نان کشمشی با رویه شکری
دوشنبه 24 شهریور 1393 7:42 AM
مخمر 2قاشق چایخوری (پودر) |
كشمش 1لیوان |
نمك 1چهارم قاشق چایخوری |
ماست نصف لیوان |
شیر 1لیوان |
آرد 4لیوان |
كره 100گرم |
شكر 1لیوان |
تخم مرغ 3عدد |
وانیل 1چهارم قاشق چایخوری |
آبلیمو 2قاشق چایخوری |
پودر قند 1لیوان |
ترافل به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا شیر را بجوشانید و صبر كنید تا كاملا ولرم شود و بعد مخمر را به آن افزوده و خوب مخلوط كنید و 10 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا مخمر عمل بیاید سپس به ترتیب تخم مرغ ها ، شکر ، کره آب شده ، ماست ، وانیل را اضافه كنید.آرد و نمك را مخلوط كرده و حداقل 3بار الك كنید و نصف آرد را كم كم به مواد اضافه كرده و خوب مخلوط كنیدسپس روی ظرف را با پارچه مرطوب بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر افزایش یابد
پس از 1 ساعت نصف دیگر آرد را نیز اضافه و مخلوط کنید سپس کشمش ها را اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاید که به دست نچسبد ، خمیر آماده را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید و مجدد روی ظرف را با پارچه مرطوب بپوشانید و به مدت 2 ساعت در جای گرمی قرار دهید.
خمیر را پس از 2 ساعت کمی ورز دهید و داخل قالب که با کاغذ روغنی پوشش داده اید بگذارید ، مدت زمان 1تا2 ساعت دیگر به خمیر استراحت دهید تا باز هم حجم خمیر افزایش یابد سپس داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 30 تا40 دقیقه قرار دهید تا زمانی که روی نان طلایی شود.
نان را پس از آماده شدن از فر خارج کنید و بگذارید نان کشمشی خنک شود.
كرم روی نان:
پودر قند را با آبلیمو و مقدار کمی آب مخلوط کنید تا حالت کرمی پیدا کند سپس روی نان بدهید و با ترافل و … تزیین کنید.
نكات:
1)بهتر است نان را داخل قالب گود مانند قالب نان مستطیلی قرار دهید.
2) خمیر باید نرم و ترد بوده و زیاده از حد خشک نباشد ، لیوان های آرد را سرخالی بگیرید .
3)در این نان میتوانید از خرما ، گردو و … نیز استفاده کنید .
4)تخم مرغ ها و کره را 30 دقیقه قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید تا باید به دمای اتاق برسند.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست