0

مقالات پژوهش پرستاری

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي مقايسه اي بيماري هاي قلبي و عروقي در خانم هاي داراي سابقه مصرف قرص هاي جلوگيري از بارداري و بد
سه شنبه 26 فروردین 1393  12:08 PM

بررسي مقايسه اي بيماري هاي قلبي و عروقي در خانم هاي داراي سابقه مصرف قرص هاي جلوگيري از بارداري و بدون سابقه مصرف قرص در بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي شيراز
 
اكبرزاده مرضيه*,شريفي نسرين
 
* دانشکده پرستاري و مامايي حضرت فاطمه (س)، دانشگاه علوم پزشکي شيراز، شيراز، ايران
 
 

مقدمه: جلوگيري از بارداري توسط استروئيدهاي صناعي به عنوان رويداد جديد قرن حاضر مي باشد. اين قرص ها گسترده ترين کاربرد را در ميان ترکيبات پيشگيري کننده دارند. از جدي ترين عوارض اين قرص ها ترمبوز است که نقش کليدي در افزايش خطر مرگ ناشي از انواع مشکلات گردش خون را دارند. اما هنوز در اين مورد که آيا قرص هاي ضد بارداري با دوز کم استروژن مي توانند عامل خطر باشند ترديدهايي وجود دارد. با توجه به مطالعات اندک در اين خصوص مطالعه اي با هدف مقايسه بيماري هاي قلبي و عروقي در خانم هاي داراي سابقه مصرف قرص هاي ضد بارداري و بدون سابقه مصرف قرص در بيمارستان هاي منتخب دانشگاه علوم پزشکي شيراز انجام شد.
روش: اين مطالعه يک پژوهش مورد - شاهدي با تعداد نمونه 742 نفر مي باشد که در سال 1387-1385 انجام گرفته است. 317 مورد از بين خانم هاي مبتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي (سکته قلبي، آنژين صدري ناپايدار، سکته مغزي، ترومبوز عروقي عمقي) و 371 شاهد نيز از ساير بيماران بدون مشکل قلبي عروقي انتخاب گرديدند. اطلاعات به وسيله پرسشنامه، مصاحبه با بيمار و افراد درجه يک فاميل وي همچنين با استفاده از پرونده بيماران استخراج گرديد. داده ها با SPSS v.15.5 و سطح معناداري 0.05 مورد ارزيابي قرار گرفت.
يافته ها: %49.1 از مبتلايان به بيماري هاي قلبي و عروقي از قرص هاي ضد بارداري استفاده نموده اند که در مقايسه با %49.9 مصرف کنندگان قرص در گروه شاهد، ارتباط معناداري بين مصرف کنندگان قرص هاي ضد بارداري با بروز بيماري هاي قلبي و عروقي مشاهده نشده (p=0.8). بين ابتلا به فشارخون، چربي و قندخون بالا، سابقه سکته قلبي و آنژين صدري و بروز بيماري هاي قلبي و عروقي ارتباط معنادار مشاهده گرديد (p<0.0001).
نتيجه گيري: در مطالعه حاضر که ارتباط معناداري بين استفاده از قرص هاي ضد بارداري با بيماري قلبي مشاهده نگرديد اما با توجه به حجم نمونه و نوع مطالعه اين نتيجه قابل تعميم به تمام جوامع نمي باشد لذا پيشنهاد مي گردد که مطالعه با استفاده از ساير روش ها و حجم نمونه بيشتر تکرار گردد. همچنين مددجويان در کلينيک هاي تنظيم خانواده در صورت تمايل به مصرف قرص هاي ضد بارداري بايد از نظر فاکتورهاي خطرزاي قلبي و عروقي مورد مشاوره پرسنل بهداشتي قرار گيرند.

 
كليد واژه: بيماري هاي قلبي و عروقي، قرص هاي ضد بارداري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها