حفره ای عجیب بر سطح خورشید+ عکس
سه شنبه 30 اردیبهشت 1393 6:08 AM
به نقل از ایسنا، این حفره عظیم به شکل یک مربع با چرخش خورشید به وضوح قابل مشاهده است؛ ناسا این فیلم ویدئویی را در روزهای پنجم تا هفتم مه (15 تا 17 اردیبهشت) تهیه کرده است. به گفته محققان ناسا، یک دلیل ساده برای این اثر وجود دارد که به نام حفره تاجی (coronal hole) شناخته میشود؛ حفره تاجی اغلب به شکل مربع دیده شده و محلی است که بادهای پرسرعت خورشیدی را به فضا می فرستد.
حفره تاجی در طیف نوری ماوراء بنفش شدید، تیره دیده میشود، چراکه ماده کمتری در این طول موج منتشر میشود. در این فیلم ویدئویی همچنین الگوی نور سوسو زنندهای درون حفره تاجی قابل مشاهده است که در اثر رشتههای پلاسما ایجاد شدهاند. حفره تاجی در جنوبیترین بخش خورشید واقع شده است و به همین علت شانس رسیدن طوفانهای خروشیدی به زمین بسیار کم است.
ناسا اوایل سال جاری میلادی بهترین تصویر را از یک فوران عظیم خورشیدی در کلاس X تهیه کرد؛ در این تصویر، فوران مواد تا ارتفاع 1046 کیلومتر بالاتر از سطح خورشید دیده میشود. فوران خورشیدی 24 مارس 2014 با استفاده از 4 تلسکوپ فضایی شامل طیفنگار تصویربرداری منطقه رابط (IRIS)، رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) و تلسکوپ تصویربرداری طیفسنج انرژی خورشید (Rhessi) متعلق به ناسا و تلسکوپ Hindo آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و رصدخانه زمینی Dunn Solar در نیومکزیکو رصد شد.
هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله