پاسخ به:مبحث هفتادم طرح صالحین: "نقش فرهنگ در زندگی شخصی و اجتماعی"
شنبه 26 مهر 1393 5:16 PM
اگر فرهنگی مبتنی بر ارزش های اسلامی در جامعه حاکم و فراگیر شود، دیگر سیاست به معنای کسب قدرت نخواهد بود و آنگاه تمام جامعه در مسیر هدایت و کمال قرار خواهد گرفت. اگر سیاست جامعه ای متعالیه شد، سیاستی که مبتنی بر امامت و هدایت است، سر ریز آن قسط و عدالت خواهد بود.
ساختن فرهنگ یک جامعه، کاری بسیار مشکل و زمانبر است، به همین جهت می گوییم اگر ملتی بخواهد در راستای ترمیم فرهنگ خود گام بردارد و مسئولان آن جامعه نیز همراه باشند، سال ها باید تلاش کرد تا نتیجه حاصل شود. از این رو همه ملت مخاطب این شعار قرار می گیرند و تحقق آن نیازمند عزم ملی طی سال های طولانی است.
برای اصلاح فرهنگ یک جامعه باید از انسان شروع کرد. بر مبنای انسان شناسی حضرت امام(ره)، انسان ها با فطرت مخموره که عشق به کمال مطلق و خیر و سعادت در آن نهفته است، به جنود رحمانی متصل می شوند که از آن طریق به تعالی و بسط عقلانیت در جامعه دست خواهند یافت. به هر مقدار انسان از فطرت اصلی خود دور شود، به فطرت محجوبه نزدیک شده و جنود شیطانی بر او مستولی می شود و در این صورت وجه عقب ماندگی او مشخص خواهد شد.
در اندیشه امام، انسان و سعادت وی نقش محوری دارد و دنیا در خدمت انسان قرار دارد او را به سعادت اخروی برساند. از این رو تأکید می نماید که هر گونه مانع، اعم از درونی یا بیرونی باید از میان برود.
ایشان زیر بار ظلم رفتن را که یک مانع بیرونی است هم ردیف ظلم کردن که یک مانع درونی است قرار می دهد و هر دو را از ناحیه عدم تزکیه برمی شمارد. (همان، ج ۱۸: ۴۹۹)
کاش میشد زمان چند سال، به عقب برگرده!!
اون وقت، حتماً یه راه دیگه رو میرفتم و الان اینجای زندگی نبودم!!