ADSL چگونه کار میکند؟
سه شنبه 23 آذر 1389 6:22 PM
زوجسیم مسی تلفن شهری از محدوده فرکانسی میان صفر تا ۲ مگاهرتزپشتیبانی می کند که از این میان فقط برای کاربردهای شهری تلفن ثابت(PSTN) از پهنای باند ۴ کیلوهرتز پشتیبانی میشود. بدینمعنی که هنگام استفاده از تلفن معمولی حداکثر باند فرکانسی۴کیلو هرتز مورد استفاده قرار گرفته و مابقی باند بلااستفاده میماند.
ADSL بابکارگیریتکنولوژیهایمدولاسیونتقسیم فرکانسی و فشرده سازی اطلاعات این امکان را بوجود میآورد که سیستم شمارهگیری تلفن بتواند از پهنای باند ۴ کیلوهرتز خود استفاده کند و مابقی باند فرکانسی آزاد برای اتصال به اینترنت و تبادل اطلاعات میان کاربر و مرکز خدمات ADSL استفاده شود. استفاده از محدوده فرکانس۴کیلوهرتزی نمیتواند بیشتر از۵۶kbps سرعت دراختیار کاربران قرار دهد و بااستفاده از یک پهنای باندی معادل ۲ مگا هرتز میتوان تصور کرده که چهمقدار بر سرعت تبادل اطلاعات افزدوه میشود (چیزی در حدود ۵۰۰ برابر) و در این حالت است که میتوان به سرعتهای ۸mbps و حتی خیلی بالاتر دست یافت (تکنولوژی های جدیدترADSL قادر به ارائه سرعتهایی بیش از۲۰mbps میباشند). در عمل ADSL از پهنای باندفرکانسی ۳۰KHz تا ۱۳۸KHz برای ارسال اطلاعات و باند فرکانسی ۱۳۸KHz تا ۱.۱Mhz برایگرفتن اطلاعات استفاده میکند.
سازندگان تجهیزاتADSL معمولا از دو استاندارد تقسیم سیگنال فرکانسی استفاده میکنندTM وCAP،استاندارد قدیمی CAP با تقسیم کردن تمام پهنایباند به سه بخش مجزا، به مکالمات تلفنی باند صفر تا ۴ کیلو هرتز را اختصاص میدهد و برای ارسالداده (Upstream) محدوده ۲۵ تا ۱۶۰کیلوهرتز ودریافت اطلاعات از باند ۲۴۰ کیلوهرتز به بالا صورت خواهد گرفت. بنابراین در نهایت این شیوه از سه کانال مجزا استفاده میکند. استاندارد DTM با تقسیمکردن پهنایباند به۲۴۷ کانال مجزا و اختصاص کانالهایی برای دریافت و ارسال داده انعطافپذیری بیشتری را در کیفیت سرویس بوجود میآورد. ولی درعوض پیادهسازی به مراتب پیچیدهتری دارد.
● تجهیزات ADSL
فارغ از تجهیزات مخابراتی تکنولوژیهای DSL بطور ساده در یک نگاه میتوان گفت ADSL از دو دستگاه خاص استفاده میکند: یک دستگاه معروف به مودمهای DSL در محل مشترکین و دستگاه DSL Access Multiplexer (DSLAM) در محل شرکت ارائه دهنده خدمات. ADSL مودمهای DSL که با نام ATU-R نیز از آنها یادمیشود، مسئولیت برقراری اتصال میان کامپیوتر مشترک را با خط DSL برعهده دارند. این نوع از مودمها معمولا با USB و یا پورت اترنت ۱۰base-T به کامپیوتر کاربر متصل میشوند DSLAM . با جدا سازی باندهای فرکانسی ۴کیلوهرتزی از دیگر پهنای باند برای هر خط اتصالی ADSL امکان ارتباطات کاربران و اتصال به تجهیزات مجتمع پرسرعت را برای اینترنت در مراکز ارائه خدماتADSL فراهم میکند.
فرکانس باند ۴kbps نیز به سمت سوئیچهای مخابراتی هدایت میشود. به هر DSLAM صدها زوجسیم متصل میشود که درنهایت بسوی یک اتصال اینترنت با پهنای باند خیلیزیاد هدایت میشوند و تا وقتی این پهنایبانداشباع نشده است، مشترک میتواند به صورت یکنواخت و با سرعتبالا از اینترنت استفاده کند. در سمت مشترک، گاهی نیاز است که از یکدستگاه فیلتر جداکننده بنام Splitterنیزاستفاده شود تا میان باندفرکانسی صدا برای مکالمات تلفن با اطلاعات ت ADSL داخل بوجود نیاید.
● ۲ ADSL گامی فراسوی اینترنت پر سرعت
فناوری ADSL تحولی عظیم و یک نقطهعطف در صنعت ارتباطات راهدور و استفاده از شبکه جهانی اینترنت با استفاده از امکانات و زیر ساختهای موجود در کشورها و سازمانها است و امکان خدمات آنلاینی همانند صوت و تصویر و ویدئو را فراهم میکند. با اینوجود با نگاهی فناورانهتر به مزایا و معایب ADSL، فاصله میان سرعت عملی ارتباطاتADSL برروی کامپیوتر مشترکین و بحث محدودیت فاصله میان مراکز ADSL با مشترک دو مشکل پیشروی این فناوری هستند. همچنین برخی پارامترهای کیفیتی نیز هنوز درADSL پوشش داده نشده بودند. بههمین جهت در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ استاندارهای جدیدی برای این فناوری با نام ۲ ADSL و +ADSL۲ تعریف شد. در یک نگاهی کلی ADSL۲ امکان حرکت بسمت سرعتهای نجومی مانند ۲۴mbps را فراهم می کند و+۲ ADSL بر مسافت موثر این تکنولوژی تا مرز۶ کیلومتر میافزاید. این همه ماجرا نیست، امکان انتقال صوت و تصویر، افزایش بهرهوری از پهنایباند و کاهش اتلاف باندفرکانسی، تفکیکپذیری بهتر باندفرکانسی مکالمات تلفنی با باند ADSومدیریتتوانالکتریکی نیز از مهمترین دستاوردهای فناوریهای جدیدADSL هستند.
Reach ADSL۲ دیگر استاندارد جدیدADSL است که باز برخی کمبودهای استانداردهای قبلی را کامل نموده است. آنچه گفتنی است تطبیق و سازگاری کامل این نوع از استانداردها با مودمهای از نوع ADSL است. لذا برای بهرهگیری از این فناوریها نیازی به تعویض مودم و تجهیزاتADSL نیست.