پاسخ به:حدیث شماره 14: «دو عامل مؤثر در هلاکت مردم»
شنبه 17 آبان 1393 3:26 PM
بنام خدا
به نظر بنده ترس از فقر و تفاخر کردن مردم از ایمان نداشتن به خدا سرچشمه گرفته است زیرا خداوند به صراحت در قرآن مجید می فرمایند:
«إِنَّما ذلِكُمُ الشَّيْطانُ يُخَوِّفُ أَوْلِياءَهُ فَلا تَخافُوهُمْ وَ خافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ»؛ آل عمران (3)، آيه 175.؛ «در واقع، اين شيطان است كه دوستانش را مى ترساند؛ پس اگر مؤمنيد، از آنان مترسيد و از من بترسيد».
در اين آيه، به خوبى معلوم مى شود كه يك ترس پوشالى است كه پيروان شيطان به انواع و اقسام آن گرفتارند؛ ترس از سختى و گرفتارى ها؛ ترس از دست دادن مقام؛ ترس از انتقاد مردم؛ ترس از فقر و... ولى خداى متعال مى فرمايد: از من بترسيد؛ زيرا همه چيز در قدرت من است و خدا اين ترس ها را از دوستانش برداشته است و مى فرمايد: كسانى كه تحت ولايت الهى قرار گرفتند، ترسى بر ايشان نيست.
آيه 62 سوره یونس «أَلا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ» آگاه باشید که بر دوستان خدا نه ترس است و نه آنان اندوهگین میشوند.
اما در مورد تفاخر که می تواند موجب هلاکت مردم شود ، آيات متعددي از قرآن كريم به علل بروز تفاخر پرداخته و ريشه هاي ظهور اين نقيصة اخلاقي را مورد بحث قرار داده اند. چنانكه در آيات قرآن (النحل / 14، كهف / 37، يس/ 77، قيامت / 37، انسان / 2، عبس / 19) جهل انسان نسبت به ضعف ها و آسيب پذير ي هايش و نيز جهالت و ناداني وي نسبت به آغاز پيدايش و خلقت اوليه و سرانجامش از عوامل بروز تفاخر قلمداد شده اند.
با تشکر و احترام