۲ اردیبهشت سالروز اعلام انقلاب فرهنگی
چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 5:14 PM
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی مصادف با چنین روزی از سال ۱۳۵۹ هجری شمسی میباشد.
بهدنبال پیروزی انقلاب اسلامی، نیاز به تحول عمیق در فرهنگهای وارداتی در جامعه و خصوصاً در نظام آموزشی و فرهنگی کشور احساس میشد؛ چرا که نظام آموزش کشور که پایه فرهنگ جامعه میباشد، تحت سلطه استعمار پایهریزی شده بود و تأمینکننده نیازهای اساسی جامعه اسلامی و مبتنی بر فرهنگ اسلامی نبود.
از اینرو در ابتدای انقلاب، گروههای مختلف وابسته به غرب و شرق، دانشگاه را پایگاهی برای اشاعه عقاید انحرافی خود و نیز کانون مقابله با دانشجویان انقلابی و مسلمان قرار داده بودند و دانشگاه به صحنه زد و خورد و ضرب و شتم گروهکها بدل شده بود.
در بیست و نهم فروردینماه ۱۳۵۹ش، منافقین و گروهکها با حمله به دانشگاه تربیت معلم و ضرب و شتم دانشجویان مسلمان، کنترل دانشگاه را در دست گرفتند. شورای انقلاب ۳ روز به آنها مهلت داد تا اتاقها و ستادهای عملیاتی خود را از دانشگاهها خارج کنند.
مردم بهمنظور مقابله با گروهکها به راهپیمایی پرداختند و در روز دوم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۹ هجری شمسی درحالیکه منافقین به سلاح گرم و سرد مسلح بودند، مردم موفق به شکست آنها شدند و دانشگاه را تصرف کردند که این حرکت مورد تأیید امام (ره) قرار گرفت.
پس از آن، ضرورت ایجاب میکرد تا دانشگاهها برای مدتی تعطیل باشد تا تغییر و تحولی اساسی در تمام نظام آموزشی کشور انجام شود، از اینرو دانشگاهها از آن روز تعطیل شدند تا با مطالعه و دقت و فرصت کافی، تحولی بنیادین و اساسی در نظام دانشگاهی کشور پدید آید. این وظیفه به عهده ستاد انقلاب فرهنگی محول گردید تا اینکه دانشگاهها در بیست و هفتم آذرماه ۱۳۶۱ش در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، بازگشایی شدند. این حرکت با هدف اسلامی کردن دانشگاهها و خارج ساختن عوامل طاغوتی بود که به انقلاب فرهنگی موصوف گردید.
عمدهترین اهداف انقلاب فرهنگی، تجدید نظر در نظام آموزش و ساختار دانشگاهها و متحول ساختن آن متناسب با نیازهای کشور و تأمین استقلال سیاسی، اقتصادی و رهایی از وابستگی به شرق و غرب و نیز تصفیه دانشگاهها از عناصر وابسته به استعمارگران و ابرقدرتها و بهطور کلی از عناصر ضد انقلاب بود.