پاسخ به:قرار شب چهارم ماه مبارک رمضان
چهارشنبه 11 تیر 1393 1:32 AM
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت دوستان و ارزوی قبولی طاعات و عبادات همگی
سوره شریفه یونس، دربردارنده معارف توحیدی مانند وحدانیت، علم و قدرت و خلاقیت مطلقه و شگفتی های سنتهای الهی، عظمت آفرینش و آفریدگار، بازگشت همه اعمال آفریده ها به محضر او، پاداش خیر و شر اعمال آنان، ناپایداری دنیا و توجه دادن به آخرت، شواهدی آسمانی و زمینی که هر عقل سالم و شعور بیداری اعتراف می کند که این آیات، کلام استوار حکیم است، نه سحر و جادوی بافته شده و باطل. بیشترین آیات و مهم ترین مقصود از آنها، سخت گیری بر مشرکان و تکذیب کنندگان آیات الهی از آن مردم است، بدان سان که گویی تنها برای ترساندن و تهدید آن تکذیب کنندگان نازل شده و به همین مناسبت، پاره هایی مختلف از زندگی پیامبران بزرگ الهی، مانند نوح، موسی و یونس آمده و به مناسبت نام مبارک یونس(ع) هم سوره به نام او نامیده شده است.
آیات شریفه این سوره مبارکه، هشدار دهنده و بیدار کننده اند، تاریکی و جهل را از روح آدمی برطرف می کنند و تا مدتی در جان و نفس آدمی اثربخشند. توجه به مفاد و آثار آیات شریفه آن موجب توجه به محتوای آن و عمل به آن است و به همین جهت، در فضیلت سوره از امام صادق(ع) این گونه نقل شده است: «من قرء سورة یونس فی کل شهرین او ثلاثه لم یخف علی ان یکون من الجاهلین و کان یوم القیامة من المقربین؛ هرکس سوره یونس را در هر دو یا سه ماه بخواند، بیم آن نیست که از جاهلان و بی خبران باشد بلکه در قیامت از مقربان خواهد بود.»