پاسخ به:قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان
چهارشنبه 25 تیر 1393 8:34 AM
از بعضی روایات استفاده می شود که صدقه و کارهای خیر و یا اعمال مستحبی مانند دعا و زیارات که هدیه اموات می شود به آنها می رسد. مرحوم شیخ عباس قمی رحمة الله علیه در مفاتیح الجنان حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل می کند، که مضمون آن چنین است « میت شاد و مسرور می شود و گشایش پیدا میکند به دعا و استغفاری که برای او میکنند چنانچه زنده شاد میشود به هدیه ای که برای او میبرند و فرمود که ثوابِ نماز، روزه، حج، صدقه و سایر اعمال خیر در قبر میت بر او وارد میشود و ثواب آن برای مرده و کسیکه آنها را انجام داده نوشته می شود. » بنابراین آنچه که برای اموات خودمان هدیه میکنیم از صدقات و غیره به آنها میرسد و ثوابش برای ما هم نوشته میشود.
دوستان عزیز؛ مرده هایی که ورثه ی آنها آدمهای بدی هستند و به فکر امواتشان نیستند(اموات بد وارث) و مرده هایی هم هستند که اصلا بازمانده ای ندارند و بی وارث اند(اموات بی وارث)اینها خیلی محتاجند و صدقه برای اینها بسیار کارآمد و گره گشاست ، شاید خیلی از ما توان مالی برای صدقه دادن نداشته باشیم ؛ بعضی وقتها پیدا کردن مستحق واقعی هم کار سختیه؛ باخواندن یک سوره ی حمد یا یک آیة الکرسی یا چند تاصلوات و... و هدیه ثواب آن برای این اموات (بد وارث و بی وارث)و اموات خودتون صدقه ای خواهد بود که ان شاء الله تاثیر اونو تو زندگیتون خواهید دید ، من خودم اینو تجربه کردم.