خيرگي به نور از علائم آب مرواريد
جمعه 23 آبان 1393 11:43 AM
رييس انجمن بينايي سنجي توصيه كرد كه افراد در صورت بروز هر يک از علائم بروز آب مرواريد مانند تارشدن يا محوشدن بينايي، حساس شدن به نور، کم رنگ شدن يا محو شدن رنگها و تغيير مداوم شماره عينک يا لنز تماسي حتما به چشم پزشک يا بينايي سنج مراجعه كنند. دکتر محمد آقازاده اميدي، عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي و متخصص بينايي سنجي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، خاطرنشان كرد: کاتاراکت يا آب مرواريد يعني کدورت درلنز طبيعي چشم که پشت عنبيه و مردمک قرار گرفته است.
لنز طبيعي چشم حدودا از 65 درصد آب و 35 درصد پروتئين ساخته شده که پروتئينها نيز طوري قرار گرفتهاند که لنز را شفاف نگه دارند و اجازه عبور نور از آنها داده شود اما با بالا رفتن سن، بعضي از اين پروتئينها ممکن است به هم فشرده شده و شروع به ايجاد مناطقي کور در لنز کنند که اين امر به بروز آب مرواريد منجر ميشود.
رييس انجمن بينايي سنجي در ادامه گفت: کاتاراکت به سه نوع تقسيم بندي شده که کاتاراکت نئوکلاز بيشترين نوع آن بوده و در هسته لنز ايجاد ميشود كه علت آن افزايش سن است، کاتاراکت کورتيکال نيز در بخش کورتکس لنز ايجاد شده و در افراد ديابتي شايع ميباشد و کاتاراکت ساب کپسولاي نيز در پشت لنز شروع شده و در افراد ديابتي و کساني که دوز بالاي استروئيد مصرف ميکنند، ايجاد ميشود.
اين متخصص در رابطه با علائم اين بيماري نيز گفت: کدورت عدسي در ابتدا کوچک بوده و اثري روي بينايي ندارد و افراد متوجه تاري بينايشان ميشوند مثل نگاه کردن از پشت يک قطعه شيشه کدر و يا فرد مبتلا نوري که از خورشيد يا لامپ ميآيد را به صورت درخشنده تر مي بيند و در طول شب خيرگي بيشتري نسبت به قبل نور خودروهاي جلويي دارد و رنگها را به روشنايي سابق نميبيند.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.