0

قرار شب هفدهم ماه مبارک رمضان

nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

پاسخ به:قرار شب هفدهم ماه مبارک رمضان
سه شنبه 24 تیر 1393  2:00 PM

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده بخشايشگر

حکمت: (قسمت اول) وَ قالَ عَلَيْهِ السَّلامُ: صَدْرُ الْعاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ، وَ الْبَشاشَةُ ‏حِبالَةُ الْمَوَدَّةِ، وَ ‏الْاحْتِمالُ‏ قَبْرُ الْعُيُوبِ. وَ رُوِىَ أَنَّهُ عَلَيْهِ السَّلامُ قالَ فِى الْعِبارَةِ عَنْ هذَا الْمَعْنى أَيْضاً: الْمُسالَمَةُ خَبْ‏ءُ الْعُيُوبِ.
ترجمه: (قسمت اول) و درود خدا بر او فرمود: سينه خردمند صندوق راز اوست، و خوشرويي وسيله دوست يابي، و شکيبايي، گورستان پوشاننده عيبهاست.
تفسیر: (قسمت اول) ابن ابي‏الحديد مي‏نويسد: يکي از اعراب گفته است: اسرار خود را پيش کسي که هر چه دارد براي تو مي‏گويد نگذار! درباره تحمل مي‏نويسد (ع) فرمود: وجدت الاحتمال انصر بي من الرجال من تحمل حرفهاي ديگران و حمل بر صحيح کردن را بهترين ياور از ميان مردان يافتم. در صورتي که راه احتمال باز است مومن از کارهاي ديگران جستجو نمي‏کند و کنجکاوي نمي‏نمايد.
حکمت: (قسمت دوم) وَ قالَ عَلَيْهِ السَّلامُ: مَنْ رَضِىَ عَن نَفْسِهِ کَثُرَ السَّاخِطُ عَلَيْهِ. وَ الصَّدَقَةُ دَواءٌ مُنْجِحٌ، وَ أَعْمالُ الْعِبادِ فِى عاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِى اجِلِهِمْ.
ترجمه: (قسمت دوم) وَ قالَ عَلَيْهِ السَّلامُ: مَنْ رَضِىَ عَن نَفْسِهِ کَثُرَ السَّاخِطُ عَلَيْهِ. وَ الصَّدَقَةُ دَواءٌ مُنْجِحٌ، وَ أَعْمالُ الْعِبادِ فِى عاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِى اجِلِهِمْ.
تفسیر: (قسمت دوم) در راه خدا صدقه دادن سبب مي‏شود که صدقه گيرنده دعا کند و خدا مرض را شفا دهد و از سوي ديگر بايد به پزشک هم مراجعه کرد تا خدا شفا را در داوئي که مي‏دهد قرار دهد. زيرا تشخيص مرض از لطف خدا صحيح خواهد بود. روز قيامت گواهان اعمال خودنمائي مي‏کنند و هر فردي هر عملي در دنيا انجام داده در مقابل چشم خود مي‏بيند و مي‏گويد: اي کاش ميان من و اعمال من فرسنگها فاصله بود.

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh nookar
دسترسی سریع به انجمن ها