بازار کار برنامهنویسها
یک شنبه 11 اسفند 1387 11:32 PM
این روزها كه بحث بحران مالی جهانی بالا گرفته، بازار كار هم در تب و تاب است و برنامهنویسان به ویژه در كشورهای توسعهیافته نیز از تركشهای این بحران در امان نماندهاند. از این رو خیلیها به فكر راههای تازهای برای كسب درآمد افتادهاند و طبق معمول، اینترنت با دریایی از ایدههای نو و جالب آماده است تا شما را در هرزمینهای، حتی كاریابی شگفت زده كند.
از میان سایتها مشابه،سایت elance.com به نظرم پرسروصداتر رسید و تصمیم گرفتم بهطور جدی آن را بررسی كنم.
ر اولین نگاه، چیزی كه در این سایت جلب نظر میكند، آمار تعدادبرنامه نویسان آماده به كاری است كه در هر دسته و رشته از برنامهنویسی حی و حاضرند. آمارها بسیار جالب و معنیدار هستند. ركورد دار این عرصه برنامهنویسان PHP با بیش از چهارده هزار پروفایل هستند. پس از آن برنامهنویسان زبان SQLو پلتفرم داتنت به ترتیب با 12935 و 11109 نفر در ردیف پرشمارترین طبقهبندیها و زبان HTML با 10655 و جاوا با 10523 نفر بیشترین تعداد پروفایلهای جویندگان كار را به خود اختصاص داده بودند.
در حال حاضر، كارفرمایان بیش از هجدههزار پروژه آماده واگذاری به برنامهنویسان طی ماه گذشته معرفی كردهاند و بالای 134 هزار نفر برنامهنویس در این سایت پروفایل بازكردهاند.
شیوه كار این سایت بسیار جالب است. اگر یك برنامهنویس مستقل یا یك گروه یا شركت تولید نرم افزارباشید، میتوانید پروفایلی باز كنید و خودتان و مهارتهایتان را معرفی كنید. از آن سو، كارفرمایان نیز پروفایل باز میكنند و پروژههایشان را به همراه مدت زمان اجرا و مبلغ پیشنهادی خود اعلام میكنند و مناقصه میان برنامهنویسان برای پیشنهاد قیمت كمتر شروع میشود.
در اینجا آدمهایی با مهارتهای بالا، دانش خود را با بهای تقریبی بین ساعتی 15 تا 30 دلار به حراج گذاشتهاند.
در نگاه نخست، وقتی به آمار تعداد برنامهنویسان در هر دسته و رشته نگاهی میكنید، فكر میكنید با چند هزار نفر برنامهنویس مستقل روبهرو هستید اما وقتی خوب به پروفایل آنها سرك میكشید متوجه میشوید كه خیلی از برنامهنویسان موفق درحقیقت شركت یا گروهی از برنامهنویسان هستند.
آنها گروهی كار میكنند تا شانس موفقیتشان در گرفتن مناقصهها و به انجام رساندن آنها بالاتر رود. چیزی كه در این میان عجیب به نظر میرسد، رقابت غیرمنتظره و شدیدی است كه بین برنامهنویسان امریكایی، پاكستانی و هندی در جریان است.
بهظاهر برنامهنویسان این سه كشور بیش از هرجای دیگری به اهمیت این شیوه از كار آگاهی پیدا كردهاند. از سایر نقاط دنیا هم برنامهنویس فراوان است. مانند روسیه یا مثلاً در خاورمیانه برنامهنویسانی از ارمنستان، تركیه، اردن، حتی فلسطین و عربستان سعودی پیدا میشود. از ایران چطور؟ این را به كنجكاوی شما واگذار میكنم!
فكر میكنم موضوع این سایت و بازارهای مشابه آن در اینترنت به اندازه كافی جالب باشد تا قوه تخیل شما را از بابت ابعاد اقتصادی و فنی و علمی ماجرا به كار اندازد. دیگر به تجزیه و تحلیل من نیازی نیست. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل... .