ته چین ماهی
شنبه 8 شهریور 1393 9:18 AM
برنج 2 لیوان |
تخم مرغ 3 عدد |
روغن زیتون نصف لیوان |
اب نارنج 2 قاشق غذاخوری |
زعفران نصف قاشق چایخوری |
ماست یك لیوان (شیرین) |
گشنیز نصف لیوان (تازه و خرد شده) |
ماهی نیم كیلو (بدون استخوان) |
نمك به میزان لازم |
فلفل سیاه به میزان لازم |
ته چین ها انواع بسیار زیادی دارند و طرفداران آنها در سفره های ایرانی كم نیستند.در این بین ته چین ماهی شاید كمتر مورد توجه قرار گرفته باشد و آن هم به علت عدم آگاهی در شیوه صحیح طبخ این غذاست در زیر اموزشی از بهترین روش برای تهیه یك ته چین ماهی خوشمزه بیان شده است.
طرز تهیه:
ابتدا ماهی را شسته و قطعه قطعه كنید و آن را با روغن زیتون و آب نارنج به روش حمام بنماری بپزید(داخل ظرف قرار داده و ظرف را داخل اب در حال جوش بگذارید و درب هردو را ببندید).در ظرفی مناسب تخم مرغ ها را شكسته و آن قدر هم بزنید تا سفید شوند و بعد از آن ماست و زعفران را به آن افزوده و دوباره خوب مخلوط كنید.در ظرفی مناسب برنج را به مرحله ابكشی برسانید و آن را به مخلوط فوق اضافه كنید . خوب مخلوط كنید.ته قابلمه مناسبی را با كره یا روغن چرب كنید و ماهی های پخته شده را در آن قرار داده و روی آن گشنیز ساطوری شده بریزید و سپس برنج را روی آن ریخته و با كفگیر صاف كنید و كمی فشار دهید تا مواد كاملا به هم بچسبند.برنج را دم كنید و غذا را برای سرو آماده كنید.
نكات:
1) میتوانید ماهی و گشنیز را به صورت لا به لا به برنج اضافه كنید.
2) استفاده از ته دیگ گشنیز غذای شما را زیبا تر میكنید به این صورت كه در كف قابمه روغن بریزید و سپس چند عدد گشنیز سالم را در قابلمه قرار داده و روی آن نان لواش بیندازید و سپس بقیه مواد را اضافه كنید.
3) میتوانید ماهی را درون بخار پز هم بپزید.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست