تاکید بر استفاده درست از بُعد اقتصادی خلیجفارس - بهرهگیری معقول نیازمند همگرایی است
پنج شنبه 11 اردیبهشت 1393 11:17 PM
سرویس اخبار سیاسی جوان ایرانی؛ بخش مجلس:
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، علی لاریجانی صبح امروز (چهارشنبه 10 اردیبهشت) در چهارمین همایش ملی خلیجفارس، گفت: خلیجفارس مسایل گوناگونی دارد که اگر ما و همسایگانمان رویکرد درستی داشته باشیم، میتوانیم بهرههای زیادی از آن ببریم و خلیجفارس مظهر برکت برای منطقه باشد، البته رویکرد دیگر میتواند چالشهای بلاوجه پیرامون خلیجفارس بهوجود آورد که در این شرایط آنهایی که بر طبل باطل میکوبند زیان و خسران اساسی را میبرند، نه کشورهایی که حقطلبند و از قدرت و مانور لازم در منطقه برخوردارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقتضا میکند همگان به خلیجفارس و مسائل آن با دقت و تمأنینه توجه کنند، گفت: یکی از موضوعات مهم در این منطقه استفاده درست و صحیح از بُعد اقتصادی خلیجفارس است.
وی افزود: این یک سرزمین و خوان بزرگی است که همه میتوانند از آن استفاده درست ببرند.
رئیس نهاد قانونگذاری با تاکید بر اینکه اهمیت خلیجفارس از دیرباز مورد توجه بوده است، گفت: پرتغالیها و اسپانیاییها برای استفاده از مواهب اقتصادی به این منطقه آمدند و بعدها انگلیسیها پس از کشف نفت در منطقه سوار بر موضوع شدند و سالهای سال این منطقه را رها نکردند.
50 درصد نفت دنیا و 30 درصد گاز دنیا در خلیج فارس قرار دارد
لاریجانی با اشاره به اینکه این منطقه از ظرفیت بالای نفتی و عمیق گازی برخوردار است، گفت: 50 درصد نفت دنیا و 30 درصد گاز دنیا و ذخایر دریایی دیگری در این منطقه قرار دارد و این نشاندهنده آن است که بهرههای اقتصادی از این منطقه بسیار زیاد است، به همین دلیل یک نگاه ریبآمیز به این منطقه وجود داشت و الان نیز وجود دارد.
وی افزود: یکی از مقامات آمریکایی در گذشته حرف درشتی زده بود مبنی بر اینکه اگر نقشه دنیا را مسطح در نظر بگیریم، مرکز آن خلیجفارس است و این یک بُعد از مسائل خلیجفارس به استفاده و بهرههای اقتصادی از آن برمیگردد که باید به نحو درست از آن استفاده کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در همین زمینه شاهدیم بسیاری از همسایگان ما منافعشان را به سادگی هدر میدهند و برای عجلهای که در استفاده از این منابع دارند، جیب دیگران را پر میکنند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه استفاده معقول از منابع خلیج فارس احتیاج به همگرایی بیشتر دارد، گفت: خلیجفارس فرازوفرودهای بسیاری را از بُعد محیطزیست داشته و ورود بیگانگان به منطقه و استفاده از کشتیهای مختلف با سوختهای مضر تبعات زیادی را به لحاظ زیستمحیطی برای منطقه ایجاد کرده است.
وی افزود: نحوه تقرب ما به این موضوع باید عالمانه و فراگیر باشد و هم دولتها نیز نسبت به این مسئله حساس باشند و هم تبدیل به یک فرهنگ عمومی در منطقه شود، چرا که خساراتی که از این باب همه کشورها و مردم منطقه میبینند کم نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که بحث استفاده از انرژی هستهای در ایران مطرح بود، برخی از این آقایان در منطقه میگفتند ما نگران مشکلات زیستمحیطی از این بابت هستم و من بارها به آنها پاسخ دادم که انرژی هستهای نظامات کنترلی دارد، آژانس، کشورهای سازنده و بهرهبردار نظامات کنترلی دارند.
لاریجانی افزود: به دوستانم در منطقه گفتم باید نگران ورود کشتیهایی باشید که از سوخت اتمی استفاده میکنند و شما از این موضوع اطلاعی ندارید و گاه با تبعات آن مواجه میشوید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: آنها برای ورود به منطقه نه از اینها اجازه میگیرند و نه به اینها محل میگذارند، بلکه کار خود را میکنند و مشکلات خود را میگذارند و میروند.
تاکید بر حساسیت اقتصادی، ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک خلیج فارس
وی به مسئله بعدی خلیجفارس که همان مسئله امنیت آن است اشاره کرد و گفت: به این منطقه به دلیل حساسیت اقتصادی، ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک یک نگاه ویژه وجود دارد که در دهههای اخیر این مسئله شدت گرفت.
لاریجانی با طرح این مسئله که در سالهای اخیر چندین جنگ در این منطقه انجام شده است، بیان کرد: این منطقه زنده است و حرکت در آن آغاز شده است و این حرکت و موج آن شرایط منطقه را عوض میکند.
رئیس قوه مقننه گفت: انقلاب اسلامی که امام (ره) آن را به وجود آورد واقعه بسیار بزرگی بود که موج ایجاد کرد و شرایط منطقه را تغییر داد، البته ستم کم نکردند و مشکلات برای ما به وجود آوردند، اما انقلاب راه خود را طی میکند.
وی با اشاره به دیدارش با سلطان یکی از کشورهای منطقه گفت: در این دیدار سلطان این کشور به من گفت اطلاعاتی از جنگ و دفاع مقدس داریم که هنوز نگفتهایم و بخشی از آن را برای من مطرح کرد و گفت مسئله جنگ صدام علیه شما بحث یک فرد و یک کشور علیه شما نبود، بلکه همه بسیج شدند و از جمله نقل میکرد که آن ملکحسین اردنی دو سه روز قبل از حمله صدام به کشور شما به من در تماسی گفت که من حامل پیامی برایت هستم از صدام که بگو تا دو روز دیگر قادسیه انجام میشود و یک نفر را برای همکاریهایی که شما باید انجام دهید میفرستم تا این قضیه را انجام دهید و بعد گفت معاون صدام دو روز بعد پیش من آمد و جنگ شروع شد و از ما خواست امکانات پرواز از این سمت را به آنها بدهیم و نقل میکرد که برخی کشورهای منطقه چند میلیارد دلار پول به صدام کمک کردند و یا غربیها چگونه به آنها اطلاعات میدادند.
لاریجانی افزود: درشتی سخنان و رفتار آنها نسبت به انقلاب به دلیل عظمت ایران بود.
وی گفت: هم موقعیت اقتصادی منطقه و هم زنده و پرتحرک بودن منطقه از نظر سیاسی که امواجش جاهای دیگر را گرفت توجهات را جلب کرد. از اینرو میبینیم که اینجا محل رفت و آمد کشورهای بزرگ شده، به نحوی که هم نیرو میآورند و هم پایگاههای مختلف میزنند و یک آوردگاه فعال است.