ترسافزار چیست و چه میکند؟
سه شنبه 23 اردیبهشت 1393 12:19 PM
هنگامي که مجرمان سايبري تصميم به کلاهبرداري از کاربران ميگيرند، تمام قواي خود را در اين راه به کار ميبندند. يکي از حقههاي مورد علاقهي اين افراد ترساندن کاربران از اين موضوع است که رايانه يا تلفن هوشمند آنها به بدافزار آلوده شده و ميبايست براي رهايي از اين وضعيت يک برنامهي جعلي را خريداري کنند.
برنامهها و رويکردهاي تبليغاتي مخرب و فريبدهندهاي که نفوذگران براي ايجاد واهمه در کاربران و وادار نمودن آنها به خريد نرمافزارهاي ساختگي از آنها استفاده ميکنند ترسافزار ناميده ميشوند.
در يک طرح ترسافزاري معمولي، ممکن است هنگام گشتوگذار در وب يک پيام هشدار پاپآپ را مشاهده کنيد که به شما ميگويد: «هشدار: رايانهي شما آلوده شده است!» يا «شما با يک بدافزار مواجهايد!». بهطور معمول اگر بهطور تصادفي روي يک بنر تبليغاتي يا پيوند خطرناک کليک کنيد، يا از يک وبگاه آلوده بازديد به عمل بياوريد چنين پيامهايي را خواهيد ديد.
مجرمان سايبري پشت اين ماجرا با اين اميد حيلهي خود را مطرح ميکنند که کاربران سادهلوح روي پيوند موجود در پيام پاپآپ «اجراي پويش خودکار» کيلک کنند، سپس ضدبدافزار جعلي ارائهشده را خريداري نمايند تا به اين ترتيب مثلاً از شر مشکلي که وجود خارجي ندارد خلاص شوند.
از آنجايي که اين حقهها براساس ايجاد ترس در اذهان عمومي عملي ميشود، آنقدر پنجرههاي هشدار به کاربران نمايش داده ميشود تا در نهايت کاربر قرباني با بارگيري نرمافزار جعلي موافقت کند؛ نرمافزاري که به ادعاي مجرمان به اصلاح مشکل خواهد انجاميد. اما به جاي يک برنامهي ضدبدافزاري واقعي، نرمافزاري مخرب نصيب کاربر از همهجا بيخبر ميشود. اين دست برنامهها قادرند نرمافزارهاي امنيتي مجاز موجود در رايانهي کاربر را از کار بياندازند، اين موضوع حذف ترسافزار را دشوارتر از پيش ميسازد.
اين کلاهبرداري يکي از تهديدهاي ماندگار در دنياي اينترنت محسوب ميشود. در حقيقت در اين شيوه با احساس کاربران بازي ميشود: احساس ترس از دست دادن اطلاعات، زمان، و پول؛ به همين خاطر بهصورت مکرر و بيوقفه پنجرههاي هشدار به کاربران نشان داده ميشود تا ايشان را به عکسالعمل وادار نمايد.
حال قصد داريم به ارائهي راهکارهاي مفيد براي محافظت از شما مقابل ترسافزارها بپردازيم:
نرمافزارهاي امنيتي را فقط و فقط از شرکتهاي معتبر و از طريق وبگاههاي رسمي و يا نمايندگيهاي فروش آنها خريداري کنيد؛ بهروزرساني نرمافزار امنيتي خود را از ياد نبريد.
هرگز روي پيوندهاي تعبيهشده در پنجرههاي پاپآپ کليک نکنيد. به سادگي هرچه تمامتر اينگونه پيامها را با کليک روي «X» موجود در گوشهي بالاي صفحه ببنديد و از وبگاهي که آن را توليد کرده خارج شويد.
اگر نگران آلودهشدن رايانهي خود هستيد، به کمک نرمافزار امنيتي نصبشده در سامانهتان عمليات پويش را انجام دهيد.
بدی کردیم خوبی یادمان رفت
زدلها لای روبی یادمان رفت