اقتصاد را باید از چاه نفت بیرون آورده و به بازوها منتقل کنیم - در عمل به شعار سال به پارچهنویسی اک
پنج شنبه 11 اردیبهشت 1393 11:18 PM
سرویس اخبار سیاسی جوان ایرانی؛ بخش مجلس:
به گزارش خبرگزرای خانه ملت جاسم جادری در جلسه عصر روز گذشته (10 اردیبهشت) دومین جلسه شورای عالی اداری استان هرمزگان که با حضور رئیس مجلس برگزار شد با اشاره به آرامشی که با حسن تدبیر دولت یازدهم و با حمایت مجلس در کشور حاکم شده است، گفت: استان ما با ترکیب قومیتی و مذهبی در طول تاریخ شاهد وحدت و برادری بوده و نیز شاهد حضور مردم این خطه در صحنههای حساس بودهایم.
استاندار هرمزگان در ادامه با اشاره به کمبود منابع و تحریمهای موجود به برخی مسائل و مشکلات استان اشاره کرد و گفت: برخی مسائل و مشکلات و در استان از دست ما خارج است چرا که در حال حاضر دو منطقه آزاد در استان داریم که هیچ گونه همکاری مدیریتی و ارتباط کاری با ما ندارند و بر اساس قوانین مناطق ویژه اداره میشوند و در عزل و نصبها به صورت جزیرهای عمل میکنند.
وی افزود: توسعه نامتوازن در استان هرمزگان به عینه مشهود است به نحوی که کلیه صنایع در بندر عباس متمرکز شده اما شرق استان در محرومیت به سر میبرد.
استاندار استان هرمزگان خطاب به رئیس مجلس گفت: ان شاء الله با هدایت شما و تصویب قوانین بتوانیم بخشی از محرومیتهای استان را رفع کنیم.
جادری با تأکید بر اینکه مردم استان هرمزگان به عنوان پاسدار خلیج فارس وظیفه خود را در دفاع از انقلاب و نظام در همه مقاطع انجام دادهاند گفت: متأسفانه هنوز مردم برخی از مناطق استان هرمزگان مشکل آب و برق دارند و در فقر و نداری به سر میبرند.
وی با اشاره به اینکه بیکاری در بشاگرد استان هرمزگان بیش از 50 درصد است و میزان مستمری بگیران در رودان دو برابر متوسط استان است، گفت: ناوهای دشمن در چند کیلومتری ما مستقر هستند اما دلاورمردان این استان کلیه تحرکات آنها را زیر نظر دارند و هر گونه تحرکی را دفع میکنند.
در ادامه این نشست غلامعلی نعیمآبادی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با انتقاد از اسراف در مصرف آب،برق و گاز و کالاهای دیگر با تأکید بر تقویت تولید گفت: تا زمانی که اقتصاد را از چاههای نفت بیرون نیاوریم و به بازوها منتقل نکنیم اقتصادمان پابرجا نخواهد بود.
وی با اشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت: دستگاهها در عمل به شعار سال تنها به پارچهنویسی اکتفا نکنند و در محیط اداری خود این موضوع را رعایت کنند.
وی با اشاره به تأکید رهبری مبنی بر حذف تنگناهای قانونی و اینکه قوانین دست و پا گیر گاهی کشور را فلج کرده است، گفت: از مجلس میخواهم با توجه به اینکه قانون شش تنفسی جامعه است تنگناهای آن را بردارد تا شاهد حرکت و پویایی در جامعه باشیم.
گفتنی است در ادامه جلسه شورای عالی اداری استان هرمزگان نماینده مردم بندر عباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر درمجلس شورای اسلامی به برخی مشکلات و مزیتهای استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: هرمزگان به عنوان قطب اقتصادی کشور نقش مهمی در تولید دارد اما با توجه به شرایط جغرافیایی به لحاظ داشتن بزرگترین بندر و گمرکات کشور و درآمدهایی که از بابت صادرات نصیب کشور میکند سهم کمی از اعتبارات کل کشور را دارد.
