بررسی تخصصی LG Nexus 5
یک شنبه 21 اردیبهشت 1393 7:43 PM
ما در میان شایعات و لیک ها بردبارانه منتظر جدیدترین نسخه از اسمارت فون های نکسوس بودیم تا این که هفته ی پیش نسخه ی پنجم بدون هیچ مراسم و تشریفاتی رونمایی شد
که البته در دوره ای که هر اسمارت فون و پرچم داری برای رونمایی اش یک رویداد خبری دارد مقداری غیر متعارف است . از همه ی این ها که بگذریم سری نکسوس گوگل را می توانیم به راحتی بهترین گزینه در بخش اندروید خالص بدون پوسته بدانیم . از طرفی هم دانستن این مسئله که در صورت عرضه ی نسخه ی جدید اندروید اسمارت فون شما آن نسخه را بدون هیچ اتلاف وقتی دریافت می کند آرامش خاطر خاصی به فرد می دهد .
Nexus 5 آخرین اسمارت فون از سری اسمارت فون های نکسوس گوگل است و حقیقتا لایق نام گذاری لفظ پرچم دار نیز هست . به هر حال Nexus 5 دارای یک صفحه نمایش ۴٫۹ اینچی است که رزولوشنی برابر ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل دارد و تراکم پیکسلش برابر ۴۴۵ppi می باشد . این صفحه نمایش از نوع Full HD IPS می باشد که از طریق لایه ی محافظ Gorilla Glass 3 نیز محافظت می شود . چیپست مورد استفاده نیز از نوع Snapdragon 800 است و البته پردازنده نیز روی ۲٫۳ گیگاهرتز کلاک شده است . دو گیگابایت حافظه RAM ، دوربین جلوی ۱٫۳ مگاپیکسل و دوربین اصلی ۸ مگاپیکسل از دیگر مشخصه های این پرچم دار می باشند . همه ی این ها در کنار Android 4.4 KitKat چیزهایی هستند که روی کاغذ به نمایش در آمده اند .
در استفاده آن در زندگی نیز این اسمارت فون فوق العاده ظاهر شد . هیچ گونه لگ یا کرش کردنی مشاهده نشد . هیچ عیب دیگری نیز ابدا مشاهده نشد . در حقیقت Nexus 5 یک توازن فوق العاده میان سخت افزار و نرم افزار ایجاد کرده است .
همینطور که گفتیم نکسوس ۵ دارای صفحه نمایش HD IPS با تراکم پیکسل بالاست که اگر آن را با صفحه نمایش ۵٫۲ اینچی LG G2 مقایسه کنیم به این نتیجه می رسیم که ال جی یکی از بهترین صفحه نمایش های بازار را برای نکسوس ۵ آماده کرده است . خوانایی صفحه نمایش زیر نور مستقیم آفتاب نیز بسیار خوب و مناسب است.
نکسوس ۵ را که در دستتان بگیرید حس خاصی به شما دست می دهد و احساس خوبی خواهید داشت اما این مسئله جاذب اثرانگشت بودن بخش پشتی دستگاه را توجیح نمی کند . یکی از نگرانی هایی که در مورد نکسوس ۴ یا هر دیوایس دیگری با بدنه ی شیشه ای وجود دارد ترس از شکستن بدنه هنگام افتادن است. این نگرانی به لطف بدنه ی پلی کربنات به کلی از نکسوس ۵ حذف شده است. نکسوس ۵ ی که مورد نقد قرار گرفته مشکی است اما رنگ سفید آن نیز موجود است.
یکی از بخش های جالب نکسوس ۵ چراغ LED مخفی نوتیفیکیشن آن است که ان را می توانید در زیر صفحه نمایش بیابید . یکی از نکات عجیب فیزیکی بخش مربوط به سیم کارت است که در نگاه اول ممکن است آن را با کلیدهای ولوم اشتباه بگیرید. در قسمت دوربین اصلی نیز مقداری برآمدگی وجود دارد که البته برجسته و بد به نظر نمی رسد.
شارژ بی سیم نیز یکی از قابلیت های جذاب این دیوایس است که برخلاف خیلی از اسمارت فون های دیگر که برای فعالسازی این قابلیت نیاز به کیس یا پنل اضافه ای دارند به صورت داخلی برای نکسوس۵ تعبیه شده است. به هر حال گوگل قرار است شارژر اختصاصی اش را که در تصویر می بینید سال بعد عرضه کند اما خب هر شارژری که از استانداردهای Qi استفاده کند می تواند جوابگو باشد.
Nexus 5 با اندروید ۴٫۴ نسخه KitKat عرضه می شود و بدون شک این یک پیشرفت نسبت به نسخه ی پیشین است . در حقیقت بیشتر تغیرات مهم نیستند و روی تجربه ی کلی اندروید تاثیر می گذارند اما باز هم کیت کت با مشتی از قابلیت های جالب آمده است که پیش از این نیز نگاهی بر آن داشتیم .
به هر حال Android 4.4 KitKat تغیرات زیادی را دارد که گرچه به عنوان تغیراتی انقلابی تعبیر نمی شوند اما هنوز هم ارتقا هایی دلپذیر اند. برخی از این تغیرات بدین شرح اند :
اپلیکیشن دانلود / اپلیکیشن ایمیل / مولتی تسکینگ سریع تر / ارتقای صفحه لمسی / کنترل ویدئو و موزیک در لاک اسکرین / پخش صوتی کم قدرت / تعادل بهتر سیستم های موقعیت یاب و عمر باتری / سوییچ آسانتر هوم اسکرین / مدیریت داخلی دیوایس / مرورگر وب کروم / پشتیبانی بلوتوث MAP / طرحی مجدد Quickoffice / هوشمندتر شدن ID تماس گیرنده / اولویت بندی لیست مخاطبین و …
شاید خیلی از کاربران تاچ ویز یا سنس یا هر رابط کاربری اختصاصی دیگری بعضی از این قابلیت ها را تجربه کرده باشند و بدانند که این تغیرات در انحصار نکسوس ۵ نیست اما خب این دیوایس اولین دیوایسی است که این آپدیت را دریافت کرده است.
با نگاهی به تصاویر و ویدئوهای ثبت شده توسط دوربین نکسوس ۵ به این نتیجه می رسیم که هرگز نمی توان ادعا کرد این دوربین بهترین است . در ضمن احساس می شود که بعضی ویژگی های جذاب مانند فیلترهای فان و یا افکت ها که در دوربین های HTC , Samsung و … دیده شده بود در این دوربین وجود ندارد. در کل دوربین و اینترفیسش ساده اند ولی این سادگی می تواند بیش از آن که ناقص باشد ، جالب باشد . چرا که خیلی از افکت ها و فیلتر ها را از طریق نرم افزارهای جانبی می توان به تصویر اضافه کرد اما این سادگی در عکاسی است که همیشه برایتان می ماند.
نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین ۸ مگاپیکسلی نکسوس ۵ را در ادامه مشاهده می کنید . البته برای نمایش تصاویر با نهایت جزئیات بهتر است در حالت بزرگ نمایی آن ها را مشاهده کنید.
ویدئویی نیز که مشاهده می کنید ویدئویی است که توسط دوربین نکسوس ۵ و به صورت ۱۰۸۰p با ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط شده است
تستی که ما روی شبکه ی AT&T انجام دادیم هیچ مشکلی را در پی نداشت نه تماس از دست رفته ای رخ داد نه مشکلی در دیتا وجود داشت. میکروفون و اسپیکر نیز به خوبی انجام وظیفه می کنند و هیچ مشکلی نیز در این رابطه گزارش نشد.
باتری در نظرگرفته شده نسبتا کوچک است و ۲۳۰۰ میلی آمپری است . در مقایسه با سایر پرچم داران گلکسی اس۴ دارای باتری ۲۶۰۰ میلی آمپری و LG G2 دارای باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری است. در تست ما باتری دستگاه پس از یک شارژ کامل و پس از یک روز استفاده ی عادی به ۳۰ درصد رسید. برای مقایسه ی بهتر در همچنین تستی گلکسی اس۴ و LG G2 میزان باتری شان تا ۳۰ درصد کاهش یافت. مسلما میزان مصرف باتری برای افراد مختلف بنا بر استفاده ی ان ها میزان متفاوتی است اما به هر حال نکسوس ۵ نتوانست در این بخش بهترین باشد ولی خب ما با توجه به شبکه ی LTE و صفحه نمایش بزرگ ۱۰۸۰P در این مورد شکایتی نداریم.
بدون شک نکسوس ۵ را می توان بهترین نکسوس تا این تاریخ دانست . بخصوص به خاطر سخت افزار و نرم افزار فوق العاده اش آن هم در کنار قیمتی به این مناسبی ! به هر حال می توان نکسوس ۵ را ترکیب خوبی از مشخصات فوق العاده و قیمت مناسب دانست گرچه هیچ منطقی بر قیمت اسمارت فون های کشورمان صدق نمی کند.
در نهایت می توان اندروید خالص ، آپدیت سریع ، قیمت پایین و شارژ وایرلس را از مهمترین مشخصه های این دیوایس دانست . عمرباتری عادی ، دوربین عادی و حافظه غیرقابل ارتقا را از مهمترین معایب نکسوس ۵ دانست.
منبع : نیمکت