پاسخ به:اثبات كنيد كه ولايت حضرت علي ابن ابي الطالب بر حق است.
شنبه 27 اردیبهشت 1393 7:36 PM
بسم الله الرحمن الرحيم
1) امام حسين (ع) نقل نموده كه پيغمبر اكرم (ص) فرمودند: «اگر تمام آنچه كه درباره علي (ع) نازل شده است را بيان كنم قدم بر هر جايي بگذارد، مردم خاك زير پايش را (به عنوان تبرك و شفاء) به آب ريخته و مينوشند.»
2) پيامبر اكرم (ص) فرمودند: «هركس بخواهد به آدم از لحاظ دانش او و به نوح از لحاظ تقوايش نگاه كند و به ابراهيم از نظر بردباري و اخلاقش و به موسي از جهت هيبتش و به عيسي از لحاظ عبادتش بنگرد، پس به علي بن ابيطالب (ع) نگاه كند.»
3) رسول خدا (ص) فرمود: «دست من و دست علي در عدالت مساوي است.»
4) ابن مسعود نقل ميكند كه پيامبر (ص) فرمودند: «حكمت ده قسم است كه نه قسمت آن به علي (ع) داده شده و يك قسمت بقيهاش بين تمامي مردم تقسيم شده است.
در ادامه حديث ابن عباس نقل ميكند كه: به خدا سوگند در اين يك دهم نيز علي با مردم شريك است.»
5) ابوهريره از پيامبر اكرم (ص) نقل ميكند كه فرمودند: «در پاي عرش نوشته بود لا اله الا الله وحده لا شريك له محمد عبدي و رسولي، ايدتة بعلي. معبودي جز خداي يگانه نيست و شريكي ندارد. محمد (ص) بنده و پيامبر من بوده و او را به وسيله علي (ع) ياري نمودم.»
6) عمر بن حمق نقل ميكند كه پيامبر اكرم (ص) به من فرمودند: آيا ميخواهي ستون بهشت را ببيني؟ عرض كردم آري. آنگاه حضرت علي (ع) وارد شدند، پيامبر اكرم (ص) فرمودند: او و خاندانش ستون بهشت ميباشند.
7) پيامبر اكرم (ص) به علي (ع) فرمودند: «خوش آمدي اي سرور مسلمانان متقيان.»
8) انس بن مالك نقل ميكند كه روزي نزد پيامبر اكرم (ص) نشسته بودم كه علي بن ابيطالب (ع) وارد شد، پيامبر اكرم (ص) فرمودند: «من و اين مرد (علي) حجت خدا بر مخلوقات هستيم.»
9) عطيه نقل ميكند كه به نزد جابربن عبدالله رفتيم در حالي كه پير شده بود، پرسيدم: ما را درباره عليبن ابيطالب (ع) خبر بده. پس ابروهايش را بلند كرد و گفت: «ذلك خيرٌ البشر». علي (ع) بهترين خلق خداست.
10) حذيفه نقل كرده كه پيامبر اكرم (ص) فرمودند: علي (ع) بهترين خلق خدا بوده و هر كس منكر شود كافر است.
11) ابورافع از پدرش از جدش از رسول خدا (ص) نقل ميكند كه به عليبن ابيطالب (ع) فرمودند: «انت خير امتي في الدنيا و الاخرة». تو بهترين فرد امت من در دنيا و آخرت هستي.
12) بُريده از پيامبر (ص) نقل ميكند كه به حضرت زهرا (س) فرمودند: همسر تو بهترين فرد امت من بوده و در اسلام از همه سابقهدارتر و در علم از همه ارزشمندتر است.
13) از حذيفه درباره علي (ع) سوال شد، گفت: علي (ع) بهترين فرد اين امت بعد از پيامبر اكرم (ص) است و كسي جز منافق در ان شك نميكند.
14) ابوسعيد خدري به نقل از سلمان ميگويد كه پيامبر اكرم (ص) مرا ديده و صدا نموده فرمودند: تو امروز شاهد باش كه علي بهترين و بالاترين فرد است.
15) عطاء گويد از عايشه درباره حضرت علي (ع) پرسيدم، او گفت: علي بهترين فرد است و كسي جز كافر در اين شك ندارد.
16) جابر بن عبدالله نقل ميكند رسول خدا (ص) فرمودند: «حق عليبن ابيطالب (ع) بر مردم مثل حق پدر بر فرزندانش ميباشد.»
17) ابوذر نقل ميكند كه پيامبر (ص) فرمودند: «در كنار حوض كوثر پرچم اميرالمؤمنين و پيشواي روسفيدان بر من وارد ميشود و من بپا ميخيزم و دست او را ميگيرم و چهره و صورت يارانش سپيد ميگردد.»
18) انس بن مالك نقل ميكند پيامبر اكرم (ص) به علي (ع) فرمودند: «تو رساننده رسالت من و انجام دهنده عهد من و رساننده صداي من به مردم هستي و كتاب خدا را در جهاتي كه مردم نميدانند در بين آنها تعليم ميدهي.»
19) جابر بن عبدالله انصاري نقل ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «بر سر در بهشت، دو هزار سال پيش از خلقت آسمان و زمين نوشته شده است معبودي جز خدا نيست، محمد پيامبر خداست، علي از جانب خدا ولي مردم و برادر رسول خداست.»
20) عايشه نقل ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «حق با علي (ع) است، او به هر سو بگردد حق در همان سو ميباشد.»
21) رسول خدا (ص) فرمودند: «علي (ع) همراه حق و حق همراه علي (ع) است.
22) ام سلمه نقل ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «علي (ع) همراه حق و حق همراه علي (ع) است، از هم جدا نميشوند تا هنگامي كه در كنار حوض كوثر بر من وارد شوند.»
23) ابن عباس نقل ميكند كه پيامبر اكرم (ص) فرمودند: «هر آيهاي كه در قرآن با جمله "اي افراد با ايمان" آغاز گرديده، علي در بالاترين مرتبه و در مقام پيشوايي آنان است.»
24) رسول خدا (ص) فرمودند: «من خانه حكمت هستم و علي درب آن است.»
25) رسول خدا (ص) فرمودند: «معرفت آل محمد سبب نجات از آتش دوزخ و دوستي آل محمد (ص) سبب گذشتن از صراط و ولايت آل محمد امان از جميع عذابهاست.»
26) رسول خدا فرمودند: «كسي كه علي (ع) را برنجاند خداي تعالي او را در قيامت يهودي يا نصراني محشور ميكند.»
27) ابن عباس نقل ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «من ترازوي علمم و علي (ع) هر دو كفهي آن و حسن (ع) و حسين (ع) رشتهها و فاطمه (س) آويزه و ديگر امامان عمود آن، وزن كرده ميشود با اين ترازو اعمال دوستان و دشمنان ما.»
28) رسول خدا (ص) فرمودند: «علي (ع) را سبّ نكنيد و بد نگوئيد كه او ممسوس است در ذات خدا.»
29) انس بن مالك نقل ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «سرنامهي اعمال مؤمن، دوستي عليبن ابيطالب (ع) است.»
30) ابوذر غفاري نقل ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «علي (ع) باب علم من است و بيان كننده است براي امت من به چيزي كه فرستاده شدهام براي آن (احكام الهي) بعد از من، دوستي او ايمان و دشمني او نفاق است و نظر به سوي او با مهرباني و دوستي او عبادت است.»
31) رسول خدا (ص) فرمودند: «عهد كرده با من پروردگار من اين را كه مقبول نيست ايمان هيچ بندهاي مگر به محبت اهل بيت من.»
32) رسول خدا (ص) دربارهي علي (ع)، فاطمه (س)، حسن (ع) و حسين (ع) فرمودند: «من جنگ كنندهام با كسي كه با ايشان بجنگد و صلح كنندهام با كسي كه با ايشان صلح كند.»
33) رسول خدا (ص) فرمودند: «دوست بداريد اي مؤمنان خداي را به جهت آنكه پرورش داده است شما را از نعمت و دوست بداريد مرا به محبّت خدا و دوست بداريد اهل بيت مرا به دوستي من.»
34) زيد بن ارقم روايت ميكند كه رسول خدا (ص) فرمودند: «هر كس كه ميخواهد به حبل المتين الهي چنگ زده و تمسك جويد هر آينه بايد علي (ع) و فرزندانش را دوست بدارد.»
35) رسول خدا (ص) فرمودند: «خداوند متعال از نور روي عليبن ابيطالب (ع) هفتاد هزار فرشته آفريده است كه براي او و دوستانش تا قيامت استغفار ميكنند.»
36) رسول خدا (ص) فرمودند: «دشمني علي (ع) كفر است و بغض بنيهاشم نفاق است.»
37) رسول (ص) فرمودند: «يا علي (ع) دشمن ندارد تو را از انصار مگر كسي كه اصل او يهودي باشد.»
38) رسول خدا (ص) فرمودند: «سبك نشماريد دوستان و پيروان علي (ع) را، به درستي كه مردي از ايشان اگر درخواست كند گناهان جمعي به اندازهي قبيله ربيعه و مضّر بخشوده خواهد شد.»
39) رسول خدا (ص) فرمودند: «سوگند به آن خدايي كه مرا به حق برانگيخت، ملائكه استغفار و طلب آمرزش مينمايند براي علي (ع) و بر او و بر پيروانش مهربانتر از پدر و مادر بر فرزند خود هستند.»
40) رسول خدا (ص) فرمودند: «اي مردم، علي (ع) را دوست بداريد به درستي كه خداي متعال دوست ميدارد او را، و از او حياء كنيد به درستي كه خداوند متعال از وي حياء مينمايد.»
پينوشت:
1. اخطب الخطباء خوارزمي در مناقب نقل ميكند.
2. ذخائرالعقبي ص93 و 94؛ كفايةالطالب ص46؛ البدايه ج7 ص356؛ تفسير بزرگ رازي ج2 ص288 در آيه مباهله
3. كنزالعمال ج6 ص153 حديث 2539
4. مناقب خوارزمي ص49؛ حليه الاولياء ج1 ص65؛ البدايه و النهايه ج7 ص359؛ كنزالعمال ج6 ص154
5. كنزالعمال ج6 ص158؛ مقتل الحسين خوارزمي ج1 ص37؛ ذخائر العقبي ص69
6. وسيله المتعبدين
7. حليه الاولياء ج1 ص66؛ كنزالعمال ج6 ص157
8. كنزالعمال ج6 ص153 به نقل از جابرابن عبدالله انصاري؛ مستدرك الصحيحين حاكم نيشابوري
9. كنزالعمال ج6 ص159؛ كنوز الحقايق ماوي پاورقي ص21؛ جامر الصغير سيوطي ج2
10. ذخائرالعقبي ص96؛ ينابيع الموده ص346
11. خطيب خوارزمي در مناقب باب9 ص63
12. خطيب خوارزمي در مناقب نقل ميكند
13. مشكل الاثار طحاوي ج1 ص50؛ كنزالعمال ج6 ص153
14. مناقب خوارزمي باب 9 ص63؛ نزهه المجالس صفوري ج2 ص183؛ مسنداحمد بن حنبل ج5 ص26 و ص31
15. فرائد المسطين ج1 باب 31؛ الدّر المنثور ج6 ص379؛ تفسير طبري ج30 ص146؛ الصواعق المحرقه ص99
16. كفايه الطالب ص134؛ فرائد المسطين ج1 باب55؛ مناقب خطيب خوارزمي ص214
17. گنجي شافعي در كتاب كفايه الطالب نقل نموده است
18.حليه الاولياء ابونعيم ج1 ص63؛ كفايه الطالب گنجي شافعي ص93؛ مقتل الحسين خوارزمي ج1
19. كنز العمال ج6 ص159؛ مناقب الخطيب خوارزمي؛ مناقب ابن مغازلي مالكي
20. فرائد المسطين ج1 باب36؛ كنز العمال ج6 ص156؛ نورالابصار شبلنجي ص73
21. الامامه و السياسه؛ كفايه الطالب ص318؛ مناقب خوارزمي
22. الامامه و السياسه ص67؛ كفايه الطالب ص318؛ مناقب خوارزمي
23.كفايه الطالب ص54؛ مناقب خوارزمي ص179 با اندكي اختلافي؛ مناقب ابن مردويه
24. صحيح ترمذي؛ كنزالعمال ج6 ص401
25. فصل الخطاب؛ معاني الاخبار؛ المناقب المرتضويه ص106
26. امام احمد بن حنبل در مسند؛ كشفي ترمذي در المناقب المرتضويه ص80
27. كشفي ترمذي در المناقب المرتضويه ص84
28. حليه الاولياء؛ كشفي ترمذي در المناقب الامرتضويه ص87 نقل كردهاند
29. مناقب خطيب بغدادي؛ الصواعق المحرقه؛ المناقب المرتضويه ص94
30. حليه الاولياء؛ المناقب المرتضويه كشفي ترمذي ص98
31.خلاصه المناقب؛ المناقب المرتضويه كشفي ترمذي ص103
32. صحيح ترمذي؛ المناقب المرتضويه كشفي ترمذي ص105
33. شرح مشكوه؛ نصاب الاخبار فصل الخطاب؛ هدايت السعداء؛ المناقب المرتضويه ص105
34.دستور الحقايق؛ المناقب المرتضويه ص109
35. بحر المعارف؛ مناقب خطيب بغدادي؛ المناقب المرتضويه ص109
36. المناقب المرتضويه ص111
37. المناقب المرتضويه ص112
38. المناقب المرتضويه ص112
39. المناقب المرتضويه ص119
40. المناقب المرتضويه ص120
خداوندا من در کلبه حقیرانه خود چیزی را دارم که تو در عرشه کبریایی خود نداری! من خدایی چون تو دارم و تو چون خودی نداری!
تالار های اسلام شناسی وشیعه شناسی