0

فضایل علی در کتب آسمانی

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

فضایل علی در کتب آسمانی
پنج شنبه 24 مهر 1393  6:55 AM

فضایل علی در کتب آسمانی
در تفسیر عیاشی از امام حسن علیه‏السلام نقل شده است که فرمود: 
قال علیه‏السلام: 
من دفع فضل أمیرالمؤمنین علیه‏السلام، فقد کذب بالتوریة و الانجیل و الزبور و صحف ابراهیم و موسی و سایر کتب الله المنزلة، فانه ما نزل شی‏ء منها الا و أهم ما فیه بعد الاقرار بتوحید الله عزوجل و الاقرار بالنبوة، الاعتراف بولایة علی و الطیبین من آله علیه‏السلام قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم ما قبض الله نبیا حتی امره ان یوصی الی عشیرته من عصبته و امرنی ان اوصی. فقلت: الی من یا رب؟. 
فقال: الی ابن عمک علی بن ابی‏طالب علیهماالسلام فانی قد اثبته فی الکتب السالفة و کتبت فیها انه وصیک و علی ذلک اخذت میثاق الخلائق و مواثیق انبیایی و رسلی اخذت مواثیقهم لی بالربوبیة و لک یا محمد بالنبوة و لعلی بالولایة. [1] . 
امام حسن علیه‏السلام فرمود: 
هر کس فضیلت امیرالمؤمنین علیه‏السلام را رد کند، تورات و انجیل و زبور و صحف ابراهیم و موسی و دیگر کتاب‏های نازل از جانب خدا را تکذیب کرده است، زیرا چیزی از آنها نازل نشده است، مگر آن که مهم‏ترین چیزی که در آن بوده، پس از اقرار به توحید خدای بزرگ و اقرار به نبوت، اعتراف به ولایت علی و خاندان پاک او علیهم‏السلام آمده است. 
حضرت امام حسن علیه‏السلام فرمود: رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: خداوند هیچ پیامبری را نزد خود فرا نخواند، مگر آن که به وی دستور داد تا وصی و جانشین خود را از بستگان برگزیند و به من دستور داد که وصی انتخاب کنم. من گفتم: چه کسی را برگزینم، ای پروردگار! فرمود: پسر عمویت علی بن ابی‏طالب علیهماالسلام چرا که من نام او را در کتاب‏های گذشته اثبات کرده و در آنها نوشته‏ام که او وصی توست و بر همین مبنا پیمان از آفریدگان گرفتم و پیمان‏های پیامبران و فرستادگانم را با همین شرط گرفتم و پیمان آنها را به این گونه گرفتم. که برای من به ربوبیت برای تو به نبوت و برای علی به ولایت پیمان بندند.) 

پی نوشت ها:
[1] تفسیر برهان، سید هاشم بحرانی (مقدمه ص 25) و ص 8. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها