0

اوصاف اخلاقي در كلام رسول (ص)

m_salehy
m_salehy
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 443

شنبه 3 خرداد 1393  4:48 PM

1. انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق  1

همانا من براي رساندن انسان به مكارم و ارزشهاي والاي اخلاقي مبعوث شدم .

1. ان العبد لیبلغ بحسن خلقه عظیم درجات الاخرة وشرف المنازل و انه لضعیف العبادة ; 2

بنده خدا به وسیله حسن اخلاق به درجات عالی آخرت و بهترین مقامات می رسد، در حالی که ممکن است از نظر عبادت ضعیف باشد ! 

1. من تفاقر افتقر 3

هر که تظاهر به فقر نماید ( و دائم از نداری بنالد ) ، فقیر شود .

1. الخلق عيال الله  4

خلايق همه در جايگاه عيال و خانواده خداوندند . ( و صاحب خانه ، خانواده خود را به لطف و رحمت داوري كند . )

1. إن الله رحيم ، يحب كل رحيم . 5

خداوند رحيم ( و مهربان ) است و همه مهربان (ها) را دوست دارد .

1. إن الله جميل يحب الجمال و يحب أن يرى أثر النعمة على عبده.  6

خداوند زيباست و زيبايي را دوست دارد و همو دوست دارد كه اثر نعمتي كه به بنده اش داده را در ظاهرش ببيند .

1. يا عائشة إن الله رفيق  يحب الرفق و يعطي على الرفق ما لا يعطي على العنف وما لا يعطي على ما سواه .  7

پيامبر خطاب به همسرش عايشه : خداوند رفيق بندگانش است و رفاقت آنها را دوست دارد و هموست كه از دريچه رفاقت ، آن چيزهايي را عطا مي كند كه نه از راه زور و نه از هيچ مسير ديگري نخواهد داد .

1. جاء جبرئيل (ع) إلى النبي (ص) فقال : يا محمد ربك يقرئك السلام ويقول لك : دار خلقي 8

جبرئيل بر پيامبر وارد شد و گفت : اي محمد (ص) ؛ خداوند بر تو درود مي فرستد و ميگويد : با خلق من مدارا كن .

1. يا عبادي انكم تخطئون بالليل و النهار و أنا الذى أغفر الذنوب و لا أبالى فاستغفروني أغفر لكم . 9

ای بندگانم شما شب و روز خطا می کنيد و من همهء آن گناهان را می آمرزم و ابايي ندارم، پس از من آمرزش طلبيد تا شما را بيامرزم!

زيرنويسها:

1. مستدرک الوسائل، ج11، ص 187، باب6، ح1.
  2. مهجة البیضاء، ج 5، ص 93
  3. نهج الفصاحه – ترجمه پاينده - حدیث 1024
  4.  بحارالانوار ، ج 74، ص .316
  5. امالی طوسی ص 516
  6. كافي، ج6، ص438، باب التجمّل
  7. صحیح مسلم. 2593
  8. کافی ج2 ص 116

1. صحاح مسلم  ج2 باب 15 ح 2577 ، اسدالغابه ج1ص 302

محمد صالحي  -  بمناسبت بعثت رسول اكرم (ص)  6 / 3 / 93  http://Mahsan.parsiblog.com     

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها