ته چین قارچ و بادمجان ته چینی كاملا گیاهی و بسیار خوشمزه است و تهیه و طبخ ان بسیار ساده و سریع است.این ته چین بسیار مناسب طرفداران بادمجان و قارچ و بیماران دیابتی است.
طرز تهیه:
ابتدا بادمجانها را حلقه حلقه كرده و بعد سرخ می کنیم. قارچها را با آب لیموترش و كمی نمك در روغن تفت می دهیم تا آب قارچ کشیده شود.و تقریبا قارچ كمی نمناك باشد.
برنج خیس کرده را آبکش می کنیم و آن را كمی زودتر از حد معمول برمیداریم تا به اصطلاح كمی زنده تر باشد. ماست، زرده ی تخم مرغ، زعفران، نمک، دو سوم از روغن (ذوب شده و سرد شده) و یك سوم از برنج را به طور کامل با هم مخلوط می کنیم. در قابلمه ای نچسب باقی مانده ی روغن را می ریزیم سپس از مواد ته چین در آن ریخته و کاملاً با كفگیر آن را صاف می کنیم.
روی مواد ته چین بادمجانهای سرخ شده را می چینیم و کمی نمک می پاشیم.
یك سوم دیگر از برنج سفید را روی بادمجانها می ریزیم و صاف می کنیم. قارچ های تفت داده را با پیاز داغ روی برنج سفید می ریزیم، دوباره صاف می کنیم. کمی روغن و آب و زعفران را با هم مخلوط می کنیم و به صورت نقطه ای روی برنج می دهیم. درب قابلمه را گذاشته و روی حرارت زیاد می گذاریم تا اصطلاحا دم بیندازد. روی حرارت ملایم (با شعله پخش کن) گذاشته تا به مدت 45 دقیقه کاملاً دم بکشد. در ظرف دلخواه ته چین را برمی گردانیم و باكمی پیازداغ خلال پسته، خلال بادام و زرشك تزیین می كنیم.
زرشك را پاك كرده و بعد از چندبار شستن در آبكش می ریزیم.
در تابه كوچكی یك قاشق روغن را روی حرارت ملایم كمی داغ می كنیم زرشك را به روغن اضافه كرده، به مدت 30 ثانیه تفت می دهیم، سپس زعفران را افزوده و به مدت یك دقیقه تفت دادن را ادامه می دهیم
نكات :
1)خلال بادام را برای تزیین از قبل در آب و شكر خیس می كنیم تا نرم شود، سپس در آبكش می ریزیم و بعد در كمی روغن به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت می دهیم.
2)بهتر است برای تهیه غذا از ماست خامه ای استفاده كنید.
3)بهترین گزینه برای تزیین و سرو به همراه غذا پوره سیب زمینی است.
4)میتوانید زرشك را داخل مواد ته چین هم قرار دهید.
5)سعی كنید بادمجانها را تا حد ممكن نازك ببرید و سرخ كنید تا طعم لذیذ تری به غذایتان بدهند.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ،طوفان زده ام راه نجاتی بفرست،فرمود که با زمزمه ی یا مهدی،نذر گل نرگس صلواتی بفرست