طرز تهیه خاگینه تبریزی
جمعه 4 مهر 1393 12:47 PM
تخم مرغها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک کنید(تا گلوله نشود) و مخلوط نمایید...
طرز تهیه خاگینه تبریزی
مواد لازم برای آشپزی برای 6-5 نفر:
2 عدد |
تخم مرغ |
4 قاشق غذاخوری |
شیر پاستوریزه |
نصف پیمانه |
آرد گندم |
نصف قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر |
یک چهارم قاشق چای خوری |
زعفران ساییده |
به مقدار لازم |
روغن مایع مخصوص سرخ کردنی |
یک دوم قاشق غذاخوری |
دارچین |
یک دوم قاشق چای خوری |
پودر گل محمدی |
یک دوم قاشق چای خوری |
پودر هل |
یک دوم قاشق چای خوری |
پودر زنجبیل |
2- 5/1 پیمانه(300- 250میلی گرم) |
شربت |
4-3 قاشق غذاخوری |
مغز گردوی خرد شده |
1 قاشق غذاخوری |
پودر پسته یا پودر نارگیل |
روش تهیه:
تخم مرغها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک کنید(تا گلوله نشود) و مخلوط نمایید. سپس کمی زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. در تابه ی تفلون مقداری روغن بریزید تا گرم شود و با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آن که طلایی شد، روغن اضافی آن را بگیرید و درشربت
قرار دهید تا کمی شربتبه خورد آن برود. ازشربت خارج نموده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و با گردو، پودر پسته یا نارگیل خاگینه را تزیین و سرو نمایید.
طرز تهیه
شربت خاگینه:
برای تهیه شربت، 2 پیمانه شکر را با 1 پیمانه آب و دو پر جوهر لیمو با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. پس از 5-4 دقیقه از روی حرارت بردارید و 2-1 قاشق چای خوری زعفران حل شده در آب، به آن اضافه کنید.
پیشنهادات:
1- برخی افراد برای تهیه خاگینه از ماست استفاده می کنند. در صورت تمایل می توانید به جای شیر از ماست پاستوریزه ی شیرین استفاده کنید.
2- خاگینه را می توانید به طور یک جا در تابه بریزید و سرخ کنید. سپس به فرم دلخواه برش دهید و سرو نمایید.