ابوالقاسم جراره افزود: اگر بودجه بر اساس عدالت تقسیم شود بسیاری از مشکلات در حوزه راه، بهداشت و درمان و اشتغال جوانان حل خواهد شد.
وی از رئیس مجلس خواست تا در جریان رسیدگی به بودجه سالیانه کمک کند تا سهم استان هرمزگان از بودجه کل کشور مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه سید عبدالکریم هاشمی نیز به مشکلات حوزه انتخابیهاش اشاره کرد و گفت: خدمات بسیار زیادی به استان هرمزگان بعد از پیروزی انقلاب شده است اما عدم توازن در اعتبارات مشکلاتی را ایجاد کرده است.
نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد با بیان اینکه در حوزه انتخابیهاش 800 روستا وجود دارد که هر کدام مشکلاتی دارند و باری از تعهدات را ایجاد کردهاند، گفت: در اکثر روستاهای جاسک، سیریک و میناب مشکل کمبود آب داریم و این در حالی است که سد استقلال بندر عباس آب 3 شهرستان دیگر را تأمین میکند.
به گفته این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اگر با پرداخت بدهی آب و برق نیروهای مسلح مساعدت شود بخشی از مشکلات آب و برق منطقه حل خواهد شد.
این نماینده مجلس در ادامه بر به کارگیری نیروهای بومی با توجه به بیکاری50 درصدی دراستان تأکید کرد و از دولت خواست تا برای ایجاد آبشیرینکن در استان عزم خود را جزم کند.
در ادامه محمد آشوری تازیانی دیگر نماینده این استان گفت: ریشه بخش قابل توجهی از مشکلات استان در نظام بودجه ریزی و تمرکز گرایی در توسعه نهفته است و باعث شده تا در توسعه مناطق مرزی دچار ناکامی شویم.
نماینده مردم بندر عباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر نظام بودجهریزی به درستی اصلاح شود و نگاه توسعه را بر مبنای آمایش سرزمین و تمرکز زدایی قرار دهیم استانهای مرزی مشکلاتی از این جنس نخواهند داشت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه در آستانه بررسی برنامه ششم توسعه قرارداریم، گفت: مجلس و دولت میتوانند با نگاه آسیبشناسانه دو مشکل بودجه و برنامهریزی و تمرکزگرایی را حل کنند تا زمینهای باشد برای حل مسائل و مشکلاتی که تاریخی شده است.
در ادامه نماینده مردم بندر لنگه، بستک و پارسیان در مجلس نیز به برخی مشکلات اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنایع در بندر عباس دپو شده و توازن منطقهای نداریم.
احمد جباری با تأکید بر اینکه با داشتن همه ظرفیتها در استان هرمزگان هنوز جوانان از بیکاری رنج میبرند، افزود: راههای منتهی به آرامستانها در این استان نامناسب است و عرض کمی دارد به نحوی که به واسطه این راههای نامناسب بسیاری از عزیزانمان از دست رفتند و آرامستانها آبادتر شدند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: قانونی در مجلس تصویب شده است مبنی بر اینکه روستاهای با جمعیت بیش از 3500 نفرتبدیل به شهر شوند. با توجه به اینکه بسیاری از روستاهای استان هرمزگان بیش از 6 هزار نفر جمعیت دارد از رئیس مجلس میخواهم دستور دهد تا این قانون معطل نماند و اجرا شود.
درادامه این نشست نماینده مردم بندر عباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر نیز به برخی مشکلات استان اشاره کرد و گفت: ساز و کارهای نظامی - امنیتی و موقعیت ژئوپولتیک و جزایر شرایط خوبی را در استان ایجاد کرده است؛ از این رو از مجلس میخواهم نگاه کلانتری به این استان داشته باش.
منصور آرانی گفت: با توجه به اینکه استان هرمزگان 51 میلیون نفر جمعیت دارد تقاضا دارم که دستور دهید یک نماینده به نمایندگان استان اضافه شود.
گفتنی است در جلسه شورای عالی اداری استان هرمزگان پس از بیان مشکلات از سوی نمایندگان و سخنان استاندار، رئیس مجلس توضیحاتی در راستای چگونگی حل این مشکلات ارائه کرد.