"داعش" بعد از موصل به کجا حمله خواهد کرد؟
پنج شنبه 22 خرداد 1393 9:17 PM
نزديک به دو سال از اعلام موجوديت گروهک تروريستي – تکفيري «دولت اسلامي عراق و شام» موسوم به "داعش" مي گذرد.
اين گروهک تروريستي که با حمايت و پشتيباني مالي – تسليحاتي عربستان سعودي تأسيس شد، در ابتدا هدف خود را مبارزه با حکومت «بشار أسد» رئيس جمهور سوريه اعلام کرد، اما با گذشت زمان، چهره واقعي اين گروهک نمايان شد.
هفته گذشته اين گروهک "داعش" به شهر سامراء حمله کرد و قصد تخريب حرم مطهر امامين عسکريين عليهما السلام را داشت اما با دخالت فوري ارتش عراق و گروه هاي مقاومت مردمي، بحمدالله موفق به اين کار نشد.
اکنون و بعد از چند روز از حمله به سامراء، اخبار رسيده از عراق حاکي از آن است که نيروهاي اين گروهک تروريستي طي سه روز اخير راهي موصل شده و حمله گسترده اي به اين شهر را آغاز کرده اند.
ما بر اين عقيده ايم که بايد از حمله داعش به موصل خوشحال باشيم زيرا اين حمله نشانه هايي را به همراه دارد:
1- هر چند رهبران ارشد گروهک داعش ارتباط مستقيمي با سازمان اطلاعات و امنيت عربستان سعودي دارند، اما بسياري از نيروهاي اين گروهک، شايد تاکنون يک بار هم مقامات امنيتي سعودي که مسئول پرونده داعش هستند را نديده و با آنان صحبت نکرده اند. اين افراد، در واقع جنگجوياني هستند که رويکرد و اعتقاد سلفي دارند و هر فرد يا کشوري که سلفي نباشد را دشمن خود مي دانند. آنان دشمنان را براي خود دسته بندي کرده اند. دشمن نخست شيعيان يا به قول آنان "رافضي"ها هستند. دشمن دوم آمريکا و ديگر غربي ها که به قول آنان "صليبي"ها هستند. و دشمن سوم هر فرد يا کشوري که با "رافضي"ها و يا "صليبي"ها همکاري مي کند. در مورد دشمن مورد سوم، آنان دولت عراق را دولتي که با ايران ِ رافضي همکاري مي کند مي دانند و عربستان سعودي را نيز دولتي که با صليبي ها همکاري مي کند. لذا اين نگراني نزد آمريکا و عربستان سعودي – که با يکديگر تعامل امنيتي تنگاتنگي دارند – وجود دارد که مبادا روزي بيايد و نيروهاي داعش به فکر حمله به عربستان که با صليبي ها همکاري مي کند و يا حمله به آمريکا و منافع اين کشور بيفتند.
2- با توجه به اينکه داعش و ديگر گروهک هاي تروريستي موفق به شکست دادن حکومت سوريه نشدند، و تقريبا بعد از پيروزي «بشار أسد» رئيس جمهور سوريه مي توان گفت که تنها اميد باقيمانده تکفيري ها و کشورهاي حامي آنان به نااميدي تبديل شد، عزم خود را جزم کرده که باقيمانده نيروهاي خود را نيز از سوريه خارج کنند. داعش که از چند ماه پيش بخشي از نيروي خود را به عراق اعزام کرده بود، اکنون ديگر اميدي براي بازگشت به سوريه ندارد، لذا بايد سرنوشت خود را در عراق مشخص کند. از سويي نيز همانطور که در نکته قبل گفته شد، اربابان اين گروهک نگران آن هستند که نيروهاي داعش حالا که از سوريه خلاص شده اند، به فکر حمله به عربستان بيفتند.
3- داعش طي چند ماه اخير توسط عشاير و اهالي غرب عراق به ويژه در استان الأنبار رانده شده و ديگر گروهکي محبوب در اين استان هاي سني نشين به شمار نمي رود از همين رو حمله اي به سامراء ترتيب داد تا با حمله به حرم مطهر امامين عسکريين عليهم السلام، بتواند رضايت اربابان خود در عربستان و نيز عشاير افراطي غرب عراق را بدست آورد. البته اربابان سعودي و آمريکايي داعش نيز از ترتيب دادن اين حمله توسط داعش بسيار راضي بوده اند و حتي مي توان گفت که شايد آنان طرح اين حمله را تهيه و در اختيار داعش قرار داده اند زيرا آنها با اين کار نيروهاي داعش را اولا در معرض مرگ قرار مي دهند زيرا از قبل هم مي شد فهميد که شکست داعش در سامراء حتمي است زيرا داعش تنها با چند صد نيرو به سامرا حمله کرده در حالي که اطمينان داشت ارتش عراق چند هزار نيرو با تجهيزات پيشرفته را به سراغ آنان خواهد فرستاد. لذا سعودي و آمريکا از اين طريق از تعداد قابل توجهي از نيروهاي داعش که احتمال مي رفت به منافع سعودي يا آمريکا حمله کنند، خلاص شد. ثانيا با حمله داعش به حرم امامين عسکريين عليهما السلام، شيعيان را نگران کرده و به تکاپو مي اندازند و ثالثا با اين حمله دولت «نوري مالکي» را با چالش جديدي مواجه کرده اند.
4- شکست زودهنگام داعش در سامراء، آبرويي براي اين گروهک تروريستي – تکفيري باقي نگذاشت از همين رو با ترتيب دادن حمله اي جديد، اين بار به موصل تلاش کرد که قواي خود را مجددا باز گرداند و بخشي از آبروي ريخته شده اش را مجددا کسب کند. البته اربابان سعودي و آمريکا که از زنده باقي ماندن بخش زيادي از نيروهاي داعش و جان سالم به در بردن آنان در سامرا به شدت نگران بوده اند، نيز از حمله آنها به موصل خوشحال شده اند زيرا با اين کار باز هم دولت مالکي را با چالشي ديگر مواجه کرده و همچنين در اين حمله نيز تعداد ديگري از نيروهاي اين گروهک که خطري براي سعودي و آمريکا هستند نيز به هلاکت خواهند رسيد.
در پايان بايد گفت، بدون شک اگر ارتش عراق موفق شود شکست سنگيني را موصل متحمل داعش کند و تقريبا همه نيروهايش را به هلاکت برساند، فاتحه داعش خوانده خواهد شد و يک دشمن بالقوه آمريکا و عربستان به دست دولت مالکي از بين خواهد رفت و اگر دولت مالکي نتواند طي چند روز دست به چنين کاري بزند، نيروهاي داعش شهر ديگري را انتخاب خواهند کرد تا حمله جديدي را ترتيب دهند و دولت مالکي را با چالشي ديگر مواجه کنند. آنها با اين کار انتقام خشم عربستان از پيروزي شيعيان در عراق را نيز خواهند گرفت.
منتظران مهدی آگاه باشید!
حسین را منتظرانش کشتند...