0

زمین شناسی اقتصادی

 
DRAGON333
DRAGON333
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 8083
محل سکونت : سیستان و بلوچستان خاش

زمین شناسی اقتصادی
شنبه 30 فروردین 1393  11:51 AM

هدف از ايجاد اين گرايش شناخت منشاء و نحوه تشكيل كانيها، تعيين نحوه پراكندگي، تفكيك ويژگي‌هاي اشكال تجمعي كانسارها و مواد معدني در ارتباط با سنگهاي مختلف مي‌باشد به گونه‌اي كه بنياد علمي مستحكمي را براي اكتشاف مواد معدني در كشورمان پايه‌ريزي كند. شماري از مهمترين برنامه‌هاي تحقيقاتي در اين گرايش عبارتند از : پژوهش در جهت شناسائي كانسارها بر اساس تركيب پاراژنتيك كانسنگ‌ها، بررسي ويژگي‌هاي فيزيكوشيميائي محلولهاي كانه‌زا با استفاده از روش ميكروترمومتري جهت مطالعه سيالات درگير. تحقيق در زمينه مواد متشكله كانه كه به وسيله محلولهاي كانه‌زا حمل مي‌شوند

 

 

شماری از طرح های پژوهشی انجان شده در گرایش زین شناسی اقتصادی

بررسي كانه‌زائي كانسار سرب و روي شاه‌علي بيگلو. بررسي زمين‌شناسي، ژئوشيميايي، آناليز رخساره و ژنز رخنمونهاي بوكسيت لاتريت شمال سمنان - شهميرزاد.
اكتشافات ژئوشيميايي ورقه مستكان در چهارگوش سرو و بررسي زمين شناسي اقتصادي آن - شمال غرب اروميه .
مطالعه كانيهاي سنگين و بررسي زمين‌شناسي اقتصادي منطقه مستكان - غازان با نگرشي بر تيتانيوم - شمال غرب اروميه.
زمين‌شناسي اقتصادي پتانسيل‌هاي فلزي منطقه نطنز.
مطالعه بافتهاي شبه كروي و لايه‌اي در برخي از كانسارهاي رسوبي. بررسي خاستگاه كانسار ميكاي قره‌باغ با نگرشي بر پترولوژي گرانيتهاي آن منطقه.
بررسي خاستگاه كاني‌سازي تيتانيوم در كمپلكس‌هاي گابرو الترامافيك قره‌آغاج - خرگوش و ترشاب اروميه .

 

 

 

 

 

چینه شناسی و فسیل شناسی

 

 

فراواني سنگهاي رسوبي، به ويژه وجود ذخاير معدني همراه با آنها، بررسي ويژگي‌هاي زيست چينه‌اي اين سنگها را ضروري مي‌سازد، از اين رو پژوهشكده علوم زمين جهت انجام اين مهم در كنار امكانات گسترده سازمان زمين‌شناسي كشور، تجهيزات ويژه‌اي نظير ميكروسكوپ‌هاي فسيل‌شناسي مختلف، آزمايشگاه ويژه اسيد شوئي، اسيدها و داروهاي مورد نياز و غيره را فراهم آورده تا دانشجويان اين رشته كه در طرحهاي مختلف سازمان زمين‌شناسي كشور و نيز طرحهاي تحقيقاتي پژوهشكده علوم زمين همكاري مي‌كنند، بتوانند راهگشاي مسائل زمين‌شناسي كشورمان باشند.

 
نمونه‌هايي از طرحهاي پژوهشي انجام شده در گرايش چينه‌شناسي و فسيل‌شناسي

بايواستراتيگرافي رسوبات دونين زيرين و مياني ناحيه خوش‌ييلاق در البرز شرقي. بررسي چينه‌شناسي بخش زيرين سازند خوش ييلاق در برش ميقان بر اساس مطالعه كنودونت‌ها و نگرشي بر محيط رسوبي آن.

بايواستراتيگرافي سنگهاي دونين مياني، بالائي در ناحيه ميقان البرز شرقي بر اساس كنودونت‌ها و بقاياي مهره‌داران.

پالينواستراتيگرافي نهشته‌هاي ترياس پسين - قاعده گروه شمشك - در البرز شمالي . ليتواستراتيگرافي ، بايواستراتيگرافي و محيط رسوبي سازند رازك در منطقه كوار - فيروز‌آباد و شمال غرب، جنوب شرق شيراز.

 
 
پترولوژي

تحقيق در خصوص ماگماها، ويژگي‌هاي ژئوشيمي آنها، چگونگي و محل شكل‌گيري آنها، مكانيسم پراكنده شدن و به سطح زمين رسيدن آنها، نحوه تفريق در هنگام صعود، همه از اهداف پژوهش‌هايي است كه در اين گرايش صورت مي‌گيرد، از اين رو پژوهشكده علوم زمين اقدام به فراهم‌آوري امكانات لازم جهت مطالعه نمونه‌ها و مقاطع تهيه شده جهت بررسي و مطالعات پترولوژي و پتروگرافي نواحي مختلف، در كنار طرح‌ها و پروژه‌هاي سازمان زمين‌شناسي كشور نموده است و حاصل فعاليت دانشجويان اين گرايش تا كنون گره‌گشاي مسائل بسياري در زمين‌شناسي كشورمان بوده است.

 
نمونه‌هايي از طرحهاي پژوهشي انجام شده در گرايش پترولوژي
 

پترولوژي دگرگوني سنگهاي الترامافيك و مافيك ورقه قولنجي اروميه .

پترولوژي و ژنز گرانيتوئيدهاي شمال باختر اروميه .

پترولوژي سنگهاي مافيك و اولترامافيك كمپلكس غازان چهارگوش سرو.

بررسي ويژگيهاي دگرشكلي و دگرگوني آگماتيتهاي ورقه گنبد شمال غرب اروميه.

بررسي پتروژنز و پترولوژي سنگهاي آتشفشاني كواترنر چهارگوش گنبد.

تكتونيك كاربردي
 

از آنجا كه پوسته زمين و ذخاير معدني آن پيوسته تحت تاثير نيروهاي گوناگون قرار دارد و اين نيروها به تغييرات ساختاري گوناگوني در سنگها مي‌انجامد كه كنترل كننده تجمع و پراكندگي منابع طبيعي هستند، شناخت اين عوامل و نتايج از مباحث بنياني در علوم زمين محسوب مي‌شود از اين رو پژوهشكده علوم زمين قسمتي از فعاليت خود را در كنار پروژه‌هاي سازمان زمين‌شناسي كشور، به مطالعات و اجراي طرح‌هاي پژوهشي مرتبط با تكتونيك كاربردي معطوف داشته است.

نمونه‌هايي از طرحهاي پژوهشي انجام شده در گرايش تكتونيك كاربردي
 

تحليل ساختاري لرزه اي وپهنه بندي خطرناپايداري شيبهاي طبيعي در گستره وانه- جاده هراز

موازنه يك مقطع عرضي از البرز خاوري ناحيه خوش ييلاق .

بررسي تاريخچه زمين‌شناختي ، زمين ساختي و الگوي ساختاري اقليم زمين‌ساختي بلوك طبس بر اساس محاسبه نرخ فرونشست حوضه و تجزيه و تحليل كينماتيكي چينها.

زمين شناسي ساختماني جنوب شرقي برج گلو بيشه - جنوب طبس

زمين شناسي ساختماني قلعه نو خرقان-شمال شرق شاهرود .

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها