76 درصد از نوجوانان بزهكار فرزندان طلاق هستند
چهارشنبه 24 آذر 1389 12:06 AM
يك متخصص علوم رفتاري و آسيبشناسي اجتماعي گفت: 76 درصد از نوجوانان و جوانان بزهكار، فرزندان خانوادههاي متلاشي و طلاق هستند.
مجيد ابهري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه تمايل به زندگي تشريفاتي و فاصله گرفتن از سادهزيستي از جمله دلايل مادي افزايش طلاق است، اظهار داشت: دلايل رفتاري افزايش طلاق عبارت از كوتاه بودن مدت آشنايي قبل از ازدواج، توجه به ظواهر و معيارهاي مادي مانند شكل ظاهري و امتيازات شغلي، تضاد تربيتي و فرهنگي، عدم تشابه باورهاي ديني و اخلاقي و دخالت اطرافيان و تحريكات آنهاست.
وي در ادامه گفت: عدم باور فرهنگ مشاوره، كدخدامنشي و ريش سفيدي براي حل مشكلات و اختلافات، مشكلات مادي، گرفتاريهاي شغلي، آلودگيهاي محيطي از نظر عدم رعايت حجاب و عفاف توسط برخي از بانوان و ايجاد دوگانگي در ديدگاههاي بعضي از مردان در مورد زنان از ديگر دلايل رفتاري افزايش آمار طلاق محسوب ميشود.
ابهري در خصوص ضعف مهارتهاي زندگي و اجتماعي در مردان و زنان بيان كرد: اگر هيچ نهاد، سازمان و خانوادهاي در مورد آموزش مهارتهاي زندگي و فنون رفتاري مانند مديريت خشم، كنترل هيجانها، همدلي، همكاري، همفكري و تعامل رفتاري بين زن و مرد اقدامي انجام ندهند، زوجين در صورت بروز كوچكترين اختلاف، قادر به حل مشكلات خود نبوده و اجازه ميدهند تا دامنه اختلافات عميقتر شود.
وي با بيان اينكه در يك پژوهش ميداني كه بين 7 هزار و 500 زوج در حال طلاق صورت گرفته است، 5 هزار و 900 نفر از آنها در زمينه عدم تفاهم جنسي، مطالبي را مطرح ميكردند، افزود: با توجه به اينكه خانوادهها در اين مورد كمتر با فرزندان خود و حتي جوانان در آستانه ازدواج صحبت ميكنند همچنين در كتب آموزشي دوره دبيرستان و دانشگاه در خصوص اين گونه موارد، مطالبي وجود ندارد، بنابراين مشكلات جنسي بين زوجين منجر به عدم تفاهم جنسي شده و زن و شوهر به جاي حل مشكلات و درمان آنها به مخفي كردن مشكلات پرداخته يا بهانههاي ديگري را به عنوان مباني اختلاف خود ذكر ميكنند.
اين متخصص علوم رفتاري و آسيبشناسي اجتماعي با بيان اينكه تفاهم جنسي، بيشتر از تمام مهارتها ميتواند منجر به اختلاف شده و در نتيجه انحرافات رفتاري در زن و مرد را ايجاد كند، ادامه داد: براي كاهش اين موضوع و پيشگيري از افزايش آمار طلاق بايد مهارتهاي زندگي از مرحله همسرگزيني و گزينش منطقي همسر تا برگزاري ساده و بدون تشريفات مراسم ازدواج و مهارتهاي ادامه زندگي توسط يك نهاد به جوانان آموخته شود.
* فرار از خانه از اصليترين آسيبهاي پيش روي فرزندان طلاق است
ابهري اظهار داشت: اعتقاد دارم كه سازمان ملي جوانان، آموزش و پرورش و دانشگاهها مناسبترين اهرمهاي آموزش در اين زمينه بوده و صدا و سيما و ساير رسانهها نيز با اطلاعرساني و آموزشهاي لازم ميتوانند به كمك اين نهادها بيايند.
وي با بيان اينكه فرزندان طلاق، اصليترين قربانيان آن هستند، گفت: 76 درصد از نوجوانان و جوانان بزهكار، فرزندان خانوادههاي متلاشي و طلاق هستند همچنين عواملي از جمله لطمات عاطفي، افسردگي، افت تحصيلي، ترك تحصيل، فرار از خانه، خودكشي و اعتياد از اصليترين آسيبهاي پيش روي فرزندان طلاق است.
تاریخ درج خبر : 1389/9/22