پاسخ به:چگونه درس بخوانیم و مطالعه کنیم؟ 20 نکته برای بیست شدن
دوشنبه 19 خرداد 1399 11:41 AM
دوستان عزیزم سلام. امیدوارم حالتون عالی باشه. بهتون تبریک میگم چون سوال خیلی مهمی رو از خودتون پرسیدید (چگونه درس بخوانیم؟). حتما میدونید که دانش و پیشرفت با پریش شروع میشه. من سهیل امانی هستم مدرس مهارت های مطالعه و تو این ویدیو میخوام بهت کمک کنم از این به بعد بهتر درس بخونی و بهتر نتیجه بگیری.
بحث چگونگی درس خواندن بحث بسیار گستردیه که تدریسش ممکنه چندین ماه طول بکشه اما من چکیده کل مطالب مفید را میخوام تو 6 تا نکته بهتون آموزش بدم.
نکته اول که مهم ترین نکته هم هست بحث یادداشت برداریه. برای مطالعه مفهومی ما باید بلد باشیم چطور یادداشت برداری کنیم.
بهترین و مدن ترین ابزار یادداشت برداره نقشه کشی ذهنیه که توسط آقای بوزان ابداع شده. تو نقشه های ذهنی ما از خطوط، اشکال، کلمات، اعداد، رنگ های مفختلف استفاده میکنم. همین باعث میشه هر دو نیمکره مغز ما فعال بشه و به خاطر سپاری مطالب راحت انجام بگیره. ما با استفاده از نقشه کشی ذهنی میتونیم محتوای کتاب های چند صد صفحه ای رو رو چند برگه آ 3 پیاده کنیم. و به راحتی اون ها را مرور کنیم. جالب بدونید که پرفروش ترین پکیج ما در سایت هوش برتر ایرانیان پکیج نقشه کشی ذهنیه. این به این معناست که استفاده از این ابزار داره بین مردم فراگیر میشه.
نکته دوم مرور یادداشت هاست. طبق منحنی فراموشی ابینگهاوس که لینک مقالش رو زیر این ویدیو قرار دادم. ما باید 6 مرحله مرور انجام بدیم تا مطالب را به حافظه بلند مدت مون بسپاریم. مرحله اول مرور دقیقا بعد از تمام مطلب باید انجام بشه، مرحله دوم یک ساعت بعدش، مرحله سوم یک روز بعدش، مرحله چهارم یک هفته بعدش، مرحله پنجم یک ماه بعدش، و مرحله ششم یک فصل بعد.
نکته سوم که نکته مهمی هم هست تمرین و حل نمونه سواله. برای دروسی تحلیلی مثل ریاضی حل نمونه سوال اگر از مطالعه درسنامه مهم تر نباشه کم اهمیت تر نیست. برای فهم کامل مطالب تحلیلی ما باید به اندازه ای که درس میخونیم نمونه سوال حل کنیم و تمرین کنیم. تحلیل جواب ها هم به مفهومی خواندن مطالب خیلی میتونه کمک کنه.
نکته چهارم فعالیت های خارج از کتاب درسیه. این نوع فعالیت دو جا اتفاق میفته. موقعی که شما ی موضوعی رو درک نمیکنید و یا موقعی که دوست دارید فراتر از کتاب اطلاع داشته باشید. حالا چطور خارج از کتاب فعالیت کنیم؟ تصور کنید در حال خوندن درس زیست هستید به مبحث ژنتیک می رسید. مطالب کتاب براتون قابل درک نیست. در این صورت چند تا راه دارید: سرچ مبحث ژنتیک در گوگل و خواندن مقالات و تماشای ویدیو ها. تماس با یکی از دوستان و یا پیدا کردن کتاب غیر درسی مربوط به ژنتیک. همونطور که گفتم این فعالیت خارج از کتاب فقط برای مواقعی نیست که موضوعی رو درک نیمیکنید. مثلا تصور کنید در حال خواندن تاریخ هستید. به موضوع اتفاقات انقلاب 57 می رسید. این موضوع توجه تون رو جلب میکنه و میرید کای ویدیو در موردش میبینید و کلی مطلب میخونید. فعالیت خارج از کتاب به شدت بهتون کمک میکنه تا مفهومی درس بخونید
نکته پنجم اینه که باید سعی کنید معلم خودتون بشید. معلم دو تا کار اصلی داره. یک اینکه تو طول ترم تحصیلی مطالب را به ساده ترین نحو ممکن توضیح میده و دو اینکه آخر ترم امتحان میگیره. شما هم دقیقا باید این دو تا کار رو انجام بدید
نکته ششم مدیتیشن یا مراقبه ست. یکی از موانعی که باعث میشه شما نتونید مفهومی درس بخونید عدم تمرکزه. بهترین راهکار برای افزایش تمرکز تمرین مراقبه ست. سعی کنید روزانه 15 دقیقه مراقبه انجام بدید تا صاحب یک تمرکز لیزری بشید. ما تو محصول آموزشی ذهن متمرکز سیر تا پیاز مراقبه را به شما آموزش دادیم. این محصول از طریق وبسایت هوش برتر ایرانیان قابل تهیه ست.