عروس بهشتی الگوی دختران ما
یک شنبه 2 شهریور 1393 6:56 PM
در پي خواستگاري اميرالمؤمنين علي(ع) و موافقت فاطمه(س)، قرار بود نور وجود فاطمه(س) از خانه پدر به خانه همسر بتابد، همسري که در نورانيت همتاي او بود. دراين مراسم ويژه، پيامهايي نهفته است که هر يك چون ستارهاي بر سينه تاريخ ميدرخشند و جايگاه بلند فاطمه را نشان ميدهند. اين پيامها معياري براي اعمال و رفتار مسلمانان و به خصوص دخترا جوان به شمار ميروند.
فاطمه ساده و بيهياهو از خانه پدر به خانه همسر ميآيد. خانهاي ساده و محقر که صفا و خلوص اهالي آن فرشتگان عرش را از خود بيخود کرده است. دراين مراسم، همه چيز هست بيآنکه کسي به زحمت و گناه افتد؛ از خواستگاري گرفته تا جهيزيه و لباس عروس و وليمهاي براي ميهمانان، از فقير و غني شادند دراين مراسم؛ اما از اسراف و گناه، خواستههاي بيحد و مرز عروس از داماد، زحمت و سختي و چشم و همچشمي خبري نيست.
عروس جهيزيهاش را از کشورهاي مطرح زمان خود (ايران ـ روم) تهيه نکرده است، بلكه با سادهترين وسايل که ساخت زحمتکشان ديار خودش است، به خانه داماد ميرود. وسايلي به غايت ساده و تحقيقاً تنها حداقلهاي اجتنابناپذير براي شروع زندگي محبوبترين زنان،بلكه محبوبترين انسانها نزد پروردگار!
عروس با لباسي نو، پاکيزه، زيبا، ساده و ارزان به خانه همسر ميرود. و نه با لباسي گرانقيمت و فاخر، از وليمهاين مراسم فقط ثروتمندان نميخورند، بلکه براي مستمندان نيز در آن سهمي هست.همه صداي نيازمندي را ميشنوند و فقط عروس است که لباس عروسي خود را به او ميبخشد. زيرا لباس کهنه و نو برايش يکسان است. عروس، دختر والامقامترين مرد زمان است و داماد، باايمانترين، شجاعترين و نخستين مرد مسلمان واينها؛ نشان دهنده مقام بالاي فاطمه است، ولي فاطمه تماماينها را براي خود مسئوليتآور ميداند، و نه مايه فخرفروشي.
اين پيامها؛ يعني نگاهي نو به همه چيز، نگاهي متفاوت و الگوساز.وقتي همه در پي اشرافيت و تجمل و رفاهاند و آن را مايه تفاوت خود با ديگران قرار ميدهند، موقعيت و شأن اجتماعي براي تو مسئوليتآور باشد.فاطمه از مردم است، با درد آنها آشناست، مثل آنان زندگي ميکند و همچون محرومترين آنها به خانه همسر ميرود. پس تو نيز چنين باش.واينگونه، فاطمه که تا آن زمان مايه آرامش پدر بود، ساده و آرام، ولي پايدار و باوفا به خانه همسر ميرود و دومين مقام والايش؛ يعني همسر ولايت بودن را از آن خود ميکند.