غذاهای مناسب برای تقویت حافظه
پنج شنبه 11 اردیبهشت 1393 10:48 PM
به گزارش مرآت،سید ضیاءالدین مظهری در پاسخ به سؤالی در مورد معرفی غذاهای مناسب برای تقویت حافظه گفت: آبزیان و به خصوص ماهی به خاطر داشتن امگا۳ و پروتئین به تقویت حافظه کمک میکنند.
وی با بیان اینکه تناسب، تعادل و تنوع ۳ اصل طلایی در رژیم غذایی محسوب میشود، افزود: در رژیم غذایی باید مصرف موادی که دارای ویتامین، پروتئین، آهن، روی و آنتی اکسیدانها هستند را در دستور کار قرار دهیم.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: غذا خوردن تنها برای رفع گرسنگی ظاهری و پرکردن شکم نباید باشد و باید به بدن ۵۰ ریز مغذی اعم از ویتامینها و پروتئینها را عرضه کرد.
وی ادامه داد: برای گسترش و تقویت حافظه باید به همراه غذا، ۵۰ ریز مغذی به میزان لازم در اختیار بدن قرار بگیرد و این ریز مغذیها شامل ویتامینهای محلول در آب و چربی، مواد معدنی، ویتامینها و آنتی اکسیدانهایی است که از طریق سبزیجات و میوههایی که با آب سالم آبیاری و در زمین سالم کشت شدهاند، جذب بدن میشوند.
مظهری، خواب به موقع و کافی را از دیگر عوامل تقویت حافظه عنوان کرد و گفت: به هم ریختن ساعت بیولوژیکی بدن موجب میشود که عمل هورمونهای بازسازی و سمزدایی در بدن مختل شود و این مسئله روی حافظه تأثیر منفی میگذارد.
وی ادامه داد: افرادی که دیر میخوابند، کمتر نسبت به خوردن صبحانه اقدام میکنند؛ در صورتی که خوردن صبحانه کافی و مقوی عملکرد مغز را بهبود میبخشد و اکسیژن رسانی به مغز و تأمین سوخت مغز به خوبی انجام میگیرد.
به گفته این متخصص تغذیه، صبحانهای که تلفیقی از کربوهیدرات و پروتئین باشد مغز را آماده یادگیری میکند و افت قند خون و عدم اکسیژن رسانی به مغز را برطرف میسازد.
وی به شهروندان توصیه کرد: به جای چیپس، نوشابه، یخمک و دیگر خوراکیهایی که ارزش غذایی ندارند مواد مغذی مصرف کرده و از میوهها و سبزیجات سالم استفاده کنند چرا که وقتی از منابع گیاهی شامل انواع سبزیجات با رنگها و طعمهای متفاوت استفاده میکنیم همراه آنها آنتی اکسیدانها در اختیار بدن قرار میگیرد که میتواند مغز را از فعالیت رادیکالهای آزاد رها کرده و به یادگیری و حافظه کمک کند.
مظهری افزود: هر خانواده با هر امکانات مادی با یک مقدار اطلاعات تغذیهای میتواند نیازهای زیستی و فعالیتهای بدنی و مغزی را برطرف کند؛ مثلاً ترکیب ۳۵ درصد ذرت و ۶۵ درصد لوبیا بهترین پروتئین را در اختیار بدن قرار میدهد، پروتئینی که بهترین گوشتها هم فاقد آن هستند.
وی یادآور شد: در نمونه ای دیگر ترکیب یک تخم مرغ با نیم کیلو سیب زمینی، ۱۷ گرم از عالیترین پروتئین در قالب کوکوی سیب زمینی در اختیار بدن قرار میگیرد