0

عبدالله بن مغیره بجلی کوفی

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

شنبه 3 خرداد 1393  10:48 PM

شرح حال او را از منتهی‏الآمال با تصرف در عبارات ذکر می‏نمایم: 
او ثقه و از فقهای اصحاب است و از لحاظ جلالت و دین و پرهیزکاری احدی همپایه او نیست. 
از امام موسی کاظم علیه‏السلام نقل حدیث نموده است. شیخ کشی گفته: او واقفی بود و به حق برگشت و از او نقل کرده: من واقفی بودم و در همان زمان که واقفی بودم به حج رفتم. وقتی که به مکه رسیدم، در دلم حالتی پیدا شد. پس به ملتزم، (محل استجابت دعا از خانه کعبه) چسبیدم و دعا کردم، عرض کردم: خدایا! تو خواسته و مقصود مرا می‏دانی، مرا به بهترین دین راهنمایی فرما. در دلم افتاد که خدمت امام رضا علیه‏السلام شرفیاب شوم. به مدینه رفتم و بر در خانه‏ی آن حضرت ایستادم به غلام آن حضرت گفتم: به مولایت بگو مردی از اهل عراق بر در منزل است. ناگاه شنیدم حضرت فرمود: ای عبدالله بن مغیره! داخل شو! پس داخل شدم. همین که نظرش به من افتاد، فرمود: خداوند دعای تو را مستجاب فرمود و تو را به دین خود هدایت نمود! عرض کردم: شهادت می‏دهم که تو حجت خدایی بر من، و امین الله بر خلقی. عبدالله بن مغیره از اصحاب اجماع است (همه روایاتی را که او نقل نماید درباره آن سخنی ندارند). و گفته شده که سی کتاب تصنیف کرده، از جمله: کتاب وضو و کتاب صلاة. و از کتاب اختصاص نقل شده: روایت شده وقتی کتاب خود را تصنیف نمود، با اصحاب خود وعده کرد که آن کتاب را برای آنان در یکی از زاویه‏های مسجد کوفه بخواند. و او را برادری بود که در مذهب با وی مخالف بود. هنگامی که اصحابش جمع شدند تا آن کتاب را بشنوند برادرش آمد و همانجا نشست عبدالله به ملاحظه برادرش که در مذهب با او مخالف بود به اصحاب خود فرمود: امروز بروید. برادرش گفت: کجا بروند؟ من نیز آمده‏ام برای همان جهت که آنها آمده‏اند. عبدالله گفت: مگر آنان برای چه آمده‏اند؟ گفت: ای برادر! در خواب دیدم که ملائکه از آسمان فرود می‏آیند، گفتم: این ملائکه برای چه از آسمان فرود می‏آیند؟ شنیدم که گوینده‏ای گفت: فرود می‏آیند تا بشنوند آن کتابی را که عبدالله بن مغیره تصنیف نموده. روی این جهت من نیز آمدم تا مطالب آن را بشنوم پس هم اکنون توبه می‏کنم از مخالفت خود با تو، عبدالله خوشحال گردید [1] . 

پی نوشت ها:
[1] منتهی‏الآمال، فصل هفتم از حالات موسی بن جعفر علیهماالسلام؛ اختصاص مفید، ص 84 و 85، معجم‏ رجال‏الحدیث، ج 10، ص 338. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها