0

قرار شب پانزدهم ماه مبارک رمضان

 
ayeneh
ayeneh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2761
محل سکونت : تهران

پاسخ به:قرار شب پانزدهم ماه مبارک رمضان
یک شنبه 22 تیر 1393  12:59 AM

الحمد لله  رب العالمین بعدد ما احاط به علمک

 

چند نكته مهم در زمينه شكر نعمت‏
1- على ع در يكى از كلمات حكمت آميز خود در نهج البلاغه مى‏فرمايد:
اذا وصلت اليكم اطراف النعم فلا تنفروا اقصاها بقلة الشكر:
" هنگامى كه‏ مقدمات نعمتهاى خداوند به شما ميرسد سعى كنيد با شكرگزارى، بقيه را به سوى خود جلب كنيد، نه آنكه با كمى شكرگزارى آن را از خود برانيد"!


2- اين موضوع نيز قابل توجه است كه تنها تشكر و سپاسگزارى از خداوند در برابر نعمتهاى كافى نيست، بلكه بايد از كسانى كه وسيله آن موهبت بوده‏ اند نيز تشكر و سپاسگزارى نمود و حق زحمات آنها را از اين طريق ادا كرد، و آنها را از اين راه به خدمات بيشتر تشويق نمود،

در حديثى از امام على بن الحسين ع مى‏خوانيم كه فرمود: روز قيامت كه مى‏ شود خداوند به بعضى از بندگانش مى‏فرمايد: آيا فلان شخص را شكرگزارى كردى؟ عرض مى‏كند:
پروردگارا من شكر تو را بجا آوردم، مى‏فرمايد: چون شكر او را بجا نياوردى شكر مرا هم ادا نكردى! سپس امام فرمود:
اشكركم للَّه اشكركم للناس:
" شكرگزارترين شما براى خدا آنها هستند كه از همه بيشتر شكر مردم را بجا مى آورند.

3- افزايش نعمتهاى خداوند كه به شكرگزاران وعده داده شده، تنها به اين نيست كه نعمتهاى مادى تازه‏اى به آنها ببخشد، بلكه نفس شكرگزارى كه توأم با توجه مخصوص به خدا و عشق تازه‏اى نسبت به ساحت مقدس او است خود يك نعمت بزرگ روحانى است كه در تربيت نفوس انسانها، و دعوت آنان به اطاعت فرمانهاى الهى، فوق العاده مؤثر است، بلكه شكر ذاتا راهى است براى شناخت هر چه بيشتر خداوند، و به همين دليل علماى عقائد در علم كلام براى اثبات" وجوب معرفه اللَّه" (شناخت خدا) از طريق وجوب شكر" منعم" (نعمت بخش) وارد شده‏ اند.

4- احياى روح شكرگزارى در جامعه و ارج نهادن و تقدير و سپاس از آنها كه با علم و دانش خود و يا با فداكارى و شهادت، يا با ساير مجاهدات در طريق پيشبرد اهداف اجتماعى خدمت كرده‏اند يك عامل مهم حركت و شكوفايى و پويايى جامعه است.
در اجتماعى كه روح تشكر و قدردانى مرده كمتر كسى علاقه و دلگرمى به خدمت پيدا مى‏كند، و به عكس آنها كه بيشتر قدردانى از زحمات و خدمات اشخاص مى‏كنند، ملتهايى بانشاطتر و پيشروترند.
توجه به همين حقيقت سبب شده است كه در عصر ما به عنوان قدردانى از زحمات بزرگان گذشته در صدمين سال، هزارمين سال، زاد روز، و در هر فرصت مناسب ديگر، مراسمى براى بزرگداشت آنها بگيرند و ضمن سپاسگزارى از خدماتشان مردم را به حركت و تلاش بيشتر دعوت كنند.
فى المثل در انقلاب اسلامى كشور ما كه پايان يك دوران تاريك دو هزار و پانصد ساله و آغاز دوران جديدى بود، وقتى مى‏بينيم همه سال و هر ماه بلكه هر روز، خاطره شهيدان انقلاب زنده مى‏شود و بر آنها درود مى ‏فرستند و به تمام كسانى كه به آنها منسوبند احترام مى‏ گذارند و به خدماتشان ارج مى‏نهند، اين خود سبب مى‏شود كه عشق و علاقه به فداكارى در ديگران پرورش يابد و سطح فداكارى مردم بالاتر رود، و به تعبير قرآن شكر اين نعمت باعث فزونى آن خواهد شد، و از خون يك شهيد هزاران مجاهد مى ‏رويد و مصداق زنده لازيدنكم مى‏ شود!
********************************
(1) نهج البلاغه كلمات قصار شماره 13.
(2) اصول كافى جلد 2 صفحه 81 حديث 30،
_________________________________
تفسير نمونه، ج‏10، ص:

اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم

تشکرات از این پست
hoseinh1990 saeedakh Beshkan
دسترسی سریع به انجمن ها