نکات اصلی درباره درایورها و نصب آنها روی سیستم عامل
دوشنبه 9 تیر 1393 5:59 PM
درایورها نرمافزارهایی هستند که به سختافزارها، اجازه تعامل و برقراری ارتباط با سیستم عامل را میدهند. در حالی که معمولت سازندههای سختافزارها و لپتاپها خود درایور سختافزارها را به همراه آنها ارائه میکنند، سیستم عاملی مانند ویندوز نیز خود درایورهای سختافزاری را فراهم و پیشنهاد میکند. در اینجا شما را با نکات اصلی در نصب درایورها و تفاوت بین انواع آنها آشنا میسازیم.
نکته امنیتی روز: با لپتاپ خود مثل پول نقد رفتار کنید!
یک عادت خوب این است به همان شکل که از پول نقد خود نگهداری میکنید، از لپتاپ خود نیز مراقبت کنید؛ برای نمونه، به هیچ عنوان لپتاپ خود را در خودرو خود تنها نگذارید. خودروهای پارک شده، بهترین اهداف برای دزدان و به ویژه سارقان موبایل و لپتاپ هستند. لپتاپ خود را نه روی صندلی و نه صندوق خودرو تنها نگذارید.
به گزارش «تابناک»، نصب درایورها روی سیستم عامل از آن روی با اهمیت است که بدون درایور سختافزار مربوطه به کلی بیکار خواهد بود. در نتیجه یکی از مهمترین اقدامات هر کاربر پس از نصب سیستم عامل یا خرید یک لپتاپ جدید، نصب درایورها روی سیستم عامل است.
بنا بر این گزارش، باید گفت که در کل دو نوع درایور برای سختافزارها وجود دارد؛ نوع نخست را سازنده سختافزار به همراه محصول خود ارائه میکند و در خصوص لپتاپ معمولا درایورهای سختافزارهای به کار گرفته شده در محصول، در یک CD یا DVD به همراه آن ارائه میشود. دسته دوم، درایورهایی هستند که از سوی مایکروسافت ارائه میشوند.
تفاوت اصلی اینها در این است، گروهی که از سوی مایکروسافت ارائه میشوند، کمی قدیمیتر از نسخههایی هستند که معمولا خود سازنده محصول ارائه میکند. این درایورها هیچ مشکلی نداشته و در بیشتر موارد مناسب و کافی هستند؛ اما گاهی شما نیاز به آخرین درایور برای کار سختفزار دارید یا درایوری که به آن نیاز دارید، از سوی مایکروسافت ارائه نشده است.
سازندگان سختافزارها، درایورهای مربوط به محصول خود را مینویسند و به شما میدهند، ولی شما میتوانید آخرین نسخه از درایورهای سختافزاری را روی وبسایت اینترنتی تولیدکننده سختافزار یا لپتاپ خود پیدا کنید؛ برای نمونه، اگر شما از یک لپتاپ Dell یا Asus استفاده میکنید، میتوانید با سر زدن به وب سایت این سازندگان، به دنبال بخش مربوط به درایورهای مدلهای لپتاپ گشته و آخرین درایورهای مربوطه را دانلود کنید.
مایکروسافت چگونه درایورها را ارائه میکند؟
درایورهای سختافزاری در دل ویندوز گنجانده شدهاند و به همین دلیل است که آخرین نسخه از ویندوز یا آخرین بهروزرسانی آن ـ که به عنوان SP یا Service Pack مشخص میشود ـ بهترین همخوانی را با سختافزارهای جدید دارد؛ برای نمونه، اگر شما از ویندوز 7 استفاده میکنید و یکی از سختافزارهای شما به خوبی کار نمیکند، مجبور به دانلود آخرین درایور آن از وبسایت سازنده هستید؛ اما اگر از ویندوز 8.1 روی همان سیستم استفاده کنید، به احتمال بسیار، هیچ مشکلی با سختافزارهای خود نخواهید داشت.
روشهای سازندگان در ارائه درایورها
نکته مهم اینکه بسته درایورهایی که ویندوز ارائه میکند، با آنچه سازنده درایور ارائه میکند، متفاوت است. هسته اصلی درایور از سوی سازنده سختافزار ارائه میشود؛ اما هنگامی از سوی مایکروسافت ارائه میشود که از آزمون WHQL یا Windows Hardware Quality Labs گذشته باشد و مایکروسافت از ثبات آن مطمئن شود.
چند توصیه در نصب آخرین نسخه درایورها
اگر سختافزار جدیدی روی سیستم خود نصب کردید یا لپتاپ جدید را خریداری کردهاید، پس از نصب سیستم عامل چنانچه همه چیز به خوبی عمل میکرد، نیاز به هیچ تغییری در وضعیت درایورها ندارید، به ویژه روی نسخههایی از سیستم عامل نظیر ویندوز 8 و 8.1 به هیچ وجه نیاز به نصب آخرین نسخه از درایورها نیست.
شاید بسیاری از کاربران با این ایده که حتما نباید اقدام به نصب آخرین نسخه از درایورها کرد، مخالفت داشته باشند، شاید بسیاری از حرفهایها به شما پیشنهاد کنند حتما آخرین درایور مربوط به سختافزار را نصب کنید.
اما واقعیت این است که ما دیگر در عصر پسا XP زندگی میکنیم و نسخههای جدید ویندوز بسیار متفاوت از نسل گذشته و البته کاملتر و بهروزتر از آنها هستند. همیشه نصب آخرین نسخه از درایور که از سوی سازنده ارائه میشود، لازم نیست، سرعت سیستم شما به این دلیل بالاتر نخواهد رفت و همچنین به دلیل استفاده نکردن از آخرین نسخه درایور کند نخواهد شد. تنها نکته مهم اینکه سخت افزار شما کار معمول خود را بدون مشکل انجام دهد و درایور نصب شده روی سیستم با ثبات باشد.
منبع: تابناک