پاسخ به:تاریخچه پیاز
یک شنبه 21 آذر 1389 11:49 AM
پياز به صورت خام در تهيه سالاد استفاده مي شود ، همچنين حذف در تهيه غذاهاي مختلف و سوپ مصرف مي گردد ، كه در اين صورت باعث خوش طعم شدن غذا مي شود . برگهاي سبز آن در پختن غذا و يا مانند ساير سبزيها به صورت خام مصرف مي شوند . پياز گاهي به صورت ادويه و چاشني در تهيه غذا مورد استفاده قرار مي گيرد . و نيز با سركه به صورت ترشي به مصرف مي رسد . از نظر ذائقه ايراني پياز در تهيه غذا يكي از مواد اصلي و نقش مهمي را بر عهده دارد . در خارج از ايران پياز را به صورت خام درتهيه سالاد و به صورت پخته در تهيه سوپ و غذا و همچنين ترشي استفاده مي كنند .
برگهاي متورم پياز كه قسمت حجيم آن را تشكيل مي دهد ، داراي مقدار زيادي اينولين است ، اينولين نوعي نشاسته است كه بر اثر تجزيه در بدن به فروكتوز و مقدار كمي گلوكز تبديل مي گردد . در 100 گرم پياز تركيبات زير وجود دارد :
87% آب ، 11% كربوهيدرات ، 2/1 % پروتئين ، 4/0 % املاح كاني ، 6/0% تركيبات فيبري ،و همچنين پياز داراي ويتامينهاي دسته B و ويتامين C و ويتامين A است . و از عناصريكه در پياز در حد وفور است عبارت است از كلسيم ، فسفر ، پتاسيم ، منيزيم و آهن است .
مزه و طعم و تندي پياز به رقم شرايط آب و هوايي بستگي دارد . و آن مربوط به روغن فراري است به نام آليل پروپيل دي سولفايد . در پياز و ساير گونه هاي جنس Allium بخصوص سير ، تركيبات امينواسيد قابل حلي در آب به نام آلين Alin وجود دارد . آلين توسط آنزيم آليناز Allinaz به آليسين تبديل مي گردد . تركيبات آليسين Allicin خاصيت ضد باكتريايي دارند ، بنابراين پياز به عنوان يك داروي آنتي بيوتيك مصرف ميشود .از آن در درمان سرما خوردگي و گريپ Grip استفاده مي كنند . تحقيقات بسيار وسيع و گسترده در آمريكا نشان داده است كه با خوردن پياز خام بسياري از بيماريهاي قلبي قابل درمان است . اخيرا دانشمندان آمريكائي دريافته اند كه در پياز تركيباتي وجود دارد ، كه ضد سكته مغزي است . قابل ذكراست كه پياز درمان بيماريهاي تيفوئيد Typhoid تجويز مي گردد .
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...