0

ارگان‌های فرهنگی از آثاری چون «تولد در زمین سوخته» حمایت کنند

 
mahdisafi
mahdisafi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1389 
تعداد پست ها : 168
محل سکونت : تهران

ارگان‌های فرهنگی از آثاری چون «تولد در زمین سوخته» حمایت کنند
دوشنبه 9 تیر 1393  10:03 PM

نادر طالب‌زاده گفت: پیش از اینکه رقیبی بیاید ما باید خودمان پیشگام شویم و در موضوعات مختلف ورود کنیم. جمهوری اسلامی این ظرفیت را دارد؛ به خصوص مستندسازان بین‌المللی که می‌تواند صدای فیلمسازی آن‌ها در خارج از کشور نیز به خودی خود شنیده شود.
طالب‌زاده در رونمایی از مستند «تولد در زمین سوخته»:

ارگان‌های فرهنگی از آثاری چون «تولد در زمین سوخته» حمایت کنند

نادر طالب‌زاده گفت: پیش از اینکه رقیبی بیاید ما باید خودمان پیشگام شویم و در موضوعات مختلف ورود کنیم. جمهوری اسلامی این ظرفیت را دارد؛ به خصوص مستندسازان بین‌المللی که می‌تواند صدای فیلمسازی آن‌ها در خارج از کشور نیز به خودی خود شنیده شود.

به گزارش آوینی فیلم ،‌ مراسم رونمایی از مستند «تولد در زمین سوخته» به کارگردان وحید فرجی و تهیه‌کنندگی سلیم غفوری، با حضور نادر طالب‌زاده، روح‌الله سهرابی، قائم‌مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس،محمدرضا تقی‌پور رئیس موزه صلح و دو تن از جانبازان شیمیایی همزمان با سالروز مبارزه با سلاح‌های میکروبی و شیمیایی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

وحید فرجی در ابتدای این مراسم گفت: مستند تولد در زمین سوخته یک مجموعه 8 قسمتی است که به اثرات سلاح‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده در جنگ می‌پردازد و در آینده نزدیک از شبکه افق صدا و سیما پخش می‌شود.

کارگردان مستند «تولد در زمین سوخته» با اشاره به مراحل پیش تولید این مستند عنوان کرد: مراحل پیش‌تولید، تحقیق تا تدوین این فیلم دو سال طول کشید و برای این کار 6 ماه تحقیقات انجام شد. از فروردین 91 تا دی‌ماه 91 مراحل فیلمبرداری آن طی سفر به 8 کشور عراق، لبنان، فرانسه، بلژیک، هلند، آلمان، انگلستان و ژاپن صورت گرفت.

فرجی خاطرنشان کرد: در این سفرها با ده‌ها تن از متخصصان این موضوع با پرداخت به جنبه‌های مختلف پزشکی، حقوقی و علمی گفت‌وگو کردیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نگاه انسانی که در شکل این مستند وجود دارد، گفت: دامنه اثری که این مستند دارد با توجه به دامنه افرادی است که با موضوع آن درگیر هستند. در عراق ممکن است گروه‌هایی باشند که با هم مشکلات فرقه‌ای داشته باشند ولی یک گروه انسانی از طیف‌های مختلف مردم درگیر استفاده از سلاح‌های ضعیف‌شده اورانیوم شده‌اند و ما نمی‌توانیم بین آدم‌هایی که درگیر این سلاح‌ها شده‌اند تفکیکی قائل شویم.ما در این مستند هم به بصره که شهری شیعه‌نشین است پرداختیم و هم به فلوجه که اکثریت آن از اهل سنت هستند. چون معتقدم که این موضوع، اینکه حق و حقوق یکسری از انسان‌ها در حال پایمال شدن است و کسی هم آن را نمی‌بیند موضوعی است که ربطی به وابستگی‌های مرزی، سیاسی و حتی مذهبی آدم‌ها ندارد.

بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم سلیم غفوری مدیر موسسه فرهنگی میثاق گفت: موضوعی که در این مستند به آن پرداخته می‌شود مربوط به سلاح‌هایی است که ارتش آمریکا در جنگ 1991 و 2003 در عراق وهمچنین اسرائیل در سال 2006 برای مبارزه با حزب‌الله لبنان استفاده کرده است و جزو پرونده‌هایی است که نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا راجع به آن حرف زده نشده است.

