دلمه ترهفرنگی
شنبه 5 مهر 1393 10:38 AM
ترهفرنگی درشت یک کیلوگرم
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز متوسط یک عدد
بلغـور ریز کوفـتهای نصف پیمانه
رب فلفل یک قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
نمک یک و نیم قاشق چایخوری
روغن مایع و آب به میزان لازم
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
نعناع، ریحان، جعفری و شوید ساطوری شده یک قاشق سوپخوری
* قسمت سفید ترهفرنگی را از قسمت سبز آن جدا میکنیم. قسمت سفید آن را از بالا تا پایین به صورت عمودی برش زده به طوری که برشها به مغز ترهفرنگی برسد. لایههای برش خورده را در آب و نمک در حال جوش انداخته تا نرم شوند.
* گوشت چرخکرده را به همراه پیاز رنده درشت شده، بلغور، رب گوجهفرنگی، رب فلفل، سبزیهای معطر، نمک و فلفل سیاه مخلوط نموده و ورز میدهیم، کمی روغن مایع نیز به مواد میافزاییم.
* در حین ورز دادن حدود نصف پیمانه آب را کمکم به مواد گوشتی اضافه نموده و ورز میدهیم تا مواد حالت چسبندگی پیدا کنند.
* لایههای ترهفرنگی را از هم جدا میکنیم. روی هر لایه کمی از مواد گوشتی ریخته و آن را به صورت سمبوسهای (مثلثی) میپیچیم.
* در کف قابلمه کمی روغن مایع ریخته و دلمهها را در کف قابلمه چیده، یک بشقاب روی دلمهها میگذاریم و به همراه کمی آب جوش روی حرارت ملایم میگذاریم تا دلمهها بپزند.