0

عمر بن عبدالعزیز

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

عمر بن عبدالعزیز
چهارشنبه 17 اردیبهشت 1393  10:53 PM

عمر بن عبدالعزیز
عمر بن عبدالعزیز (هشتمین خلیفه اموی) در میان خلفای بنی امیه نیک سرشت و عدالتخواه بود، او علاوه بر کارهای مهمّی که در دوران خلافتش انجام داد، دو کار مهم نیز با طرح و تاکتیک خاصی، انجام داد، یکی اینکه سب و لعن امیرالمؤمنین علی(ع)را ممنوع کرد. دوم اینکه فدک را به نواده‏های حضرت زهرا (علی(ع)هماالسلام) برگرداند.
در مورد اوّل ناگفته روشن است که مردم حدود شصت سال به سب و لعن بر علی(ع)عادت کرده بودند، و معاویه و خلفای بعد از او، هر چه توان داشتند، کینه خود را نسبت به علی(ع)آشکار ساختند.
پیران در حال کینه علی(ع)مردند و کودکان با این برنامه، بزرگ می‏شدند. در صورت ممنوع کردن این بدعت که بصورت سنّت در آمده بود نیاز به طرحهای ظریف و قوی داشت.
عمر بن عبدالعزیز با یک طرح مخفیانه به این کار دست زد، او فکر کرد که یگانه راه برداشتن سب و لعن آقا امیرالمؤمنین علی(ع)فتوای علمای بزرگ اسلام، به این امر است.
مخفیانه یک نفر پزشک یهودی را دید و به او گفت، علماء را دعوت به مجلس می‏کنم تو هم در آن مجلس حاضر شو. و در حضور آنها از دختر من خواستگاری کن، من می‏گویم از نظر اسلام جایز نیست که دختر مسلمان با شخص کافر ازدواج کند، تو در پاسخ بگو پس چرا علی(ع)که کافر بود، داماد پیغمبر(ص) شد.
من می‏گویم علی(ع)که کافر نبود، شما بگو اگر کافر نبود پس چرا او را سب و لعن می‏کنید، با اینکه سب و لعن مسلمان جایز نیست آنگاه بقیه امور با من.
طبق طرح عمر بن عبدالعزیز مجلس ترتیب یافت و طبق دعوت قبلی بزرگان و اشراف بنی امیه و علمای وابسته در آن مجلس، شرکت کردند، در این شرائط، پزشک یهودی دختر عمر بن عبدالعزیز را خواستگاری کرد.
عمر گفت: این ازدواج از نظر اسلام، جایز نیست زیرا ما مسلمان هستیم و ازدواج دختر مسلمان با مرد یهودی جایز نیست.
یهودی گفت: پس چرا پیامبر اسلام (ص) دخترش را به ازدواج علی(ع)که کافر بود، در آورد؟
عمر گفت: علی(ع)که کافر نیست، بلکه از بزرگان اسلام است. یهودی گفت: اگر او کافر نبود، پس چرا او را لعن و سبّ می‏کنید؟!
در اینجا بود که همه مجلسیان، سرها را بزیر افکندند و شرمنده شدند. آنگاه عمر بن عبدالعزیز، سرنخ را بدست گرفت و به مجلسیان گفت: انصاف بدهید آیا می‏توان داماد پیامبر (ص) را با آن همه فضل و کمال دشنام داد؟
مجلسیان سر به زیر افکندند، و سرانجام در همان مجلس طرح عمر بن عبدالعزیز جا افتاد و او فرمان داد که دیگر برای هیچ کس سب و لعن بر علی(ع)روا نیست.

علی(ع) امام و علی(ع) ایمن و علی(ع) ایمان 
علی(ع) امین و علی(ع) سرور و علی(ع) سردار

علی(ع) علی(ع)م و علی(ع) عالم علی(ع) اعلم 
علی(ع) حکیم و علی(ع) حاکم و علی(ع) مختار

علی(ع) نصیر و علی(ع) ناصر و علی(ع) منصور 
علی(ع) مظفر و غالب علی(ع) سپهسالار

علی(ع) عزیز و علی(ع) عزت و علی(ع) افضل 
علی(ع) لطیف و علی(ع) انور و علی(ع) انوار

علی(ع)ست فتح و فتوح و علی(ع)ست راحت روح 
علی(ع) است بحر سخا و علی(ع) است کوه وقار

علی(ع) سلیم و علی(ع) سالم و علی(ع) مسلم 
علی(ع) قسیم قصور و علی(ع) است قاسم نار