وی افزود: اولین اثر استفاده از این سلاح‌ها در فرزندان سربازان آمریکایی دیده شد که از جنگ عراق برگشتند و همین باعث شد کارشناسان به این موضوع توجه کنند. البته دولت و ارتش آمریکا عملا اجازه تحقیق مستقیم در این موضوع را نمی‌دهد.

در ادامه این مراسم، نادر طالب زاده مستندساز و کارشناس فرهنگی تاکید کرد: متاسفانه در سالیان گذشته برای ورود نیروهای فرهنگی متعهد به عرصه فرهنگ و هنر ایران موانعی ایجاد شده بود؛ اما این موج جدید از جوانان هنرمند و رسانه‌ای ایرانی که وارد عرصه شده‌اند تمام معادلات را عوض خواهند کرد و عرصه را تغییر خواهند داد. اما در این میان رسانه ملی و بقیه ارگان‌های مهم دولتی و حاکمیتی موظف‌اند تا از این آثار حمایت کنند. رسانه ملی موظف است که این مستند و مستندهایی شبیه به این را که توسط نسل جوان مستندسازی در ایران تولید می‌شود،  پخش کند و بلندگویی برای اینگونه کارها شود.

وی اضافه کرد: امروز مستندسازان جوان و مذهبی و دارای علاقه و استعداد وارد مستندسازی شده‌اند و در دانشگاه‌ها به خوبی در حال تولید اینگونه آثار هستند و مستندسازی ایرانی در حال توسعه است. ما هم در برنامه «راز» اهتمام ویژه‌ای به معرفی مستندسازان ایرانی دارد و فکر می‌کنم در حدود 20 نفر از این افراد نیز در برنامه «راز» حضور یافته‌اند.

طالب زاده با اشاره به اینکه مستندسازی در ایران رو به جلو و پیشرفت قرار دارد، تاکید کرد: پیش از اینکه رقیبی بیاید ما باید خودمان پیشگام شویم و در موضوعات مختلف ورود پیدا کنیم. جمهوری اسلامی این ظرفیت را دارد به خصوص مستندسازان بین‌المللی که می‌توانند صدای فیلمسازی آن‌ها در خارج از کشور نیز به خودی خود شنیده شود.

براساس این گزارش،‌ در ادامه این مراسم روح‌الله سهرابی قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس درباره موج جدید ورود هنرمندان متعهد و حزب‌اللهی به عرصه فرهنگ و هنر گفت: ورود نیروهای مذهبی و حزب‌اللهی در بخش مستندها، فیلم‌های کوتاه و حتی فیلم‌های بلند بیشتر شده است و بحث باور داشتن این افراد دغدغه‌های آن‌ها و شنیدن صدای جوانان باید در اولویت‌های سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه قرار بگیرد.

قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: جوانانی که در دوره جدید به حرفه مستندسازی ورود پیدا کرده‌اند خط بطلانی بر فرضیه طیف مذهبی تنها طیف مذهبی هستند و نه متخصص زده‌اند، این مستند و  مستندهای مشابه داخل کشور یک سر و گردن بالاتر از مستندهای شبکه‌های بی‌بی‌سی و... است و این نشان می‌دهد که مستندسازی در ایران به شدت رشد کرده است.

کارگردان فیلم سینمایی «خاکستر و برف» مهم‌ترین ویژگی مستند «تولد در زمین سوخته» را در این دانست که این فیلم شعاری بود که شعار نبود، یعنی در عین اینکه حرفش را می‌زد اما به عرصه شعاردهی مستقیم نیفتاده بود.

گزارش فارس حاکی است،‌ در پایان این مراسم از مستند «تولد در زمین سوخته» با حضور نادر طالب زاده، سلیم غفوری و روح الله سهرابی رونمایی شد.

 
منبع: فارس

به امید بیداری همه

--------------------------------------------------------------------------------

تحولی در سینما

http://evolutionofcinema.rasekhoonblog.com

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها