0

مبحث هفتاد و سوم طرح صالحین: حضرت زینب (س)؛ شخصیّت و نقش ایشان در نهضت حسینی

 
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481

مبحث هفتاد و سوم طرح صالحین: حضرت زینب (س)؛ شخصیّت و نقش ایشان در نهضت حسینی
جمعه 16 آبان 1393  9:44 PM

_*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_سلام عزیزان خیلی خوش آمدید تصاویرمتحرک شباهنگ www.shabahang20.blogfa.com _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

 

مبحث هفتاد و سوّم طرح صالحین:

حضرت زینب (سلام الله علیها)؛ شخصیّت و نقش ایشان در نهضت حسینی

 

 

امام سجّاد (عليه السّلام) فرموده اند:

إنَّ عَمَّتي زَينَبَ مَعَ تِلكَ المَصائبَ و المِحَنِ النّازِلَةِ بِها في طَرِيقِنا إلَي الشّامِ ما تَرَكَتْ [تَهَجُّدَها] لِلَيلَةٍ

عمّه‏ ام، زينب، با وجود همه مصيبت‏ها و رنج‏هايي كه در مسيرمان به سوي شام به او روي آورد، حتّي يك شب اقامه نماز شب را فرو نگذاشت.

«وفيات الائمه ، ص ۴۴۱»


حضرت زينب (عليها السّلام) افزون بر ويژگيها و فضيلتهاي شخصيّتي، كه از خاندان وحي ارث برده بود، در به ثمر رساندن نهضت عاشورا، نقش فوق العاده داشت. او پس از عاشورا، در كنار سرپرستي اسيران و حفظ جان امام سجّاد (عليه السّلام) از خطرها، توانست انقلاب حسيني را با تحمّل زحمتهاي فراوان به پيروزي نهايي برساند و در انجام رسالت خويش، با صلابت و استواري ايستاد و نقش سنگين و رسالت خويش را به خوبي به پايان رساند، تا آيين پيامبر(صلي الله عليه وآله) و انقلاب كربلا دستخوش تحريف نگردد.

 

هنگام ورود اسيران به كوفه، نخست مردم با شادماني به استقبال اسيران آمدند، ولي حضرت زينب (عليها السّلام) با سخنان آتشين خود، اوضاع را دگرگون ساخت و كوفيان غرق ماتم شدند. او با كلمات ملكوتي، هم كوفيان را متوجه جنايتشان نمود و هم ماهيّت قيام را روشن ساخت. انتقام از قاتلان امام حسين (عليه السّلام)، با قيام مختار، رهاورد بيدارگري حضرت زينب (عليها السّلام) بود كه خشم مردم را بر ضد حكومت برانگيخت.

همچنين حضرت زينب (عليها السّلام) با نهيب خويش در كاخ عبيدالله، وي را تحقير كرد و ماهيّت انقلاب را نيز از دستبرد آن ناپاك حفظ نمود.

 

هنگام ورود كاروان حسيني به شام، شهر غرق در شادي بود. يزيد مجلسي از سران كشوري و لشكري ترتيب داد. او با ديدن آل پيامبر از سر غرور، بر لب و دندان امام حسين (عليه السّلام) جسارت نمود؛ ولي حضرت زينب (عليها السّلام) چنان خطبه اي منطقي و جانكاه ايراد كرد كه يزيد با سرافكندگي و از روي ناچاري، قتل سيدالشهدا (عليه السّلام) را بر گردن ابن زياد انداخت.

 

سخنان حضرت زينب (عليها السّلام) در مجلس يزيد و سپس خطبه امام سجّاد (عليه السّلام)، اوضاع دمشق را دگرگون كرد و بغض شاميان را به دوستي خاندان پيامبر و نفرت از يزيد مبدّل ساخت؛ فرجامي كه هرگز انتظار آن نميرفت. آري، حضرت زينب (عليها السّلام) اينگونه نقش خويش را در پيام رساني نهضت حسيني ايفا نمود و در پايان، سرافراز و پيروزمندانه، اما عزادار در سوگ عزيزان، به مدينه بازگشت.

 

سرّ نی در نینوا می ماند، اگر زینب نبود

کربلا در کربلا می ماند، اگر زینب نبود

چهره سرخ حقیقت بعد از آن طوفان رنگ

پشت ابری از ریا می ماند، اگر زینب نبود



در این هفته قرار است، پیرامون موضوعات زیر، به بحث و گفتگو بپردازیم:

 

1.       زندگینامه حضرت زینب (س)

2.       فضایل و مناقب حضرت زینب (س)

3.       ولایت پذیری حضرت زینب (س)

4.       حضرت زینب (س) در کربلا

5.       حضرت زینب (س)؛ سرپرست کاروان اُسَرا

6.       افشاگریهای حضرت زینب (س) در کوفه و شام

و سایر موضوعات مرتبط با این مباحث.


شما دوستان گرامی جهت شرکت در این بحث می توانید مطالب خود اعم از مقاله، تصاویر، سخنرانی و متون مرتبط را به اختصار بیان نمایید.

 

 


تذکّرات:

1- مطالب ارسالي، مختصر و مفيد و غیر تکراری باشند.

2- از فونت‌ Tahoma با سايز 12 و رنگ مناسب استفاده شود.

3- از گذاشتن هر گونه مطلب طولاني خودداري نماييد.

4- تصاوير خود را ابتدا از لحاظ سايز بررسي کرده و سپس ارسال کنيد.

5- در صورت کپی کردن مطالب از سایر سایت‌ها، کلمات و یا جملاتی را که در حالت لینک قرار دارند، از این حالت خارج کنید.

 

*در غیر این صورت، پست‌های نامناسب حذف خواهند شد.*

 

 

از همراهی و همکاری شما عزیزان سپاسگزارم.

کاش میشد زمان چند سال، به عقب برگرده!!

اون وقت، حتماً یه راه دیگه رو میرفتم و الان اینجای زندگی نبودم!!

 

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 amirali123 zare58 ravabet_rasekhoon nargesza mahmood_3074 shirdel2 sadegh936ali yarabyarabyarab rashon shayesteh2000 imanimehdi mehdibishe maryamjoon mahdi725 nezarat_ravabet ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها