0

همیشه درحال عبادت باشید

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

همیشه درحال عبادت باشید
جمعه 19 اردیبهشت 1393  1:58 AM

همیشه درحال عبادت باشید

امام صادق(ع)فرمودند:روزى پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله به یارانش فرمود: «کدام یک از شما ، همیشه روزه‏دار است؟» . سلمان گفت : من ، اى پیامبر خدا!

پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمود: «کدام یک از شما ، همیشه شب‏زنده‏دارى مى‏کند؟» . [باز ]سلمان گفت: من ، اى پیامبر خدا! فرمود: «کدام یک از شما ، هر روز قرآن را ختم مى‏کند؟» . سلمان [باز هم ]گفت: من ، اى پیامبر خدا! یکى از یاران پیامبر صلى اللَّه علیه و آله عصبانى شد و گفت: اى پیامبر خدا! این مردِ ایرانى ، مى‏خواهد بر ما فخر بفروشد! فرمودى: «کدام یک از شما ،همیشه روزه‏دار است؟» ، او گفت: «من» ، در صورتى که بیشتر روزها ، روزه نیست . فرمودى: «کدام یک از شما ، همیشه شب زنده‏دارى مى‏کند؟» ، گفت: «من» ، در صورتى که بیشترِ شب را مى‏خوابد. فرمودى: «کدام یک از شما ، هر روز قرآن را ختم مى‏کند؟» ، گفت: «من» ، در حالى که در بیشتر ساعات روز، [لبش‏] خاموش است! پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمود: «خاموش باش ، فلانى! تو را چه رسد که به کسى همچون لقمان حکیم ، خُرده بگیرى؟ [علّت ادّعایش را] از خودش بپرس، پاسخت را مى‏دهد» . آن مرد به سلمان گفت: اى عبد اللَّه! مگر تو نگفتى که همیشه روزه‏دار هستى؟ سلمان گفت: چرا. مرد گفت: امّا من دیده‏ام که بیشتر روزها ، غذا مى‏خورى!سلمان گفت: چنان نیست که تو گمان مى‏کنى. من در ماه ، سه روز را روزه مى‏گیرم، و خداوند عزّ وجلّ فرموده است: (هر که یک نیکى بیاورد ، براى او ده چندان باشد) . همچنین شعبان را به ماه رمضان ، وصل مى‏کنم . این است روزه‏دارىِ همیشگى .مرد گفت: آیا تو نگفتى که تمام شب را شب‏زنده‏دارى مى‏کنى؟ سلمان گفت: چرا. مرد گفت: امّا تو بیشترِ شب را مى‏خوابى!سلمان گفت: چنان نیست که تو مى‏پندارى ؛ بلکه من از محبوبم پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله شنیدم که مى‏فرماید: «هر که شب را با طهارت (با وضو) بخوابد ، چنان است که آن شب را به شب زنده‏دارى گذرانده باشد» و من ، هر شب را با وضو به سر مى‏برم.مرد گفت: آیا تو نگفتى که هر روز ، قرآن را ختم مى‏کنى؟ سلمان گفت: چرا. مرد گفت: امّا تو بیشترِ ساعات روز ، خاموش هستى!سلمان گفت: چنان نیست که تو مى‏پندارى ؛ بلکه از محبوبم پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله شنیدم که به على علیه السلام مى‏فرماید: «اى ابو الحسن! حکایت تو در میان امّت من ، حکایت ( قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ) است که هر کس یک بار آن را بخوانَد، در واقع، یکْ سومِ قرآن را خوانده است و هر کس دو بار آن را بخواند، در واقع، دو سومِ آن را خوانده است و هر کس سه بار آن را بخواند، در واقع، قرآن را ختم کرده است. پس هر کس با زبانش تو را دوست بدارد ، یکْ سومِ ایمانش کامل است و هر کس با زبان و دلش ، تو را دوست بدارد ، دوْ سومِ ایمانش کامل است و هر کس با زبانش و دلش تو را دوست بدارد و با دستش یارى‏ات کند ، ایمان [خود ]را کامل ساخته است. اى على! سوگند به آن که مرا به حق بر انگیخت، اگر همان اندازه که آسمانیانْ تو را دوست دارند، زمینیان دوستت مى‏داشتند، هیچ کس به آتش [دوزخ‏] ، عذاب نمى‏شد». من نیز هر روز ، سه مرتبه( قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ) را مى‏خوانم . آن مرد ، دهانش بسته شد و برخاست.

معانی الأخبار : ص ۲۳۴ ح ۱

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها