پاسخ به:آشنایی با مبانی امنیت ♦ تایپیک با امتیاز ویژه ♦
پنج شنبه 8 خرداد 1393 10:07 PM
راهنمای امنیت و سلامت اینترنت برای والدین
اینترنت مكانی شگفت انگیز برای یادگیری و سرگرمی است اما اگر احتیاطهای لازم در نظر گرفته نشود میتواند خطراتی را داشته باشد. امكان دسترسی آزاد به اینترنت منجر به در معرض خطر قرار گرفتن فرزندان، رایانه و دادههای شخصی میشود. والدین باید تلاش كنند تا فرزندانشان در این زمینه قضاوت صحیحی داشته باشند.
اولین مرحله «توقف، تفكر، اتصال» است. شما باید ملاحظات امنیتی را در نظر بگیرید، متوجه نتایج رفتار و فعالیتهای خود باشید و از مزایای اینترنت لذت ببرید.
نگهداری رایانه به صورت پاك
برای این كار، فعالیتهای زیر را انجام دهید:
- به روز نگهداشتن نرم افزارهای امنیتی: بهترین دفاع در برابر ویروسها، بدافزارها و سایر تهدیدات داشتن آخرین نسخه نرم افزارهای امنیتی، مرورگر وب، و سیستم عامل است.
- به روز رسانی خودكار نرم افزارها: بسیاری از برنامههای نرم افزاری به صورت خودكار به سایت به روز رسانی خود وصل شده و خود را برای دفاع در برابر مخاطرات شناخته شده، به روز میكنند. روشن نگه داشتن به روز رسانی خودكار نرم افزارها، البته اگر نرم افزار چنین قابلیتی داشته باشد، گزینهای برای پاك نگه داشتن رایانه است.
- محافظت از تمام دستگاههایی كه به اینترنت وصل شدهاند: رایانهها، تلفنهای هوشمند، سیستمهای بازی و دیگر دستگاههایی كه امكان اتصال به اینترنت دارند، نیازمند محافظت در برابر ویروسها و بدافزارها هستند.
محافظت از اطلاعات شخصی فرزندان
برای این كار، فعالیت زیر را انجام دهید:
- كمك به فرزندان در هنگام حضور در اینترنت: هنگام دسترسی به اینترنت، تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را بر روی وب سایت ها اعمال نمایید تا با خیال راحت اطلاعات را به اشتراك بگذارید. همچنین برای فرزندان خود توضیح دهید كه محدود سازی چگونگی ارتباط آنها در اینترنت امری طبیعی است.
اتصال در عین مواظبت
برای این كار، فعالیت زیر را انجام دهید:
- نادیده گرفتن هر چیزی كه بدان مشكوك هستید:به فرزندان خود یادآوری كنید كه لینكهای درونپستهای الكترونیكی، توییتها، پستها و آگهیهای آنلاین اغلب راهی برای مجرمان سایبری است تا رایانه شما را در معرض خطر قرار دهند. اگر پست الكترونیكی مشكوك به نظر میرسد، حتی اگر منبع آن شناخته شده است، بهتر است كه آنرا حذف كنید و یا آنرا به عنوان یك هرزنامه علامت بزنید.
به روز بودن از نظر دانشی
برای این كار، فعالیت زیر را انجام دهید:
- به روز بودن: برای ایمن ماندن در اینترنت، با روشهای نو همگام باشید. برای داشتن آخرین اطلاعات، وب سایتهای مورد اعتماد را چك كنید، اطلاعات آنرا با فرزندان خود به اشتراك بگذارید، و فرزندان خود را تشویق كنید كه درباره دانش وب به روز باشند.
شهروند آنلاین خوبی باشید
برای این كار، فعالیت زیر را انجام دهید:
- ایمنی بیشتر برای من، ایمنی بیشتر برای همه: هر كاری كه شما و فرزندان شما به صورت آنلاین انجام میدهید روی افراد دیگر – در خانه، در محیط كار و در تمام دنیا- تاثیرگذار است.
نكاتی در رابطه با ایمنی آنلاین خانواده
- شناختن ابزارهای محافظتی: ابزارهایی وجود دارند كه به والدین كمك میكنند تا فعالیتهای آنلاین فرزندان را مدیریت كنند. این ابزارها به والدین كمك میكنند تا وب سایتهای تایید شده را انتخاب نمایند، مدت زمانی را كه فرزندان آنلاین بودهاند مانیتور كنند، یا افرادی را كه فرزندان میتوانند با آنها ارتباط بگیرند محدود نمایند. اما یك نكته را در نظر داشته باشید و آن اینكه خانه تنها مكانی نیست كه فرزندانتان میتوانند آنلاین باشند!
- با فرزندانتان ارتباطی دوستانه داشته باشید: مواظب محیطهای آنلاینی كه فرزندان شما استفاده میكنند باشید و آن ها را بشناسید. با آنها در اینترنت گشت و گذار كنید. تلاش كنید، هر زمانی كه آنها با ابزارهای نامناسبی مواجه شدند رفتاری سازنده با آنها داشته باشید.
- حمایت از انتخابهای خوب فرزندان: هنگامی كه فرزندانتان به رشد مناسبی رسیدند و صلاحیت لازم را پیدا كردند امكان افزایش تجربه آنلاین فرزندان خود را فراهم آورید.
- آموزش تفكر بحرانی: به فرزندان خود كمك كنید تا ایمن بودن وب سایتها و برنامههای كاربردی معتبر را شناسایی كنند. آن ها را تشویق كنید تا هنگام كلیك كردن بر روی لینك، دانلود، گذاشتن پست و بارگذاری محتوی آگاه و هوشیار باشند.
- توضیح دادن مفاهیم: به فرزندان خود كمك كنید تا ماهیت عمومی اینترنت و مخاطرات و مزایای آنرا بفهمند. مطمئن شوید كه آنها میدانند هر اطلاعات دیجیتالی –مانند پستهای الكترونیكی، عكسها یا ویدئوها- كه به اشتراك میگذارند به راحتی قابل كپی شدن و انتشار در جایی دیگر است. چیزهایی كه میتواند اعتبار، رفاقت یا چشم انداز آینده آنها را به خطر بیاندازد نباید به صورت الكترونیكی به اشتراك گذاشته شود.
- گفتن فقط «خیر» به ندرت كار میكند: به فرزندان خود آموزش دهید چگونه بدون خطر با افرادی كه در اینترنت با آنها مواجه میشوند تعامل كنند. اگرچه ترجیحا فرزندان باید در فضای اینترنت فقط با افراد آشنا تماس داشته باشند اما افراد جوان همیشه از این قانون پیروی نمیكنند. بنابراین با آنها درباره چگونگی افزایش شرایط ایمن بودن در اینترنت صحبت كنید.