پاسخ به:عروس بهشتی الگوی دختران ما
یک شنبه 2 شهریور 1393 7:02 PM
نقش فاطمه در احیای زنان عجیب بود . او وسیله و الگوی یک سنتشکنی است . سنتی که به طور غلط در جامعه شایع شده و مردم را اسیر و گرفتار خود کرده است .
پیامبر از طریق او نشان داد که زن در جهانبینی اسلام ازچه دریچهای باید نگریسته شود . ارج و قیمت زن تاچه اندازه است و چگونه باید او را درکنار خود داشت . هنگامی که پیامبر دست دختر خود را میبوسد، نشانهی اعتراض و عصیان علیه طرز فکر جامعهی زمان اوست . انقلابی است علیه زنده به گورکردن دختران و نشان میدهد که نه تنها نباید به او اهانت کرد، بلکه باید اورا پذیرفت و دست او را هم از آن بابت که نعمتی از خداست، باید بوسید .
دختران و زنان را در عصر او به حساب نمیآوردند، حتی آنان را به شخم کردن زمین وا میداشتند . دختران را جزو حسب و نسب نمیشمردند . حتی از ارث محرومش میکردند . در عوض قصاص را دربارهی او به سختی اجرا مینمودند . بی پسر را اگرچه دارای چندین دختر بود ابتر میشمردند . (3)
پیامبر از طریق فاطمه نشان داد که بی پسر ابتر نیست . مقام و رتبهی زن آن چنان نیست که کوته نظران میپندارند . او حتی میتواند خیرکثیر باشد . مایهی نعمت و عزتی برای خانواده باشد . او الگوی سنتشکنی حتی دربارهی ازدواج بود . درآن عصر بزرگزادگان جز با بزرگان و ثروتمندان ازدواج نمیکردند . اما او این سنت را شکست و باعلی پسرعم خود که فقیر بود وحتی خرج عروسی را از محل فروش زره تهیه کرده بود، ازدواج کرد .
راستی اگر فاطمه نبود، این سنتهای غلط چگونه میشکست و این همه الگوهای عملی در زندگی و رسالت پیامبر چگونه حاصل میشد؟ اگر فاطمه نبود و این همه عقدهها، حقارتها، نابسامانیها که روح ایمان زنان را سست میسازد چگونه از میان میرفت .
بس که دلتنگم اگر گریه کنم، میگویند:
قطرهای قصدِ نشاندادنِ دریا دارد
السلام علیک یا سلطان عشقــــ♥ علی بن موسی الرضا (ع)