0

مبحث هفتاد و سوم طرح صالحین: حضرت زینب (س)؛ شخصیّت و نقش ایشان در نهضت حسینی

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث هفتاد و سوم طرح صالحین: حضرت زینب (س)؛ شخصیّت و نقش ایشان در نهضت حسینی
سه شنبه 20 آبان 1393  4:11 PM


نقل قول moradi92

نقل قول amirali123

او را ام كلثوم كبرى، و صديقه صغرى مى‏ناميدند. از القاب آن حضرت، محدثه، عالمه و فهيمه بود.

 

**********سئوال با امتیاز ویژه**********

سئوالات ویژه نوبت دوم را اختصاص میدهیم به القاب حضرت زینب (س):

3. چرا به حضرت زینب "ام کلثوم کبری" میگویند؟

ام کلثوم : مرکب از ام و کلثوم است . ام به معنای مادر و کلثوم به معنای زنی است که صورت و گونه اش پر گوشت باشد . معنای ام کلثوم ، مادر دختری با صورت گوشتی است .چون نام دختر  زینب  ام کلثوم بوده لذا زینب را ام کلثوم بزرگ(کبری) نامیدند.والبته کنیه ایشان ام کلثوم بوده و  اين كه ايشان را (( زينب كبرى )) مى گويند، براى آن است كه فرق باشد بين او و بين كسى از خواهرانش كه به آن نام و كنيه ناميده شده است .

4. چرا حضرت زینب را "صدیقه صغری" می نامند؟

به زن بسیار راستگو، صدیقه گویند، و چون فاطمه زهرا را صدیقه کبری می‌خواندند و علی علیه السلام را صدیق اکبر، زینب را صدیقه صغری نامیده‌اند.چون (( صديقة )) لقب مبارك مادرش ، زهراى مرضيه (س) است ، و از سويى شباهت هاى بى شمارى ميان مادر و دختر وجود داشت ، لذا حضرت زينب را (( صديقه صغرى )) ملقب كردند.

5. "محدثه" یعنی چه و چرا حضرت زینب را به این نام خوانده اند؟

محدث و محدّثه‏ (به كسر دال و تشديد آن) به معناى «سخن گوينده» است . بدان جهت كه حضرت در رحم مادرش با او صحبت كرده، بدين نام خوانده شده است.
محدث و محدّثة (به فتح دال و تشديد آن) که ظاهرا منظور شما است، به معناى كسى است كه با او سخن گفته مى‏شود. در روایت امام صادق در تعریف محدث آمده است:
وَ أَمَّا الْمُحَدَّثُ فَهُوَ الَّذِي يَسْمَعُ كَلَامَ الْمَلَكِ وَ لَا يَرَى وَ لَا يَأْتِيهِ فِي الْمَنَام‏ ؛
اما محدث کسی است که سخن فرشته را می شنود اما او را نمی بیند و در خوابش هم نمی آید.
بر اين اساس، حضرت فاطمه  بدين خاطر به اين نام خوانده مى‏شود كه ملائکه با حضرت سخن گفته اند،و از طرفی در بین معصومین و امامان بودند کسانی که اینگونه بودند.ضمنا حضرت زینب مصحف حضرت فاطمه را از بر بودند و در هر فرصتی روایات ایشان را بیان می نمودند و لذا ایشان را محدثه یعنی کسی که احادیث درست را میداند،نامیدد.

6. "عالمه" یعنی چه و چرا حضرت زینب عالمه است؟

عالمه یهنی زن دانا و بدلیل اینکه حضرت زینب در خانواده ای با علم و فضیلت و با تقوا بزرگ شده بود  و تربیت شده مکتب وحی بود لذا به ایشان علمه غیر معلمه یعنی دانائی که بدون داشتن معلم و ناخوانده دارای فهم بوده و همه چیز را میداند.  سيد عبدالحسين شرف الدين كه از مفاخر اسلام محسوب مي شود درباره ايشان مي‌گويد:" بزرگوارتر از نظر اخلاق، مثل حضرت زينب ديده نشده است. خشم و غضب بر او چيره نشد واز مقامش كم نكرد. و هيچ عالمي بر حلم و صبرش غالب نگشت. درتيزهوشي و صفاي باطن و قوت دل و اطمينان قلب، آيتي از آيات خدا بود."

7. چرا حضرت زینب را "فهیمه" نامیده اند؟ 

فهیمه به معنی دانا و فهمیده است و بعبارتی دیگر به کسی که جوهر زندگانی داشته باشد نیز قهیمه گویند و چون حضرت زینب دارای فهم بالائی بود و در بین خاندان خود بالاتر از همه  در فهم و شجاعت و زندگانی شخصی بود به او فهیمه نیز می گفتند.

 



 

                  

تشکرات از این پست
moradi92 omiddeymi1368 shayesteh2000 amirali123 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها