي‌سازند.
متعاقب آن، كمبود كلسيم موجب كاهش توده استخواني، دردهاي مفصلي، پوكي استخوان و در نهايت شكستگي‌هاي ناگهاني مي‌شود. با وجودي كه مصرف سرانه لبنيات در كشور پايين بوده و 40 درصد مردم دچار كمبود كلسيم هستند اما به جاي آن مصرف سرانه نوشابه‌هاي گازدار در كشور 42 ليتر است. بايد در نظر داشت كه در يك بطري 300 ميلي ليتري نوشابه‌ در حدود 28 گرم شكر وجود دارد و از طرف ديگر مصرف مواد قندي در كشور بيش از ميزان نياز است.

مصرف نوشابه‌ها موجب اضافه وزن مي‌شود و اضافه وزن و چاقي اپيدمي‌ شده كه كشور به شدت با اين مشكل روبه‌رو است. براساس آمار اخير بررسي سلامت و بيماري، 50 درصد مردان و 67 درصد زنان شهري در سن 40 تا 69 سال دچار اضافه وزن و چاقي هستند. اين رقم براي همين گروه سني در روستا به ترتيب 25 و 46 درصد است. ميزان اضافه وزن و چاقي در جوانان نيز هم در شهر و هم در روستا به شدت روبه افزايش است.

تبليـــغـــات بيش از حد، نوشابه‌ها را به دوردست‌ترين روستاها كشانده و جاي نوشابه‌هاي سنتي مثل دوغ و عرقيات را كه با انواع گياهان معطر تهيه مي‌شوند، گرفته است.

از سوي ديگر، توليد تنقلات شور كه در كشور، سرمايه گذاري فراواني براي آن شده و سودهاي كلاني را نصيب تبليغ كنندگان و توليد كنندگان آن كرده است، بهاي سنگيني را به سلامت كشور تحميل مي‌كند. در حالي كه كشورهاي توسعه يافته در چند دهه اخير با تبليغ فراوان مصرف نمك را تا حدود 2 تا 3 گرم روزانه براي هر فرد محدود كرده‌اند، ما هنوز شوري را به بهاي گزاف تبليغ مي‌كنيم. مصرف نمك در كشور به طور متوسط 5.10 و بين 7 تا 15 گرم روزانه براي هر فرد است. در حالي كه در بسياري از جوامع علمي‌رابطه بين سرطان معده و استفاده از غذاهاي شور و دودي مورد بحث است، در بعضي از كشورها نظير ژاپن در توصيه‌هاي تغذيه اي به طور واضح به كم كردن مصرف نمك براي كاهش ابتلا به سرطان معده اشاره مي‌شود. نكته اي كه بسيار اهميت دارد آن است كه ما بايد از خودمان شروع كنيم. اول اينكه تا جايي كه امكان دارد نوشيدن نوشابه‌ها را به پايين‌ترين حد برسانيم و فقط براي تنوع گاهي از آنها بنوشيم و دوم اينكه مصرف نمك را نيز به حداقل خود برسانيم، بدون توجه به همه اين تبليغات پر زرق و برق.‌


ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها