پاسخ به:قرار شب هفدهم ماه مبارک رمضان
سه شنبه 24 تیر 1393 12:11 PM
عوامل مهم ایجاد روابط و دوستی با دیگران، میتوانند راهنمای مناسبی برای کسانی باشند که نیاز گستردهای به داشتن روابط مؤثر برای تداوم موفقیت خود دارند. این عوامل عبارتاند از:
1 ـ معاشرت: معاشرت با افراد، نشست و برخاست و رفت و آمد، نقش پررنگی در ایجاد روابط دارد.
2 ـ مجاورت: مجاورت که به تعبیر دیگر از آن به همسایگی هم یاد میشود، از عوامل مهم و پایدار روابط است.
3 ـ مشابهت: مشابهت عامل اساسی در ایجاد روابط است و خصوصاً مشابهت فکری، جنسی، هوشی، نژادی، زبانی، سنی و… تأثیرگذارتر میباشد.
4 ـ جذابیت: جذابیت نیز از عوامل کاربردی ایجاد روابط به شمار میرود و برای بسیاری از مردم اهمیت زیادی دارد.
5 ـ دوست داشتن متقابل: در روابط پایه و ستون اصلی معمولاً براساس رفتار متقابل شکل میگیرد، وگرنه دلیل و زمینهای برای ادامهی آن وجود ندارد. روابط یکجانبه همانند خیابان یکطرفه میباشد.
6 ـ صلاحیت و شایستگی: اگر طرف متوجه شود که فرد مقابل دارای صلاحیت و شایستگی لازم نمیباشد، ارتباط خودبهخود قطع شده و از بین خواهد رفت.
7 ـ مکمل بودن: در ارتباطات هر فرد به دنبال جبران کمبودها، نیازها، رفع مشکلات و نواقص خود میباشد و طبیعی است که هر کسی به سراغ کسانی خواهد رفت که از آنان چیزی آموخته و به تکمیل شخصیت خود کمک نماید.
8 ـ ایجاد انگیزه: توان ایجاد انگیزه در دیگران، به آنان پر و بال داده و حس غریزی افراد را بهشدت تحریک میکند و این خود محرک بسیار قوی برای ایجاد روابط مستحکم میباشد. انگیزهی مهم بودن بهترین راه برای وادار کردن فرد به انجام یک کار میباشد. تقدیر، تشویق، تحسین و… نیز در ایجاد انگیزه اهمیت دارند.
9 ـ کمک و خدمت: انجام خدمت به دیگران، نوعدوستی و انساندوستی وظیفهی الهی و انسانی همهی افراد است و زمینهی مهم برای ایجاد روابط مؤثر.
10 ـ سپاسگزاری: گاهی یک تشکر خشک و خالی، زندگی یک فرد را دگرگون کرده و از تیرگی به اوج سعادت و رستگاری رهنمون میکند.
گفتهاند: «سپاسگزاری تو از کسی که از تو راضی است، موجب رضایت و وفاداری بیشتر او میشود و سپاسگزاریت از کسی که از تو ناخوشنود است، سبب رفع ناراحتی و مهربانی او نسبت به تو میشود«.
نقل شده است: «هرکه در قبال خوبی مردم تشکر نکند، از خداوند تشکر نکرده است«.
11 ـ نیکی: نیکی، خوبی و مهربانی قلبهای افراد را به سوی انسان جلب کرده و باعث ایجاد یک نوع کشش درونی ناخودآگاه میشود.
گفتهاند: «انسان بندهی احسان است«.
آوردهاند: «نیکی کردن آدمی را به بند میکشد«.
نقل شده است: «دست نیاز به سوی هرکه خواهی دراز کن، اسیر او میشوی، از هرکه خواهی بینیازی جویی، همتای او خواهی شد، به هرکه خواهی خوبی کن، فرمانروای او خواهی شد«.
«نیکی کن تا به تو نیکی شود… رحم کن تا به تو رحم شود.»
و بزرگی گفته است: «کسی که به ساکنان زمین رحم نکند، آن که در آسمان است به او رحم ننماید«.
و: «کسی که به مردم مهربانی نکند، خداوند به او مهربانی نمیکند».
و: «به عزیزی که خوار گشته و توانگری که تهیدست شده و دانشمندی که در روزگار نادانان تباه گردیده است، مهربانی کنید«.
12 ـ محبت: محبت به مردم یا کنار آمدن با آنها و داشتن انعطاف از عوامل تداوم دهندهی روابطاند.
گفتهاند: «آنکه چوب درختش نرم باشد، شاخههایش بسیار شود«.
13 ـ تماس و مکاتبه: اگر با خانواده، دوست یا آشنا روابط بسیار قوی هم وجود داشته، ولی امکان تماس، مکاتبه و… وجود نداشته باشد، روابط به سردی گراییده و افراد به بیگانه تبدیل میشوند.
گفتهاند: «پاسخ دادن به نامه، همانند پاسخ دادن به سلام حق و وظیفه است«.
گفتهاند: «ارتباط میان برادران در حضر دید و بازدید است و در سفرنامهنگاری«.
14 ـ خوشرویی: خوشرویی، سلام کردن و دست دادن، موجب نزدیکی قلبها، کم شدن کینهها، ایجاد محبت و دوستی و تأثیر در دیگران میشود.
بزرگی گفته است: «با یکدیگر دست دهید، زیرا دست دادن کینه و کدورت را از بین میبرد«.
و نقل شده است: «با برادرت گشادهرو برخورد کن«.
و گفته است: «شما هرگز نمیتوانید با اموال خود همهی مردم را بهرهمند سازید، پس با آنان با گشادهرویی و خوشرویی تمام برخورد کنید«.
و نقل شده است: «فردا روز حساب، نزدیکترین شما به من… کسی است که خوشخوتر و به مردم نزدیکتر باشد«.
و گفتهاند: «خوشرویی کمند دوستی است«.
و فرمودهاند: «بهترین وسیلهای که مردم با آن دلهای دوستان خود را به دست میآورند و کینهها را از دلهای دشمنانشان میزدایند، خوشرویی در هنگام برخورد با آنان است و جویای احوال آنان شدن در غیابشان و گشادهروی با آنان در حضورشان«.
و نقل شده: «با دشمنت دست بده، هر چند او خوشش نیاید…»
15 ـ نگرش ذهنی: هر کس در دنیا دارای یک نوع نگرش ذهنی، مربوط به خود میباشد و انسان خردمند و دوراندیش باید بتواند با تشخیص این نگرشها و خواندن آن، وارد دنیای ذهنی دیگران شود و بر همان اساس با او مراوده نماید.
16 ـ هدیه: قبول هدیه حتا اگر تکهای کاغذ، یا قطعهای چوب خشکیده هم باشد، نشانهی بزرگواری هدیه گیرنده، و دادن هدیه (هرچه که باشد) نشانهی سخاوت، کرم و بزرگواری هدیه دهنده است.
17 ـ عذرخواهی: افراد متشخص و بزرگ، سعی میکنند مرتکب اشتباه نشوند، ولی اگر اشتباه کردند، آن را پذیرفته و اگر لازم باشد، عذرخواهی نیز خواهند کرد.
«پوزش، دلیل خردمندی است«.
18 ـ سازگاری: سازگاری و کنار آمدن با دیگران از عوامل مهم ایجاد و گسترش روابط به شمار میرود.
19 ـ دوری از بحث وجدل: بحث و جدل از عوامل مخل روابط به حساب میآیند.
20 ـ پذیرش: پذیرش فرد و نظرات او، لازمهی تحکیم پایههای دوستی است.
همچنین قدرشناسی، لبخند، تشکر، تعریف و تمجید، متعهد بودن، تلاش نکردن برای تغییر دیگران و قبولاندن عقاید و نظریات خود برآنان، صحبت در ارتباط با علایق افراد، برانگیختن حس بزرگی، شخصیت و مهم بودن، دوری از انتقاد و سرزنش و دستور دادن و نمونههای مشابه دیگر، در تحکیم پایههای روابط، ایجاد ارتباط و استمرار آن، نقش زیادی داشته و در ظهور و بروز شکوفایی انسان و اعتلای آن تأثیرگذار میباشد.
برقراری دوستی و ایجاد ارتباط با افراد متخصص، مفید و سالم، به انعطافپذیری زیادی نیاز دارد که گزینههای ذکر شدهی قبلی، برخی از آنها میباشند و طبیعی است که با وجود اختلاف آرا و سلایق، بدون نشان دادن نرمش و تلاش برای زندگی مسالمتآمیز، شرایط زیستی انسان بهشدت تهدید شده و امکان رسیدن به رفاه، موفقیت، توانگری، سعادت و پیروزی با خطر مواجه خواهد شد، ولی این مسایل به این معنا نیست که انسان با هرکسی و در هر شرایطی بسازد و در کنارش بسوزد.
گفتهاند: «خوشبختترین مردم کسی است که با مردمان بزرگوار بیامیزد«.
و نقل کردهاند: «کمیابترین چیز در آخرالزمان، دوست مورد اعتماد… است«.
گفتهاند: «پس از قطع رابطه با برادرت، از او بدگویی نکن، که راه بازگشت به تو بسته شود، زیرا شاید که تجارب او را به سوی تو برگرداند«.
نقل کردهاند: «قویترین فرد در ایجاد ارتباط، کسی است که با کسی که از او بریده، رابطه برقرار کند«.
آوردهاند: «نباید توانایی دوستت در قطع رابطه با تو بیشتر از توانایی تو در پیوند با او باشد و نباید توانایی او بر بدی کردن بیشتر از توانایی تو بر نیکی کردن باشد«.
منبع http://www.etilaatroz.com
گـر تو خواهی که بیابی زجهان راه نجات
بر محمّد تو بگو از دل و جان صلوات.