0

مهمترین اخبار حجاب

 
gh_golpa
gh_golpa
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 1224
محل سکونت : اصفهان

مهندسی فرهنگی حلقه مفقوده فرهنگ عفاف و حجاب
دوشنبه 22 آذر 1389  11:09 PM

مشاور رئیس سازمان ملی جوانان در امور بانوان و دختران با انتقاد از وضعیت عفاف و حجاب در جامعه گفت: ما هنوز مهندسی فرهنگی کاملی در بحث عفاف و حجاب به عنوان یک فرهنگ ارزشی انجام نداده ایم.

دکتر فروغ نیلچی زاده مشاور رئیس سازمان ملی جوانان در امور بانوان و دختران این مطلب را در گفت و گو با خبرنگار سایبر دیپلماسی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"،اعلام کرد و افزود: بارها و بارها در مورد مبحث عفاف و حجاب صحبت شده اما در طی این 30 سال گذشته از انقلاب اسلامی هنوز به نقطه نظر مشترکی در این زمینه نرسیده ایم.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که سهم دفتر امور زنان و دختران سازمان ملی جوانان در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب چقدر است به خبرنگار ما گفت: در حقیقت برنامه های اصلی ما بر اساس فعالیت های مردم نهاد طراحی می شود و این سازمان ها هستند که کار اصلی را انجام می دهند. سازمان سهم حمایتی و راهبردی دارد و البته اگر در حیطه فعالیت های اجتماعی موانعی ایجاد شود سازمان ملی جوانان به صورت مداخله در بحران حضور پیدا می کند.
وی افزود: ما ارائه طریق می کنیم ولی نمی توانیم ارائه دهنده مدل پوشش باشیم و این وظیفه سازمان های فرهنگی دیگری است که البته هنوز به مهندسی فرهنگی مشترک نرسیده اند.
اما چرا با گذشت 30 دهه از عمر انقلاب اسلامی مدل لباس اسلامی و فرهنگ صحیح پوشش ارائه نشده است؟
دکتر نیلچی زاده در پاسخ به این سوال گفت: این مساله به چند عامل بستگی دارد، اول این که بحث عفاف و حجاب به عنوان یک راهبرد اصلی و مساله دینی و .... محسوب می شود و بخش عمده آن به طور طبیعی به خانواده برمی گردد و سلیقه های اجتماعی و نظارتی بیشتر کمک کننده بودند و مداخله عمیقی در این زمینه نداشتند. اما از وقتی که فرآیند تعلیم و تربیت به رسانه ها سپرده شد و عملا خانواده ها نقش کمتری به عهده گرفتند این بحران جدی تر شد و آرام آرام تبدیل شد به یک موضوع جمعی و امروز ما دستگاهی نداریم که مثلا به کنترل نماز خواندن یا نخواندن افراد بپردازند بلکه بیشتر ارائه راهبرد در جهت ترویج فرهنگ نماز می پردازد. در مورد حجاب هم همین اتفاق افتاده است. به عقیده من اول برمی گردد به جابجایی نقش های تربیتی از خانواده به جامعه و نکته بعدی، تعدد سلیقه ها در مبحث عفاف و حجاب است که گریبان جامعه امروز ما را گرفته ضمن اینکه در طی این سال ها سلیقه های مطرح شده در خصوص حجاب حکم دینی هم به خود گرفته اند! و حال آنکه هرگز نیامده ایم عفاف و حجاب را تعریف کنیم چون حجاب هنجار است و پوشش چادر ارزش.
وی ادامه داد: ابتدا باید در جامعه هنجارها تقویت شوند و سپس ارزش ها را ترویج کنیم.
این کلام مقام معظم رهبری مبنی بر ارائه مهندسی فرهنگی یک راهبرد قوی است. مقصود این است که سازمان های فرهنگی باید جامع نگر باشند. ما همیشه با فرهنگ عفاف و حجاب مثل یک موجود غیر زنده برخورد کرده ایم، اجزای آن را جدا کرده و هر سازمانی در یک خصوص برنامه ریزی کرده است در حالی که این فرهنگ یک موجود زنده است و در بررسی و برنامه ریزی آن باید تمامی جوانب مثل فرهنگی، اقتصادی، تمدن، قرآنی، مد و ... را در نظر گرفت. متاسفانه امروزه لباس های برخی زنان و دختران ما در معابر عمومی، پوشش های خصوصی درون منزل است!
این مسوول فرهنگی خاطر نشان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تمام قوا را در این مقوله موظف کرده و این وظیفه رسانه ها است که پیگیری کنند تا سازمان های مسوول از برنامه ریزی انجام شده در این زمینه بگویند.
آنچه مسلم است اینکه به دلایل عدم برنامه ریزی مشترک و نداشتن نقشه صحیح مهندسی فرهنگی، هنوز به نقطه نظر و برنامه کاربردی در خصوص ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نرسیده ایم که این بسیار نگران کننده است.

تاریخ درج خبر : 1389/9/22

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها