0

حدیث شماره 4: «سبقت در نیکی‌ها»

ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7792

پاسخ به:حدیث شماره 4: «سبقت در نیکی‌ها»
چهارشنبه 7 آبان 1393  10:21 AM

در قرآن با دو واژه از مردم خواسته شده است تا در کار­های نیک و پسندیده مشارکت فعال و سازنده داشته باشند. این دو واژه عبارتند از "سبقت" و "سرعت". بازشناسی مفهوم این واژگان در تبیین صحیح مشارکت نقش ویژ­ه­ای را ایفا خواهد نمود.
"سبقت" در لغت به معنای پیشی گرفتن در راه، کار، فکر و علم است و "سرعت" عبارت است از شتاب داشتن؛ این معنی هم در اجسام کاربرد دارد و هم در کارها. نقطه مقابل آن، واژه­ی " بُطء" به معنای کندی است.
سبقت در کار خیر و سرعت داشتن در آن، از صفات پسندیده به حساب می­آیند اما عجله در کار­ها چه کار خوب باشد و چه بد، از صفات نکوهیده و ناپسند است. دلیل آن هم نکته­ی لطیفی است که در معنای عجله نهفته است. راغب می­گوید: «مقصود از عجله، خواستن چیزی است که هنوز موعدش فرا نرسیده است.»
روش و سیره­ی پیامبر و پیشوایان دین­(ع) این­گونه نبود که تنها دستورات و پیام­های الهی را به مردم برسانند؛ بلکه نخست خود به آنها عمل می­کردند و سپس به دیگران می­گفتند. بنابراین می­توان پیش­بینی کرد که حتی در عمل به این توصیه­ی قرآنی نیز ایشان پیشگام همگان بودند
امیرمومنان و پیشوای متقیان­(ع) در بیان ویژگی­های خود این­چنین می­گوید:

«آن گاه که همه از ترس سست شده، کنار کشیدند، من قیام کردم و آن هنگام که همه خود را پنهان کردند من آشکارا به میدان آمدم و آن زمان که همه لب فرو بستند، من سخن گفتم و آن وقت که همه باز ایستادند من با راهنمایى نور خدا به راه افتادم. در مقام حرف و شعار صدایم از همه آهسته‏تر بود امّا در عمل برتر و پیشتاز بودم.»

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

تشکرات از این پست
moradi92 ravabet_rasekhoon taha25 nargesza omiddeymi1368 salma57
دسترسی سریع به انجمن ها