پاسخ به:قرار شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان
شنبه 28 تیر 1393 1:30 PM
واقع نگری و داشتن آرزوهای مثبت و معقول، با رشد حرص و بلندپروازی در تضاد است. از سویی دیگر، تکیه بر آرزو و غفلت از واقعیت، یا سبب راکد نگه داشتن سرمایه عمر یا هدایت آن در مسیری نادرست می شود و آدمی را از بهره وری عمر ناکام می گذارد. حضرت علی علیه السلام در بیانی لطیف می فرماید: «اِیّاکَ و الإِتّکالَ علی المُنی فَاِنَّها بَضائِعُ النَّوْکی؛ از تکیه بر آرزوها بپرهیز؛ زیرا آرزوها، کالا و سرمایه نابخردان است.» آرزوهای دور و دراز، برای کسانی است که از یاد مرگ غافلند و خود را در این دنیا جاودانه می پندارند. نتیجه این عمل نیز فراموشی آخرت و بی توجهی به سعادت آن جهان است. امیرمؤمنان علی علیه السلام در پرهیز دادن آدمیان از این فکر غفلت آور چنین می فرماید:
ای مردم! خوفناک ترین چیزی که من به شما نسبت بر آن بیم دارم، دو چیز است: پیروی از هوای نفس که انسان را از حق بازمی دارد و آرزوی دراز که آخرت را از یاد می برد.
آنچه در کلام پیشوای آگاه و بصیر آمده، در حقیقت، هشداری است به غافلان و آنان که به آباد کردن دنیای خویش و اندوختن ثروت سرگرمند و رؤیاها و خیال های عجیب و محال در سر می پرورانند. اینان ناگهان می بینند که اجل فرا رسید و همه خیال هایشان نقش بر آب شد؛ همه اموال گرد آمده نیز به وارثان رسید و خود ره سپار قبر و خانه ابدیت شدند. اینان به خاطر محرومیت از واقع نگری، به حسرت و ندامت گرفتار می آیند و زندگی را می بازند.
هان ای دل عبرت بین از دیده عبر کن، هان | ایوان مداین را آیینه عبرت دان |
فراموشی آخرت و بی توجهی به سعادت اخروی، نتیجه پرهیز از واقع نگری و داشتن آرزوهای دور و دراز است
قلب، مهمانخانه نیست که آدم ها بیایند
دو سه ساعت یا دو سه روز توی آن بمانند و بعد بروند...
قلب، لانه ی گنجشک نیست که در بهار ساخته می شود
و در پاییز باد آن را با خودش می برد...
قلب؟ راستش نمی دانم چیست!
اما این را می دانم که فقط جای آدم های خیلی خوب است ❤