0

کتاب «یک دهه وبلاگ‌نویسی کتاب داران ایران» منتشر شد

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

کتاب «یک دهه وبلاگ‌نویسی کتاب داران ایران» منتشر شد
چهارشنبه 5 شهریور 1393  3:10 PM

%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%c2%ab%db%8c%da%a9-%d8%af%d9%87%d9%87-%d9%88%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%af%e2%80%8c%d9%86%d9%88%db%8c%d8%b3%db%8c-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%c2%bb-%d9%85%d9%86%d8%aa%d8%b4%d8%b1-%d8%b4%d8%af

گروه فضای مجازی: کتاب نگاهی بر یک دهه وبلاگ‌نویسی کتاب‌داران ایران نوشته دکتر امیررضا اصنافی و همکاران توسط نشر چاپار منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب نگاهی بر یک دهه وبلاگ نویسی کتاب داران ایران علاوه بر سخن نخست و پیش درآمد در ۴ فصل با سرفصل‌هایی همچون وبلاگ‌نویسی چیست؟، ورود وبلاگ به کتاب خانه‌های ایران، یادداشت‌های برگزیده کتاب‌داران وبلاگ‌نویس و آثار منتشر شده در زمینه وبلاگ در کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی ایران تنظیم و تدوین شده و بیش از ۷۴ عنوان از یادداشت‌های برگزیده در فصل سوم برای خوانندگان آورده شده است.

حاجی زین‌العابدینی در مقدمه‌ای برای این کتاب آورده است: ویژگی بارز دنیای حاضر، تعاملی و دوسویه بودن آن است و وضعیت دنیا به گونه‌ای است که کسی نمی‌تواند حرف یک سویه داشته باشد، بلکه مبنای گفته‌ها بر گفت وشنود بنا شده است. مرور زمان و بلوغ فناوری از یک سو و دمیدن روح آزادی‌طلبی در کالبد جوامع و اهمیت گفتمان در اجتماعات آدمیان از سوی دیگر، منصه ظهور فضایی شد که در آن نه حرف یک سویه، که گفتمان دوطرفه سنجه شد و از ملزومات جامعه.

وبلاگ در دنیای کتابداری و اطلاع‌رسانی و به ویژه در محیط ایرانی این حوزه، همانند اقبالی که در ایران به وبلاگ نویسی صورت گرفت، با استقبال روبه رو شده و در کم‌تر از یک سال از رواج آن در کشور به حوزه کتابداری و اطلاع‌رسانی نیز وارد شد. شاید یکی از دلایل استقبال و رونق وبلاگ‌نویسی در کتابداری و اطلاع‌رسانی را بتوان قرابت ذاتی کتابداری و اطلاع‌رسانی با کارکرد وبلاگ به شمار آورد، زیرا هر دو برای نشر و آگاهی‌رسانی، زمینه‌ها و کارکردهای مناسبی دارند، به همین دلیل، کتاب‌داران وبلاگ را به عنوان ابزاری کارا برای انواع فعالیت‌های خود به کار گرفتند و به سرعت در استفاده و رواج آن رشد کردند. این رشد چنان سریع و گسترده بود که در دوره‌ای، کم‌تر کتابخانه یا کتابداری را می‌شد ملاحظه کرد که دستی در وبلاگ نداشته و به نوعی با آن درگیر نباشد.

یکی از مهم‌ترین اهداف کتاب حاضر که شاید بتوان آن را محصول «جشنواره وبلاگ‌های کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران» به شمار آورد، ثبت و مستندسازی فعالیت‌های پرجوش و خروش و تاریخی کتابداران در عرصه وبلاگ است.

این کتاب در ۴ فصل تهیه شده است. فصل اول به طور مختصر، مروری بر نحوه ایجاد وبلاگ در محیط‌های پرشین بلاگ و بلاگفا برای مبتدیان وبلاگ‌نویسی صورت گرفته و در ادامه، بر اساس تجربیات نگارندگان کتاب حاضر، اصول وبلاگ‌نویسی برای خوانندگان ارائه شده است.

فصل دوم از زمینه و پیشینه بهره‌گیری از وبلاگ توسط کتابداران ایران بحث به میان آورده و در حقیقت، نگاه اجمالی و تاریخی به سیر پیدایش وبلاگ در حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی در داخل کشور دارد. فصل سوم، به یادداشت‌های برگزیده کتابداران و اساتید وبلاگ‌نویس اختصاص دارد.

در فصل چهارم که کتاب‌شناسی وبلاگ در حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی ایران، محصول علمی جشنواره وبلاگ‌های کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران بوده است که برای نخستین بار توسط انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران با همکاری اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی کتابداری ایران (ادکا) در زمستان ۱۳۹۰ برگزار شده است.

 

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها